Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. november 7. 22:58 Forrás: Szeged Televízió

Lemossák a közterületi fákat, így védik őket a betegségektől

Megkezdődött a szokásos őszi lemosópermetezés a városban. Ezt egy speciális szerrel végzik, ami emberre nem veszélyes. A környezetgazdálkodási cég munkatársai a fákat károsító élősködőket távolítják így el.

Hirdetés

A Fő fasori vízcsapból tankoltak fel kedden este a környezetgazdálkodási cég járművei, hogy Újszeged fáinak őszi lemosó permetezését elvégezzék. Ugyanezt tették Kiskundorozsmán és Tápén is. Főként a gombabetegségre érzékeny fákat kezelték le.

„Egy jól tapadó réteggel vonjuk be a növényeket, az ágak, rügyek felszínét. Ezzel a kén és a réztartalmú szerrel tudjuk a kórokozókat visszaszorítani. Nem méregről van szó. Egy felületaktív anyag van benne és egy olaj, ami jó zárást biztosít és a kórokozók továbbszaporodását erősen gátolja.” – mondta Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. ügyvezetője a Szeged Televízió Fókuszban című műsorában.

A permetszer tehát nem mérgező, az autókat azonban érdemes letakarni, mert könnyen a szélvédőre tapadhat, igaz, mivel vízben oldódó, így könnyen le is mosható. Szerda este Alsóvároson, Móravárosban és Rókuson permeteztek, csütörtökön és pénteken az Északi városrész és Tarján platánfáit kezelik le, míg vasárnap és hétfőn Újszeged, a belváros és Makkosház platán-, almatermésű és tölgyfáira kerül sor.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának riportjában is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fa növényvédelem permetezés Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft.
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés