Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. november 12. 07:39

Az utolsó üzlet a Somogyi-könyvtárban

November 23-án mutatják be a Kisszínházban Závada Pál Az utolsó üzlet című színdarabját. Az ősbemutatót megelőzően, szerdán délután a Somogyi-könyvtárban közönségtalálkozót rendeznek az alkotókkal.

Hirdetés

A közönségtalálkozóra november 14-én, szerdán délután fél 5-től várják az érdeklődőket a Somogyi-könyvtár 1. emeleti folyóirat-olvasótermében.

A találkozó résztvevői: Závada Pál író, Lukáts Andor rendező, valamint Jakab Tamás, Szávai Viktória, Vicei Zsolt színművészek.

A beszélgetés moderátor Almádi Róbert, a Návay Lajos Szakgimnázium magyar és kommunikáció szakos tanára lesz.

A darab 1944-ben játszódik. Főszereplői az ország legnagyobb vállalatbirodalmának tulajdonosai, de zsidó származásuk miatt üldözöttek.

Megmenekülésük fejében a gyáraikat és a birtokaikat adják majd át az SS-nek. Az utolsó farsangra összegyűlnek a családi kastélyban.

Aggodalmaik kettősek: egyrészt hogyan sikerülhet megmenteniük az életüket, másrészt pedig a rendkívüli helyzetben mihez kezdjenek egymás közti viszonyaikkal.

Különösen ami Kohner Artúr nagytőkést, a feleségét, Weiss Helént, a jelentős örökség tulajdonosát, illetve a vagyontalan rokont, a fiatal özvegy Valériusz Lolát illeti, aki Kohner titokban tartott szeretője.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: közönségtalálkozó Somogyi-könyvtár Szegedi Nemzeti Színház Závada Pál
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés