Hirdetés
Kék hírek 2018. november 13. 10:52 Forrás: police.hu

Bíróság elé kerül a hajtót lelövő szegedi vadász

A hajtó halálát okozta a szegedi vadász egy Hajóson rendezett vadászaton, mivel nem tartotta be a szabályokat. A Bács-Kiskun megyei rendőrök befejezték a vizsgálatot és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Hirdetés

2018. február 11-én Hajós térségében társas vadászatot rendeztek, melynek során egy 48 éves hajtó egy eltévedt lövedéktől életét vesztette.

A nyomozás adatai és a szakértői vélemény szerint az eseményen részt vevő egyik szegedi vadász foglalkozási szabályt szegett.

Az egyik lövés leadása előtt minden kétséget kizáróan nem győződött meg többek között arról, hogy mások életét, testi épségét nem veszélyezteti, így a lövedék a hajtásban közreműködő társát találta el. A jelenleg is szabadlábon védekező 50 éves férfit a rendőrök halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésével gyanúsítják.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: baleset halálos baleset rendőrség vadászat