Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. november 12. 17:38

Szintet lépett az üzengetés: Lázár János bepróbálkozott Szegeden

Lázár János unatkozik. Makón nincs mit csinálni, Vásárhelyen a sajátjai szerencsétlenkednek, beleszáll hát Szegedbe és Botka Lászlóba. Ebből is látszik, mennyire súlytalanok ezek a miniszteri biztosi kinevezések.

Hirdetés
Hirdetés

„Megértem Lázár János frusztrációját. Februárban elveszítette a városát, áprilisban kidobták a kormányból. Minden jel arra mutat, hogy Lázár Szeged hűbérúra akar lenni. Végül is kastélya már van hozzá. De a szegediek nem kérnek se Lázárból, se a Fideszből. Mi nyugodtan dolgozunk tovább.”

Ezt nyilatkozta az indexnek Botka László, Szeged polgármestere annak kapcsán, hogy Lázár János visszatért kedvenc házi újságjához, a promenádhoz. Ahol ezeket mondta Szegeddel, Botka Lászlóval kapcsolatban, sok egyéb mellett, de most koncentráljunk csak erre a „szövegkörnyezetből kiragadott” interjúrészletre:

„– Úgy fogalmazott, Szegedet erős centrummá tenné a kormányzat. Hogyan értékeli a város jelenlegi regionális szerepét?

– Szeged vesztese volt az elmúlt évek regionális átrendeződésének, hiszen Kecskemét és Temesvár is megverte, ám még vannak tartalékai. A kormány szövetségesként tekint Szeged polgáraira, szeretné támogatni a törekvéseiket, ezért épült fel itt az ELI lézerközpont, ami mellé ipari parkot is létesítünk, ahová új ipart telepítünk kormányzati eszközökkel. Nagyon remélem, hogy a Szegedi Tudományegyetem új rektora, a jól működő és terjeszkedő élelmiszer-ipari vállalkozás, a Bonafarm csoport, az ELI és a fent vázolt közlekedésfejlesztések lendületet adhatnak Szegednek, ahol 2019 után új korszak kezdődhet. Világosan kell látni: Szeged fejlődésének jelen pillanatban egyetlen akadálya van, mégpedig Botka László, aki ma már nem a megoldás, hanem maga a probléma.

– Mit ért ezen?

– Botka puhasága és tétovasága ahhoz vezetett, hogy szervezett bűnözői körök vették át Szeged irányítását. Erről szól a VIP-parkolási ügy kicsiben, a Szeviép-ügy nagyban. A Szeviép-ügynek rövidesen olyan szálai kerülhetnek napvilágra, amelyek bizonyítják, hogy Szeged sajnos a szervezett bűnözői körök kezében van. A várost fokozatosan behálózó baloldali politikai maffia rossz irányba viszi Szegedet, ebből értelemszerűen nem jöhet ki fejlődés. Botka ma már nem a szegediek, hanem e szervezett baloldali bűnözői körök polgármestere. Hogy a bábjuk „csupán” vagy egy közülük, azt a nyomozóhatóságok dolga eldönteni. Egy bizonyos: politikai változásra van szükség az előrelépéshez. Szeged polgárai nem lehetnek tovább ellenzékben!

– Úgy tűnik, a szegedi Fidesznek több mint másfél évtizede nem sikerült reális alternatívát megjelenítenie Botkával szemben, aki negyedik polgármesteri ciklusát tölti. Erről mit gondol?

– Kétségkívül így van, a Fidesznek nem volt válasza az elmúlt években arra, ami Szegeden történik. Jövőre a korábbiakhoz képest jóval körültekintőbben kell polgármester-jelöltet állítanunk, és meg kell próbálnunk visszaszerezni a választópolgárok bizalmát. Ez a kulcs: nem a választást kell megnyerni, hanem a szegediek bizalmát kell a Fidesznek visszaszereznie, erre alkalmas és méltó jelöltet kell felmutatni. Pontosan ugyanez a helyzet egyébként Hódmezővásárhelyen is.”

Vegyük végig az elhangzottakat!

  • Ebbe a vesztes városba több tízezren költöztek az utóbbi években csak azért, mert nyilvánvalóan még nagyobb lúzerek akarnak lenni – nem.
  • Kecskemétet a Mercedes élteti, Szegedet az a fajta tudásalapú ipar, amiről Lázár János soha életében nem hallott még, tájékozódjon előbb ebben a szektorban, aztán, ha nem is másítja meg hozzáállását, de legalább hümmögjön egyet.
  • Annál kevés arcátlanabb hazugság van, hogy Szegedet szövetségesének tekinti, tekintette bármelyik Orbán-kormány is, illetve egy talán mégis van: hogy mennyire segítették, támogatták a lézerközpont megvalósítását. Ha valaki, valakik ez utóbbinak, ahol csak tudtak, keresztbe tettek, az Orbán Viktor és kormányának tagjai. Szalagot átvágni persze aztán nagyon jó volt...
  • Néhány megyeszékhely és megyei jogú város nagyon örülne annak, ha feleakkora lendületben lenne, mint amilyenben Szeged van most, úgy, hogy az ország vezetése valójában semmilyen segítséget nem ad a városnak. Szegedet nem Orbánék építik, sokkal inkább az Európai Unió, Szeged, ez a vesztes, lassuló város számos olyan feladatot old meg saját maga, amelyet valójában a kormánynak kellene megoldania. Oktatásügy, megvan? Általános iskolák helyzete? Intézményfelújítások? Soroljuk még?
  • A polgármesteri és bűnözői körös, maffiózós bemondások „bírósági szintű” megszólalások, de Lázár János mégsem Simonka György, biztos, hogy sosem függesztik föl mentelmi jogát csak azért, hogy ilyen súlyos állítások miatt bíróság elé kelljen állnia, így ezekkel érdemben kár foglalkozni, mindenesetre elgondolkodtató, hogy egy miniszteri biztos ilyen kijelentéseket megengedhet magának.
  • Nem a választást akarja megnyerni Lázár János a Fidesszel Szegeden. Akkor mit akar? A bizalmat akar visszaszerezni? Ugyan... Azt a bizalmat, amelyet helyben és országos szinten is réges-régen eljátszott a jobboldal. Hogyan? Kivel? Nézze meg a Szeged Televízió bármelyik Szabad száj című műsorát, hogy mit és hogyan „alakítanak” ezekben a meghívott jobboldalhoz köthető vendégek!

A fönti interjúrészlet jobbos füleknek szépnek hangzó, sokat ismételgetett, kicsit erősebben megfogalmazott régi böfögések, nem többek.

Ja, és a föntiek utáni kérdés–válasz is érdekes:

„– Megvan már a recept Lázár János fejében?

– Mindkét városban köztiszteletben álló, pártok fölötti, nagyon sikeres és nyugodt polgármesterjelöltet kell állítani, aki kiegyensúlyozott, és képes a legfontosabbra: a béke és a fejlődés feltételeinek megteremtésére.”

Köztiszteletben álló, pártok fölötti, nagyon sikeres és nyugodt polgármesterjelöltet kell állítani, aki kiegyensúlyozott, és képes a legfontosabbra: a béke és a fejlődés feltételeinek megteremtésére. Segítek, ne keresgéljen tovább! Szegeden ez a jelölt Botka László, Hódmezővásárhelyen meg Márki-Zay Péter.

És ezeket tényleg csak halkan kérdezem, beszállva az üzengetésbe:

Trafikok?
Elios?
Lézer a szolgálati Audin?
A Botka László által is emlegetett vadászkastély?
Hódmezővásárhely teljes eladósítása?
Ezek nem maffiamódszerek?

Az elmismásolt svájci út?
Jól fizetett bértollnokokkal készíttetni csak interjúkat?

Garai Szakács László

Nyitóképünket a Magyar Távirati Iroda fotósa, Szigetváry Zsolt készítette: Lázár János miniszterelnöki biztos, fideszes országgyűlési képviselő nyitóbeszédet mond az „1918 - A nagy összeomlás” című konferencián és az „Ahogy éltem, úgy fogok meghalni” – Tisza István tragédiája című dokumentumfilm bemutatóján az Országházban 2018. október 31-én. A megemlékezést az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága és a Magyar Történelmi Társulat rendezte. Tisza István egykori miniszterelnököt 100 éve, 1918. október 31-én gyilkolták meg

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László Hódmezővásárhely Lázár János Márki-Zay Péter

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés