Hirdetés
Ziccer 2018. november 11. 18:29

Mirko megérkezett Szegedre: Skjern–MOL-Pick Szeged 26–29 (15–14)

Küzdelmes meccsen, férfimeccshez illő hasonlattal: nehéz szülés volt... De a két pont a lényeg, és az megint meglett.

Skjern Handbold–MOL-Pick Szeged 26–29 (15–14)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 7. forduló, Skjern Bank Aréna. Vezette: Lopez, Ramirez (spanyolok).
Skjern Handbold: Nielsen – Augustinussen 1, Tangen 5, Jakobsen, J. Konradson 2, Mogensen 5, Eggert 6/2. Csere: Gústavsson (kapus), Mikkelsen 5, Stenbäcken 1, Söndergaard 1, Grebenc. Vezetőedző: Ole Norgaard.
MOL-Pick Szeged: Šego – Sostarič 5, Maqueda 3, Blazevič, Bánhidi 3, Källman 2, Bombac 2. Csere: Alilovic (kapus), Gaber 1, Cañellas 5/2, Bodó 1, Zsitnyikov 2, Sigurmannsson 3/2, Balogh 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 12, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 2/2, illetve 5/4.

Unalmas, lelketlen dán tapsgépek közepette kezdte a Skjern a meccset. Bánhidit egyből kiállították, az előnyt azonnal be is verték. Az első szegedi gólt az a Zsitnyikov lőtte, aki a PSG elleni utolsó kék találatot. Először 3–2-nél vezetett a MOL-Pick Szeged a negyedik perc elején. Minden pályán lévő fontos lövőnk egyből meglőtte a maga önbizalomnövelő gólját. Hogy ne legyen unalmas a meccs, a tapsgépek után, mellett, helyett a dán Sláger Tibó szólt, néha a támadások alatt is... Sigurmannsson simán lőtte az első két hetest, azaz rendben volt a kékek kezdése. Még úgy is, hogy Zsitnyikov ekkor a könnyebb megoldásokat választotta: a kapufákon kívüli területeket lőtte.

Hét a hat ellen játszott ekkortájt a Skjern, és ment is nekik ez a felállás, még úgy is, hogy Bombac „fegyelmezésképpen” a félpályáról pattintotta be Nielsen kapujába a labdát, 7–7. 10–8-nál egy kicsit otthagytak minket, Tangen góljai után azonnal időt kért JCP: „Hej!” – szólt a dorgálás, a többit valószínűleg csak a játékosok értették, akik MOL-Pick Szegedül beszélnek. Az időkérés után két perc, kihagyott hetessel jöttek vissza a kékek... Akik sajnos fokozták: Bánhidi a félidő közepére összeszedte második kiállítását. Háromra hízott a dán előny, 11–8 volt, nemide, Balogh is csak „majdnemgólt” lőtt, Källman viszont szépen végigvitte, amelyre Tangen válaszolt, 12–9. És akkor még Eggert is gyötört minket, 13–10, Mikkelsen már Alilovicot avatta föl, 14–10. De utána rögtön védett Mirko, majd jött Bodó, aki, ahogy szokta, egyből beb, 14–12. Jött a két beállós játék is, egyből gól lett belőle, 14–13. Alilovic védései megadták a reményt az egyenlítésre, de rendre elrontottuk ezeket a lehetőségeket, így 15–14-gyel mentek be az öltözőbe a csapatok.

Bodó rontott alsósarkosával kezdődött a második félidő, meg a dán hét a hat ellennel. Szerencsére Mirko megint megfogta, már harmadszor Mogensen lövését, majd egyből bedobtuk a dán üres kapuba, 15–15, a vezetést Maqueda vette vissza, 16–15 a kékeknek. Cañellas lőtte a második félidő első hetesét, 17–15. Jegyezzük meg azt is, az első hat percben nem lőtt gólt a Skjern, akkor az első hetesüket a kis kopaszodó Eggert pattintotta be Alilovic lábai között, 17–16, ide. Sostarič újra megduplázta a szegedi előnyt, Alilovic megint védett. Majd Mogensent piros lappal zavarták le a spanyol bírók, mert Bánhidi lövőkezét ütötte meg. A hetest Cañellas értékesítette, 17–19. Újra Alilovic – harmincöt százalékkal védett ekkor –, majd egy gyors indítás, Sigurmannsson dobta az üres kapu közepébe a labdát, 17–20. Bánhidit erőltettük ekkor, és ez bejött, nem feltétlenül azért, mert mindent bedobott a beálló, sokkal inkább azért, mert rendre helyet tudott csinálni, szabaddobásokat kiharcolni, és ezek ekkor nagyon jól jöttek. Négy góllal elhúztak a kékek, Maqueda valóban hálószaggató gólt lőtt ekkor, 18–22, időt is kértek a zöldek. Akik két gyors góllal közelebb is jöttek, 20–22. Bánhidit tovább erőltettük, azonban a korábbi hatékonyság eltűnt, és Eggert még közelebb hozta a Skjernt, 23–25. Pastor időt kért, mert egy gólra olvadt a szegedi előny, pedig már kezdtük azt hinni, simán megvan ez a meccs. Még nem volt, sőt, egyenlítettek is a dánok, 25–25, leginkább azért, mert ekkor már öt perce nem lőttek gólt a kékek. Bánhidi góljával vettük vissza a vezetést újra, és indult a hajrá, 25–26. És akkor megint jött Mirko Alilovic. Zsitnyikov újra gólt lőtt, végre, 26–27. Bánhidi két emberrel a nyakában duplázta meg újra a vendégelőnyt, és harcolt ki kiállítást a meccs végéig. Alilovic újra védett, ekkor már Kishavertől is kapott dicséretet, Cañellas pedig végképp bebiztosította a győzelmet, 26–29.

Nyitóképünk Újszegeden készült a Flensburg elleni meccsen. Bánhidit itt is úgy tépték, mint Dániában, de élvezte. Mi is. Végül...

Milorad Krivokapic: – Gratulálunk a fiúknak, hiszen kétszer is vissza kellett jönniük a meccsbe. Fontos volt, hogy csak egy gólos hátrányban voltunk a szünetben, a második félidőben már sokkal jobbak voltunk, és ekkor Mirko Alilovic szenzációsan védett.

gszl

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának rövid összefoglalóját is a meccsről!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged