Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. november 13. 18:51 Forrás: Szeged Televízió

Márki-Zay Péter: Lázár János nyolc százalékban transzparens

Hódmezővásárhely polgármestere elmondta, Lázár János nevezte őt már mindennek: irigynek éppúgy mint migránspártinak, így nem csodálkozik azon, hogy olyan interjút adott a promenadnak, amilyet.

Hirdetés

A Szeged Televízió Fókuszban című magazinműsorának volt a vendége Hódmezővásárhely polgármestere. Márki-Zay Pétert Kozó Attila műsorvezető annak apropóján kérdezte, hogy a hétvégén Lázár János Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselő interjút adott házi újságjának a promenádnak, amelyben Botka László Szeged polgármesterének és Márki-Zay Péternek is igyekezett odamondogatni. De „bőven” beszéltek az Eliosról is.

Márki-Zay Péter a Fókuszbanban elmondta:

  • Egyértelmű, hogy az Elios-ügy Hódmezővásárhelyről indult, és hogy ez volt az egyik legnagyobb, föltűnően csalásgyanús üzletsorozat: „semmilyen feltételt nem támasztottak ahhoz, hogy egy korábban semmilyen tapasztalattal nem rendelkező cég indulhasson, és megnyerje a közvilágítási tendert.”
  • A lámpatestek elosztása nem egyenletes, ezért hullámzó megvilágítás: „az a szerencsénk, hogy emiatt még balesetek nem történtek”.
  • Az igazán gyanús az volt, hogyan lett kiválasztva ez a cég, amely semmilyen tapasztalattal nem rendelkezett, ehhez képest rábízták egy megyei jogú város közvilágítását.
  • Elegánsan egyetértett Kozó Attilával abban, hogy 13 milliárd forintnyi szabálytalanság keletkezett az ügyeletek során: „Megbízom az Európai Unióban általában, és a csalás elleni hivatalában úgyszintén.”
  • Ha lenne, illetve ha már csatlakoztunk volna az Európai Ügyészég fölállítását elindító kezdeményezéshez, akkor ezt az ügyet az ügyészség megalakulása után kivizsgálnák.
  • Elmondta azt is, nem örül annak, hogy kikerült Lázár János a kormányból, és hogy azóta mélyrepülésben van, hiszen most sokkal kevesebbet tud segíteni Hódmezővásárhelynek, miközben a rá bízott lehetetlen feladatokkal kell foglalkoznia.

Nézzék meg a teljes beszélgetést!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Elios Fókuszban Hódmezővásárhely Márki-Zay Péter Szeged Televízió
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés