Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. november 9. 15:00

Nem enged otthon ülni a novemberi tavasz. Itt a Szeged.hu programajánlója!

Filmek, bulik, koncertek és egyéb időtöltési lehetőségek Szegeden péntektől csütörtökig.

Hirdetés
Hirdetés

November első napjaiban májusi időjárás volt Szegeden, és eddig úgy néz ki, hogy a tavasz kitart egészen a hónap közepéig. Naná, hogy ilyenkor talán még a szokásosnál is jobban tele van a város (nem szerelemmel, hanem) mindenféle programmal, szórakozási, kikapcsolódási lehetőséggel, úgyhogy ismét összeállítottuk, hogy szerintünk mivel érdemes tölteni a szabadidőt a következő napokban Szegeden.

Mozi, buli, koncert, színház, előadások, klubok és egyebek. Mindez egy csomó, a programok (általában) Facebook-eseményeire mutató link kíséretében. Ahogy szoktuk.

A programjavaslatokat az info@szeged.hu címen, vagy a Facebook-oldalunkon, üzenetben várjuk izgatottan.

11.09., Péntek

Mozi

Ami nem öl meg, Bohém rapszódia, Egy nap, Gyűjtogatók, A tatu jóslata, Sóhajok, X – A rendszerből törölve a Belvárosi Moziban.

22 mérföld, A Hunter Killer küldetés, Apróláb, A végzet órája, Bérgyilkost fogadtam, Csillag születik, Halloween, Johnny English újra lecsap, Nyitva, Patrick – Ebbel szebb az élet, Pelyhes – Kalandra fel!, Pizzarománc, Venom a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Szegedi Jazz Napok 2018 – A város hagyományos jazzfesztiválja pénteken és szombaton este a műfaj hazai és nemzetközi kiválóságaival az IH Rendezvényközpontban. Fellépők és egyéb részletek a linken.

WindSingers: Jazz Evolution koncert – A külföldön is díjazott és elismert, öttagú acappellaegyüttes díjnyertes műsora a Millenniumi Kávéházban. Részletek a linken.

Blues B.R.Others Show – A kultfilm által ihletett zenekar blues-, funky-, rnb-, jazz-bulija a Hungiban.

Shiva koncert at VRK – „Újra Szegeden a makói Shiva! Készítsétek a hajatokat, nyakatokat! ;) Izmos buli lesz! Ráadásul INGYEN!” – írják, és ebből kiindulva mindenki elképzelheti, milyen buli lesz. Metál.

AST Jazz Night – Török Bettina, Szegény István és Szalvai Ádám alig pár hónapos jazztriója, az AST, kiegészülve a gitáron játszó Veréb Patrikkal a Nyugi Kertben.

Jazz Times – Cooltour Caféban lép fel a Jazz Times együttes. Azt ígérik, hogy „jazz standardek sora, bravúros gitár szólók, jammelések” is lesznek.

Huckleberry Guys feat. Zoltai György "Zozó" – „Az utcazenekarként és színpadon is átütő erővel megszólaló banda humoros, improvizatív műsoraiban a mississippi blues, a country hagyományait teremti újra” – írja az esemény a „Huckleberry Srácok”-ról, akik ezen az estén Jack Cannon Blues Bandben is zenélő Zozóval játszanak együtt a Kedves Presszóban.

Gáspár Laci Est – A népszerű énekes zenés estje vacsora mellé a Gardenben.

B-Side Treasures – „DJ Kő válogat a lemeztáskája mélyéről, hogy a kevesebbet koptatott B oldalak is felkerülhessenek a lemezjátszókra. Ritkaságok, érdekességek a lemezipar hőskorából. A belépés ingyenes.” Mégis mi kellhet még egy laza péntek estére?!

Underground Dance Music Night – A lelkesedésből soha ki nem fogyó Szemmarly és barátainak techobuli-sorozata újra itt, ezen az éjszakán két dj-szett és két live-szett a Gin Tonicban. Részletek a linken.

Moira Audio goes to Szeged – „Hogy a 2018-as őszi szezonban se maradjanak a szeged-környékiek (helyiek vagy kollégisták) finomra válogatott underground zenék nélkül, a Moira Audio Recordings minden hónapban elzarándokol a nap városába és táncoltat a "már-megszokott" brigáddal.
Mi hozzuk nektek a havi adag "felnőttzenét" Ti meg adjátok a cipő-koptató és vizsgát-felejtő táncolást.” – írja az esemény, ami szerint ezen az estén Erro & Khristian K fogja játszani a valószínűleg tech-house-, techno- és minimal-zenéket a Pulzusban.

Szőkenő Party – Péntek este a Retróban, a nagyteremben MolnárBé házibulija, a kisteremben pedig WellDan rnb-partyja.

AMN 9 – Asian Music Night már kilencedik alkalommal. Koreai és japán zenék szólnak újra a régi helyszínen, a Jate Klubban. A lemezlovas DJ Kuma lesz.

Pasim Nincs (Itthon) by Rock The City – A fővárosi partyszervező csapat bulija a Jate Klubban, nem csak lányoknak, párhuzamosan az AMN9-esttel.

Wall Street Night x Bankár Mulatási – „A század elején rendszeresen voltak "bankár bulik" Szegeden is...úgy gondoltuk, itt az idő, hogy ezt a tradíciót újra felelevenítsük!!” – írják a szervezők, akik azt is pontról pontra felsorolják, hogy kiknek szánják a bulit péntek este a Spiritben.

Funky RnB Party – DJ Egon feketezene-bulija a Number One-ban, már este kilenctől.

Pixel KaraOKÉ? – A már megszokott éneklős-buli a Pixelben.

Just Dance 2019 ✘ Ladies Night – Ismét Just Dance-buli koktélakciókkal a LvL Up Esport Bárban, nem csak hölgyeknek.

Más program

Biciklitúra a Pipitér-szigetre – Diavetítés gyerekeknek és felnőtteknek a Somogyi-könyvtár Agóra Gyermekkuckóban.

Dr. Mérő László - Lang András: Korszerű tudás – Az ismert matematikus-pszichológus professzor és az EST Média-csoport alapítójának közös előadása az Agórában, amiről azt állítják a szervezők, hogy izgalmas és humoros is lesz egyben.

16. Olasz Filmfesztivál – „Válogatás a legújabb olasz filmekből eredeti nyelven, magyar felirattal az Olasz Kultúrintézet (L'Istituto Italiano di Cultura di Budapest) szervezésében.” – írják, és bár a filmeket a moziműsornál is feltűntettük, nem vennék a lelkünkre, ha lemaradna róluk valaki, akit esetleg érdekelne. Pénteken A tatu jóslata című filmet lehet megnzéni a Belvárosi Moziban.

Tóték – Örkény klasszikus darabja, Gömöri Krisztián, Borovics Tamás és Szilágyi Annamária főszereplésével, Bezerédi Zoltán rendezésében, a Kisszínházban.

11.10., Szombat

Mozi

Ami nem öl meg, Bohém rapszódia, Egy nap, Gyűjtogatók, Fiatalok és gyönyörűek leszünk, Nico Muhly: Marnie – MET Live In HD, Sóhajok, X – A rendszerből törölve a Belvárosi Moziban.

22 mérföld, A Hunter Killer küldetés, Apróláb, A végzet órája, Az első ember, Bérgyilkost fogadtam, Csillag születik, Egy kis szívesség, Halloween, Hotel Transylvania 3, Johnny English újra lecsap, Libabőr 2: Hullajó Halloween, Nyitva, Patrick – Ebbel szebb az élet, Pelyhes – Kalandra fel!, Pizzarománc, Venom a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Szegedi Jazz Napok 2018 – A város hagyományos jazzfesztiválja pénteken és szombaton este a műfaj hazai és nemzetközi kiválóságaival az IH Rendezvényközpontban. Fellépők és egyéb részletek a linken.

Munjin Andrea kiállításmegnyitó – A szabadkai festő kiállítását nyitják meg a Grand Caféban, fellép a Lucy Dreamin' akusztikus duóverziója Lucy Chillin' néven, és Lanczkor Gábor (Anarchitecture, Médeia fiai) új szólóprojektje is Los Reyes Católicos néven. Részletek a linken.

Sara Renar HR - August Clown HU – Még két koncert szombat este a Grand Caféban.

Alcohol-lemezbemutató – „Szeptember 8-án megjelent az Alcohol zenekar 3. nagylemeze 'Remélem zavarok' címmel, amely a megjelenés hetében a Mahasz lista 6. helyén nyitott. November 10-én Szegeden is bemutatják az új lemez dalait. Vendég: Continoom, VR” – írják a szervezők, mi pedig csak azon tudunk gondolkodni, hogy ezek szerint létezik még MAHASZ-lista :D

Szél völgye - eLVe Duó est – Duóban adja az eLVe zenekar idei utolsó koncertjét a Kedves Presszóban. Saját versmegzenésítéseik mellett népdalokat és más előadók saját képükre formált dalait játszák majd. Részletek a linken.

Márton-napi batyus táncház – A Szőregi Rezegők Néptánccsoport Márton-napi táncházat tart, a Rozsdamaró zenekar zenél, Nagy Zita és Számfira Máté pedig táncot tanít.

Csak Lazán Band – Retro slágereket játszik a Nyugi Kert színpadán a Csak Lazán Band. Értik, Csak Lazán a Nyugiban. Hát lehet valami ennél lelazultabb?!

Jégdisco Szeged - Classic Ice Party – „Az elmúlt 5 év slágerzenéivel és a mai kedvencekre jégkorizhatunk két órán át a Szeged Városi Műjégpályán!” – írják, tehát a classic megjelölés finoman szólva is túlzás, bár minden csak nézőpont kérdése. A hangulat viszont nem ezen fog múlni, hanem MolnárBén.

A Casablanca bemutatja: Wowbagger – A város egyik legjobb lemezlovasa zenél a Casablancában szombat este, nyolctól kettőig, tökéletes bemelegítés az éjszakai őrületek előtt.

BaziNagyBajszosBuli – „Belépés Bajuszban ajánlott, még a lányoknak is!” – írják a szervezők a Hungi szombat esti bulijáról, ahol egyébként DJ Afus lesz a házigazda.

Hungi Emelet Hóvihar Party Retro Edgarral – „Szombaton egész éjjel a legnagyobb klubhimnuszok és Dance slágerek pörögnek igazi 80-90's party” – írják. Edgar mellett DJ Szabó, DJ Smiling és DJ Khal-Man is játszik zenéket.

Lipstick Party – Szombat este a Retróban. A nagyteremben Gabriel B. játszik mai slágereket, a kicsiben pedig Boki tolja a házibulit.

Szombat Esti Retro Láz – Ismét egy főként a kilencvenes évekre építő nosztalgiabuli a Jatéban. Ezen az estén videodisco lesz.

ULTRA COLOR of Szeged – Szombat esti a buli a Singben szín- és uv-mániásoknak. Azt írják, hogy „itt normális, ha két UV karkötővel a kezeden UV-ben pompázó unikornisként közlekedsz a buliban. Azon sem lepődik meg senki, ha zölden fénylő Hulk-ként, esetleg rikító arcú Jokernek maszkírozva világítasz a tömegben.” A fellépők: Nia Even, DJ Lennard, Jauri, a rezidens pedig Barta. További részletek a linken.

MAGIC MIKE XXL SHOW – Izmos felsőtestek és egyéb testrészek, rendőr-, katona- és túzoltó-szettek, sikongató nők. Ilyesmire lehet számítani ezen a bulin a Spiritben.

Csajosszombat – Szombat esti buli, koktélakciókkal, a csajokkal a középpontban a Number One-ban.

Brazil Est – „Brazil est a Cooltour Cafeban! :) Ismét vérpezsdítő dallamokkal várunk titeket! Fellép a Mojo's Brazil, Szeged egyik legstílusosabb zenekara!” – mondja az esemény, és mi most kivételesen felretesszük az általános kételkedésünket.

Más program

Mesekönyv Bemutató - Mesék szárnyán Franciaországba – Gyerekek meséi gyerekeknek, az Alliance Française de Szeged könyvbemutatója. Részletek a linken.

A két kicsi pingvin – Bábjáték a Kövér Béla Bábszínházban. Írta és rendezte: Urbán Gyula.

Bödön Piac – Termelői, háztáji és kézműves (+ egyéb divatos jelző) piac a Szeged Plázában, újra két napon keresztül.

Ajándék tárlatvezetések // Ősi arany- és ezüstkincsek – Ezúttal is Koteczki István tart tárlatvezetést a Fekete házban szombat délután.

Templom séta – „Egy “ökomenikus” templomsétára hívjuk Önöket, amelynek során négy vallással ismerkedünk meg úgy, hogy nem csak kívülről, hanem belülről is megcsodálunk egy katolikus, egy evangélikus, egy református és egy görög katolikus templomot” – és még a vallások történetéről is lesz szó! A séta a Novotel elől indul és a Szeged Tourinform szervezi.

Lámpás séta Szegeden 2018 – Lámpáskészítés az Agórában, majd városismereti séta onnan indulva, idegenvezetővel, Szent-Györgyi Albert nyomában.

16. Olasz Filmfesztivál – „Válogatás a legújabb olasz filmekből eredeti nyelven, magyar felirattal az Olasz Kultúrintézet (L'Istituto Italiano di Cultura di Budapest) szervezésében.” – írják, és bár a filmeket a moziműsornál is feltűntettük, nem vennék a lelkünkre, ha lemaradna róluk valaki, akit esetleg érdekelne. Szombaton a Fiatalok és gyönyörűek leszünk című filmet lehet megnézni a Belvárosi Moziban.

11. Koreai Filmfesztivál – A Koreai Kulturális Központ szervezésében és a Szegedi Koreai Kulturális Közösség közreműködésével hatodik alkalommal rendezik meg a Koreai Filmfesztivált. Négy városban, hat helyszínen, összesen 32 filmet vetítenek, idén a szegedi programok a Szent-Györgyi Albert Agorában lesznek. Részletek a linken.

I. D'ange Jótékonysági Gálaest – A „Reménysugár” Alapítvány - a Dél-Alföldi Haematológiai És Onkológiai Gyermekbetegekért nevű szervezetet támogató jótékonysági est a Hungiban. Részletek a linken.

20. Szegedi Könyvárverés – Ez pontosan az, ami: könyveket árvereznek el a Szent-Györgyi Albert Agorában.

Logikai Társasjáték - Maffiaháború – Interaktívabb, mint a mozi! Rövidebb, mint egy könyv! Izgalmasabb, mint egy vacsora! Elegáns környezettel, változatos 3 fogásos menüvel és korhű zenével várunk rejtéllyel fűszerezett, szesztilalom korabeli vacsoránkra! Miután mindenki megérkezett, ismertetjük a programot, és kezdődhet a játék!" – egy igazán különleges vacsoraprogram a szegedi belváros kellős közepén. Részletek a linken.

Figaro házassága – „A nagy sikerű A sevillai borbély után a Co-Opera folytatja Beaumarchais történetét: a vidéki helyszínek közül Szegeden látható először a Figaro házassága.”

Mégis szép – Udvaros Dorottya zenés estje a Kisszínházban, részletek a linken.

11.11., Vasárnap

Mozi

Ami nem öl meg, Bohém rapszódia, Egy nap, Gyűjtogatók, Off-line, Sóhajok, X – A rendszerből törölve a Belvárosi Moziban.

22 mérföld, A Hunter Killer küldetés, Apróláb, A végzet órája, Az első ember, Csillag születik, Egy kis szívesség, Halloween, Hotel Transylvania 3, Johnny English újra lecsap, Libabőr 2: Hullajó Halloween, Nyitva, Patrick – Ebbel szebb az élet, Pelyhes – Kalandra fel!, Pizzarománc, Venom a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Matiné koncert – Értelmileg sérült fiatalok együttese, a Parafónia Zenekar ad koncertet a Kisszínházban. Közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar, vezényel Gyüdi Sándor. Műsorvezető Lukácsházi Győző.

Más program

Bödön Piac – Termelői, háztáji és kézműves (+ egyéb divatos jelző) piac a Szeged Plázában, újra két napon keresztül.

Márton nap – „Márton napi foglalkozásunkon libát varrunk filcből. Libás könyvjelzőt, lámpást üvegből, asztal- és ajtódíszt készítünk csipeszből, fából, üvegből, termésekből. De megírhatjuk lúdtollal és tintával Szent Márton legendáját is” – mindez az Alsóvárosi Tájházban.

Márton-napi családi játszóház – „A Várban várjuk a kicsiket és nagyokat az idei Márton-napi játszóházban! A mesekuckóban Márton-naphoz kötődő népszokásokkal, kukoricafosztással, kukoricamorzsolással és "libatöméssel" is találkozhattok”

Kisvakond – Bábjáték egy felvonásban a Petőfi-telepi Művelődési Házban.

16. Olasz Filmfesztivál – „Válogatás a legújabb olasz filmekből eredeti nyelven, magyar felirattal az Olasz Kultúrintézet (L'Istituto Italiano di Cultura di Budapest) szervezésében.” – írják, és bár a filmeket a moziműsornál is feltűntettük, nem vennék a lelkünkre, ha lemaradna róluk valaki, akit esetleg érdekelne. Vasárnap az Off-line című filmet lehet megnézni a Belvárosi Moziban.

11. Koreai Filmfesztivál – A Koreai Kulturális Központ szervezésében és a Szegedi Koreai Kulturális Közösség közreműködésével hatodik alkalommal rendezik meg a Koreai Filmfesztivált. Négy városban, hat helyszínen, összesen 32 filmet vetítenek, idén a szegedi programok a Szent-Györgyi Albert Agorában lesznek. Részletek a linken.

Roma irodalmi est – Egy különleges élőzenés strukturált versösszeállítást ígérnek a szervezők. „Egy órában cigány származású művészek tollából származó alkotásokat prezentálnak szegedi színészek. Az Öszi Roma Fesztivál keretében fontosnak tartjuk, hogy minél többen megismerkedjenek a cigány kultúra ezen ágazatával, a roma irodalommal” – írják, és hát miért is ne? Részletek a linken.

11.12., Hétfő

Mozi

Ami nem öl meg, Bohém rapszódia, Egy nap, Gyűjtogatók, A tanú, Sóhajok, X – A rendszerből törölve a Belvárosi Moziban.

22 mérföld, A Hunter Killer küldetés, Apróláb, A végzet órája, Csillag születik, Halloween, Johnny English újra lecsap, Libabőr 2: Hullajó Halloween, Nyitva, Patrick – Ebbel szebb az élet, Pelyhes – Kalandra fel!, Pizzarománc, Venom a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint – Akinek őket be kell mutatni, azoknak úgyis mindegy, akinek nem, az meg már valószínűleg megvette rá a jegyét. De ha mégse, akkor most szólunk, hogy ez a két ropptant tehetséges ember koncertezik hétfőn az IH kávézójában.

Rozsdamaró táncház a JATE Klubban – Zenél a Rozsdamaró zenekar, táncot tanítanak Számfira Máté és Nagy Zita.

Más program

Perspektívák – „Ahány kiállító, annyi perspektíva – bemutatkoznak az SZTE JGYPK fotográfus képzés másodéves hallgatói” – mindez az Agórában.

Motiváció Műhely Beszélgetések - Bábozódjunk be! – „A Motiváció Műhely programja az oktatás, esélyegyenlőség, innováció kulcsszavak metszetében található témákkal foglalkozik. A novemberi rendezvényen Kiss Ágnes mutatja be a Háromlépcsős Barboncás Bábterápia módszerét, amely a gyermeket a saját archaikus világukban „kezeli”, a közös alkotásra, tanulásra, közösségi élményre helyezi a hangsúlyt, és mindezt játékos formában kínálja” – tovább részletek a linken.

Kosztolányi Dezső Színház: Felhő a nadrágban – „A 28. THEALTER fesztivál Közönségdíjas előadása és Különdíjat nyert színésze, Béres Márta, újra Szegeden!” Vlagyimir Majakovszkij verse nyomán.

11.13., Kedd

Mozi

Egyri csillagok, Ami nem öl meg, Egy nap, Gyűjtogatók, Bohém rapszódia, A tanú, Sóhajok, X – A rendszerből törölve, Egy kis szívesség a Belvárosi Moziban.

22 mérföld, A Hunter Killer küldetés, Apróláb, A végzet órája, Csillag születik, Halloween, Johnny English újra lecsap, Libabőr 2: Hullajó Halloween, Nyitva, Patrick – Ebbel szebb az élet, Pelyhes – Kalandra fel!, Pizzarománc, Venom a Cinema Cityben.

Dreyer // von Trier filmlub 6.: Dogville – „A zseniális brechtiánus bosszúdráma Nicole Kidman és az idősen is gyönyörű Lauren Bacall jutalomjátékával” – írja az esemény Facebook-oldala, és hát ezt mi sem tudtuk volna szebben és jobban mondani. Természetesen mindez a Grand Caféban.

Buli / Koncert

III. Juhász Gyula Bál – „Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Juhász Gyula Bál, ami minden régi, új, illetve jelenleg is a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon oktató tanárnak és diáknak egyaránt kulturált szórakozási lehetőséget biztosít” – a rendezvény a József Attila Tanulmányi és Információs Központban kerül megrendezésre az érdeklődők számára. Immár.

Más program

SzegedSlam - SPSZ Novemberi Klub – Slam Poetry klub az IH-ban, verseny, open mic és showcase. Fellépők és minden infó a linken.

Tóték – Örkény klasszikus darabja, Gömöri Krisztián, Borovics Tamás és Szilágyi Annamária főszereplésével, Bezerédi Zoltán rendezésében, a Kisszínházban.

11.14., Szerda 

Mozi

Bohém rapszódia, Ami nem öl meg, Egy nap, Gyűjtogatók, A tanú, Coldplay: A Head Full Of Dreams, Sóhajok, X – A rendszerből törölve a Belvárosi Moziban.

22 mérföld, A Hunter Killer küldetés, Apróláb, A végzet órája, Csillag születik, Halloween, Johnny English újra lecsap, Legendás állatok – Grindelwald bűntettei, Libabőr 2: Hullajó Halloween, Nyitva, Patrick – Ebbel szebb az élet, Pelyhes – Kalandra fel!, Pizzarománc, Venom a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Felcsíki és gyimesi táncház – A Csergő Banda zenés, táncos mulatsága a Millenniumi Kávéházban.

Habana Social CLUB with the Stars of Tropicana – „A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2018-as világkörüli turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak” – A Buena Vista Social Club „útódzenekara” az IH-ban.

Jazz Times Django jazz night – „Színpadon egy őrületesen jó jazz zenekar!
Egyedi django jazzt hallhattok a srácoktól!” – írja visszafogott stílusban a Facebook-esemény a Kedves Presszóban hallható koncertről.

Purebeat & Lennard – „Elhozzuk nektek Magyarország egyik legmeghatározóbb Dj és producer alakját aki nem más mint: Purebeat” – írja az esemény, és bár ez egy akkora barokkos túlzás, mint ide Detroit, a Purebeat-rajongók biztosan örülnek a fellépésének, ami a Jate Klubban lesz.

Más program

Birthday #novotelrun - Novotel Szeged közösségi futás – Délutáni futás, kezdő és haladó csoportokban a szálloda dolgozóinak szervezésében. A születésnap miatt meglepetésprogram is lesz.

Závada Pál: Az utolsó üzlet – közönségtalálkozó – Szegedi Nemzeti Színház november 23-i ősbemutatóját megelőzően Závada Pállal Lukáts Andor rendező, valamint Jakab Tamás, Szávai Viktória, Vicei Zsolt színművészek beszélgetnek a Somogyi-könyvtárban, a moderátor Almádi Róbert.

Stand up comedy Roadshow vacsorával Szegeden – Orosz Gyuri, Záhonyi- Ábel Dávid és Horváth Gábor mondja el viccesnek szánt történeteit és gondolatait a Hungiban. Részletek a linken.

Tóték – Örkény klasszikus darabja, Gömöri Krisztián, Borovics Tamás és Szilágyi Annamária főszereplésével, Bezerédi Zoltán rendezésében, a Kisszínházban.

11.15., Csütörtök

Mozi

Queen: A Night In Bohemia a Belvárosi Moziban.

Buli / Koncert

Az SZTE JGYPK 90. évfordulójának ünnepi kamarahangversenye – Pukánszky Béla (gordonka) és Dombiné Kemény Erzsébet (zongora) hangversenye. Részletek a linken.

Péterfy Bori & Love Band – 45. születésnapját ünnepli a Jate Klub egy héten keresztül, ezen az estén éppen Péterfy Borival és zenekarával.

Tesco Disco – A szinte már kultikus indie/hipster klubest Szegeden, a 45. születésnapját ünneplő Jate Klubban, Péterfy Boriék koncertje után. 

BohemSessioN ★ AADM – Nyári Ádám zenegyűjtő ad ízelítőt gyűjteményéből és mutatja be aktuális kedvenc zenéit a Bohém Tanyán.

Más program

Hasonló a hasonlónak - Monolit – Lanczkor Gábor költővel Tóth Ákos beszélget a TIK-ben.

HLP feat. Roskó Gábor: A csillagok szíve – „Transzparens-játék a "A csillagok szíve" című afrikai mesegyűjtemény alapján” a ZUG művészeti tetthelyen a Homo Ludens Project szervezésében.

XIV. René – „A kabarék humorát és a magyar operetthagyományt balkáni vonásokkal elegyítő, szórakoztatóan abszurd, zenés-táncos, szerelmes történet” a Kisszínházban, ezen a napon kétszer is, délután háromtól és este héttől.

Federico García Lorca: Bernarda Alba háza – Aasszonyok drámája, Spanyolország falvaiban, 1939 nyarán. A Genéziusz Színház bemutatója a Szegedi Pinceszínházban.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: program programajánló programok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés