Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szegedi parkolóügy – 8. rész: tovatűnt „fideszes hősök”, akik nagyon szerettek ingyen parkolni, akármennyire is nem emlékeznek rá
Szegeden 2018. november 8. 21:31

Szegedi parkolóügy – 8. rész: tovatűnt „fideszes hősök”, akik nagyon szerettek ingyen parkolni, akármennyire is nem emlékeznek rá

Két országgyűlést is megjárt képviselő és egy önkormányzati egykori erős ember, aki elérte azt is, hogy díszpolgár legyen az édesapja – utóbbi színpadi teljesítménye egyébként megkérdőjelezhetetlen, róla viszont vadasparki sötét sztorijai maradnak csak meg az emlékezetben. Bohács Zsolt (Fidesz–KDNP), Gyimesi László (Fidesz) és Rákos Tibor (Fidesz–KDNP) szegedi parkolóbérletekhez fűződő viszonya következik, utóbbi elég tanulságos.
Hirdetés

Messzire került már ez a három férfiú a (nyilvános, látható) fideszes politizálástól, ennek ellenére ismerősen cseng a nevük, persze biztos van olyan olvasónk is, akinek kiesik a száján, „ez meg ki?!” Mégis, valaha meghatározóak voltak a jobboldalon, vagy legalábbis annak tűntek.

Bohács Zsolt (Fidesz–KDNP)

Bohács Zsolt egy ciklusban 2010 és 2014 között volt önkormányzati képviselő Szegeden, ekkor egyébként a Parlamentben is benn ült. Leginkább tényleg csak ezt csinálta. Viszont a parkolóbérletek használata szempontjából még fideszes szemüveggel nézve is kikezdhetetlen: a tulajdonában lévő autó rendszámát mondta be, amikor felhívták az önkormányzattól.

Nem követte el azt a megbocsáthatatlan hibát, amit oly sokan a frakcióból Pocsai Blankától kezdve Kalmár Ferencig, hogy a családtagja nevén volt az autó, amire kérte. Már ha volt egyáltalán jármű a családban, hiszen az állítólagos feljelentő, Kohári Nándornak, vagy az ingyenességet kiterjeszteni akaró Rózsavölgyi Józsefnek, a gyulai bírósági időszakban egyáltalán nem volt autó a „közelében” sem: nemhogy a nevén, a családban sem volt, ez egyébként a kamera elől menekülő Haág Zalánnal is megesett, amikor kollégája, az azóta első fokon nem jogerősen börtönbüntetésre ítélt Miklós Péternek az autójának a rendszámát mondta be, csak ne menjen már veszendőbe az a parkolóbérlet, ha már adni akarják. Visszatérve Bohácshoz Zsolthoz: kettőt kapott ő is, a kombinált bérletet és a városháza körüli fenntartott helyekre érvényes parkolóbérletet. Miután kiiratkozott az Országgyűlésből éppúgy, mint a közgyűlésből újra ügyvédnek állt.

Gyimesi László (Fidesz)

A Budapesti Közlekedési Központról talán hallottak, olvastak már, tudják mi az: gyakorlatilag egy fuvarszervező cég, amely „megmondja” a budapesti menetrendet, illetve megrendelni ehhez a szolgáltatást, azaz a buszokat, torlikat, villamosokat, metrókat, jellemzően a BKV-tól.

Ennek egy szatellitszervezete a Budapesti Közlekedési Ügyfélkapcsolatok Zrt., ennek az élén pihen Gyimesi László, akiből majdnem lett valaki itt Szegeden – szerinte –, amíg rám nem omlott Ménesi Imrének köszönhetően a vadasparki játszótérmutyi. Erre most nem térnénk ki részletesen, az üggyel kapcsolatban ma is volt egy tárgyalás, emberünk meg kimentődött, ugye, hiszen nem a vádlottak padján, hanem igazgatói székben ül. 2006-tól 2014-ig minden évben átvette a parkolóbérletét, a saját autójára, ebben nem hibázott.

Rákos Tibor (Fidesz–KDNP)

Rendszerváltó önkormányzati képviselő, hiszen 1990-ben és 1994-ben is bekerült a közgyűlésbe, majd volt országgyűlési képviselő két ciklusban 1998-tól 2006-ig, volt a szegedi Fidesz elnöke, rögtön megvádoltak választási csalással ellenlábása, Bartha László korábbi polgármester hívei, tény, nagyon szoros volt a verseny kettejük között.

De volt a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. igazgatóhelyettese is, és volt a Szegedi Közlekedési Társaságnál felügyelőbizottsági elnök is. Felügyelőbizottság elnökként gyakorlatilag semmire nem emlékezett a bíróságon, valószínűleg az olasz másodosztályú focimeccsek eredményei hamarabb eszébe jutnának, mint az, kapott-e parkolóbérletet országgyűlési képviselőként. Családi autóján volt parkolóbérlet, annak ellenére, hogy nem emlékszik rá.

„VIP” parkolóbérletek Szegeden: amiről valamiért nem beszél a Fidesz–KDNP

Lássunk tisztán a parkolóbérletek ügyében! Szerkesztőségünk arra vállalkozik, hogy utánajár, kik, hogyan kaptak „VIP” parkolóbérleteket a városházától. Ez az egész ugyanis egyáltalán nem arról és úgy szól, ahogy azt a Fidesz–KDNP és hozzá hű médiája sulykolja. Cikksorozatunkból kiderül, kik kaptak, kik kértek, kiknek kértek, miért kértek. Ők is érintettek: több mint húsz fideszes képviselő kapott ingyenes parkolóbérletet hosszú éveken át. Az ő történetünket dolgozzuk fel sorozatunkban.

* * *

Sorozatunk korábbi írásai

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz KDNP parkolás parkolóbérlet Bohács Zsolt Gyimesi László Rákos Tibor