Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szegedi parkolóügy – 9. rész: Kohári Nándor (Fidesz) jogosítvány, és autó nélkül vett át parkolóbérleteket, aztán a városi legenda szerint ő tette meg a feljelentést is
Szegeden 2018. november 9. 08:07

Szegedi parkolóügy – 9. rész: Kohári Nándor (Fidesz) jogosítvány, és autó nélkül vett át parkolóbérleteket, aztán a városi legenda szerint ő tette meg a feljelentést is

Nincs már a testületben és nagyon a szemünk előtt sem az állítólagos feljelentő, de a másik két társa a mai napig politizál. Ők sosem szóltak volna amiatt, hogy lehet, hogy valami nincs rendben, hiszen amióta benne vannak Szeged közéletében azóta gondolják úgy, nekik jár ez a fajta szolgáltatás, hiszen a városért dolgoznak.

Hirdetés
Hirdetés

Lezárul ma a sorozat a sorozatban: végigvettük azokat a jobboldali politikusokat, akiket tanúként meghallgatott a rendőrség a parkolóbérletek kapcsán. Biztos, hogy mindenki becsületesen, igazat mondva, az igazságszolgáltatást segítve tanúskodott. És mindenkire igaz, hogy a városért végzett tisztességes munkájáért örömmel vette át rendre azokat a parkolóbérleteket, amelyeket annak idején a városházától kapott. Senkiben sosem merült fel közülük, hogy itt valami sumákolás, lásd még mismásolás, van.

Farkas László (KDNP)

Egybeforrt a neve Szegeden a rendszerváltással, hiszen egyetlen ciklust kivéve tagja Szeged közgyűlésének. Az „orra előtt” történt minden: a kezdetektől – mondjuk így –, gyakorlatilag automatikusan vette igénybe ezt a szolgáltatást, és abban is biztosak vagyunk, ha valaki, ő szólt volna, hogy „gyerekek, rendben van ez így?”

De rendben kellett lennie, hiszen sosem kifogásolta. A bérleteket a saját tulajdonában lévő autóra kapta, amikor értesítették róla, hogy mehet érte, átvette a jegyzői irodán, aláírta az átvételi elismervényt, és kész is volt minden. Rendben, szabályosan.

Kohári Nándor (Fidesz)

Háromszor is megmérette magát egyéni körzetben, de sosem szavaztak neki bizalmat a választók, és mindig csak Fidesz-listán jutott be a közgyűlésbe 2002 és 2014 között. Ahogy sorozatunk első részében is írtuk már, az állítólagos feljelentőnek a bíróságon tárgyalt időszakban nemhogy autója, jogosítványa sem volt. Mindig mindenhova biciklivel közlekedett, amit láthatóan élvezett is: mosolygósan integetett vissza a ráköszönőknek. Rendszámot mindezek ellenére leadott, csak meg tudjon már állni szabályosan a sofőr, ha már fuvarozza. Az autók a sógornője nevén voltak. A többi pedig már szégyenteljes történelem: ha valóban ő jelentette föl a városvezetést, azt nehezen tudja majd, talán soha megmagyarázni, miért is tette, miért is tűrte éveken át, a parkolóbérlet átvételét, hány éjszaka forgolódott álmatlanul, míg úgy döntött, nem bírja tovább, fel kell jelentenie azokat, akiktől kapta a bérleteket.

Póda Jenő (KDNP)

Több mint egy évtizede, 2006 óta folyamatosan tagja a testületnek Póda Jenő, aki a jobboldalon gyakorlatilag a Jobbikban nem politizált még a létező pártok közül. Hiszen a rendszerváltás parlamentjébe még MDF-esként ülhetett be, sőt, maradt a következő 1994–1998-as ciklusra is, olyannyira, hogy akkor még frakcióvezető-helyettes volt a pártjában.

Neki sem volt kifogása sosem az ellen, ha fölhívták az önkormányzattól azzal kapcsolatban, milyen rendszámra állítsák ki a parkolóbérletet, biztos, hogy úgy gondolta ő is, ahogy gyakorlatilag mindenki a testületből, neki ez jár a munkájához, a képviselőséghez. Akkoriban a családjának egyetlen autója volt, az a felesége nevén volt, arra kérte a bérletet. Emiatt a „megoldás” miatt nem lennénk most Póda Jenő helyében, hiszen pártja(i) szerint ez felháborító – sok minden más mellett...

„VIP” parkolóbérletek Szegeden: amiről valamiért nem beszél a Fidesz–KDNP

Lássunk tisztán a parkolóbérletek ügyében! Szerkesztőségünk arra vállalkozik, hogy utánajár, kik, hogyan kaptak „VIP” parkolóbérleteket a városházától. Ez az egész ugyanis egyáltalán nem arról és úgy szól, ahogy azt a Fidesz–KDNP és hozzá hű médiája sulykolja. Cikksorozatunkból kiderül, kik kaptak, kik kértek, kiknek kértek, miért kértek. Ők is érintettek: több mint húsz fideszes képviselő kapott ingyenes parkolóbérletet hosszú éveken át. Az ő történetünket dolgozzuk fel sorozatunkban.

* * *

Sorozatunk korábbi írásai

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Farkas László Fidesz KDNP Kohári Nándor parkolás parkolóbérlet Póda Jenő

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés