Hirdetés
Művház 2018. november 10. 13:08

Hitchcock thrillerből készült opera jön a Belvárosi Moziba

Nico Muhly Marnie című kortárs operáját láthatják a szegedi nézők ma este a Belvárosi Moziban. New York-i Metropolitan Opera Live in HD közvetítés-sorozatának idei negyedik előadását Michael Mayer rendezte.

Hirdetés

Metropolitan Opera Live in HD közvetítés-sorozatát 70 ország több mint 2200 mozijában vetítik. Az élőközvetítések megkezdése, 2006 óta több mint 24 millióan váltottak jegyet az előadásokra.

A Metropolitan Opera idei szezonjának kínálatából sem hiányozhat a kortárs opera: Nico Muhly Marnie című operáját 2017-ben mutatták be az Angol Nemzeti Operában, tehát egészen friss mű, amelynek pozitív közönség- és kritikai visszhangja azt bizonyítja: az opera műfaja egyáltalán nem halott.

A sikerhez persze hozzátartozik, hogy a szövegíró, Nicholas Wright biztos forráshoz nyúlt: az Alfred Hitchcock azonos című thrillerének alapjául szolgáló Winston Graham-regényt vitte színpadra.

Michael Mayer rendező gondoskodik róla, hogy a produkció legalább olyan izgalmas legyen, mint a regény vagy a film, s hogy semmiben se legyen hiányérzetünk.

(Fotó: Metropolitan Opera)

Zenei vonatkozásban biztosan nem lesz, hiszen a színház olyan nagyszerű énekeseket állít csatasorba, mint a hazánkban nemrég Don Giovanniként hallott Christopher Maltman, vagy a szintén világsztárnak számító mezzoszoprán, Isabel Leonard, aki a címszerepet alakítja.

A karmester a Met-ben most debütáló Robert Spano lesz.

A Metropolitan Opera élő közvetítését november 10-én, szombaton 19 órától láthatják a szegediek a Belvárosi Moziban. A közel három órás darabot angol nyelven magyar felirattal tűzik műsorra.

 

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300