Hirdetés
Művház 2018. november 10. 10:15

Márton nap: jelképes libatömést is rendeznek a várban

Jelképes libatöméssel, lámpáskészítéssel, lúdtollas betűvetéssel és kézműves foglalkozásokkal várják az érdeklődőket a Márton napi családi játszóházban vasárnap délelőtt 10 órától a várban.

Kivételesen vasárnap tartanak családi játszóházat a Móra Ferenc Múzeum múzeumpedagógusai a várban: most a Márton napé lesz a főszerep az ódon falak között.

A Móra Ferenc Múzeum játszóházában november 11-én, vasárnap 10 és 13 óra között „lúdas” kézműves foglalkozásokkal, kukoricafosztással és a néphagyományok felelevenítésével is várják a családokat.

A résztvevő gyermekek és felnőttek készíthetnek Márton napi lámpást, kukoricával töltött babzsákot, ludas tasakot, lúdtollal rajzolt képet és libás dekorációt. A mesekuckóban a jeles naphoz kötődő népszokásokat, hagyományokat elevenítik fel, emellett kipróbálható a kukoricafosztás, kukoricamorzsolás és a jelképes libatömés is.

A családi játszóház mindazok számára nyitott, akik szeretnének egy vidám hangulatú kézműves foglalkozáson részt venni és szívesen megismerkednének a Márton naphoz kötődő hagyományokkal.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: játszóház Móra Ferenc Múzeum vár