Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szegedi parkolóügy – 7. rész: Rózsavölgyi József (Fidesz–L.É.T.) volt az, aki azt kezdeményezte, ne csak a képviselőknek járjon ingyenes parkolóbérlet, hanem a díszpolgároknak is
Szegeden 2018. november 7. 20:28

Szegedi parkolóügy – 7. rész: Rózsavölgyi József (Fidesz–L.É.T.) volt az, aki azt kezdeményezte, ne csak a képviselőknek járjon ingyenes parkolóbérlet, hanem a díszpolgároknak is

Mai epizódunkban is családi autók sofőrjeiről olvashatnak. Mi ebben egyébként a meglepő? Igazából semmi, miért ne vezethetne valaki önkormányzati képviselőként egy családi autót, ami nem a nevén van.

Hirdetés

Körülbelül ilyen természetes az, hogy Szeged parkolóbérleteket adott önkormányzati és országgyűlési képviselőknek. Sőt voltak olyan szervezetek, intézmények, vállalkozások is, amelyeknek kértek. És kaptak is. Lassan őket is sorra vesszük majd, ám most még jöjjön a regnáló közgyűlésből három jobboldali politikus!

Hüvös László (KDNP)

Hüvös László 2002 óta önkormányzati képviselő, azóta január elején az egyik hivatalos telefonjainak egyike az volt, amelyben megadta annak gépkocsinak a rendszámát, amelyre kiadták neki a parkolóbérletet. Évente két bérletet vett át, az egyik a „hagyományos” Szeged valamennyi parkolózónájába érvényes bérlet volt, a másik pedig a polgármesteri hivatal környéki fenntartott parkolókra volt érvényes, lásd még VIP.

Először a saját autójának a rendszámát mondta be, majd 2008–2012 között családi autó rendszámát adta le, a felesége nevén volt a kérdéses gépjármű. Hüvös László még nem volt önkormányzati képviselő , de már volt ingyenes parkolóbérlete, mert tagja volt Bartha László korábbi fideszes polgármester kabinetjének.

Nógrádi Tibor (Fidesz–L.É.T.)

„Kedves Garai Úr!

A kért adatok megtalálhatóak Szeged MJV Képviselői csoportjánál.
Kérem szíveskedjék hozzájuk fordulni bizalommal.

Barátsággal:
N.T.”

Ezt a levelet kaptuk Nógrádi Tibortól. Megtettük, azt, amit kért, fordultunk. Bizalommal. Kiderült, a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke is öngólt rúgott: az az autó, amelynek a rendszámát bemondta nem az ő nevén volt. Családi gépjármű, a felesége nevén, közös használatban. Kik is jajongtak ilyenért már korábban? Hát igen...

Rózsavölgyi József (Fidesz–L.É.T.)

Munkáltatójától kapta a parkolóbérletet, hiszen önkormányzati képviselő az elmúlt nyolc évben. Valószínűleg ő is azért kapta, amiért mások: ezzel is segítették felelősségteljes munkájának végzését. Vegyes autó rendszámát adta meg Rózsavölgyi József, ő volt akkor a tulajdonos, de az üzembetartó a fia volt.

Mindez azért is érdekes, mert a vagyonnyilatkozata szerint nincs a tulajdonában semmilyen autó. Ő volt az az önkormányzati képviselő, aki 2011-ben e-mailt írt Mózes Ervin címzetes főjegyzőnek, hogy a díszpolgárok is kapjanak ezután ingyenes parkolóbérletet.

„VIP” parkolóbérletek Szegeden: amiről valamiért nem beszél a Fidesz–KDNP

Lássunk tisztán a parkolóbérletek ügyében! Szerkesztőségünk arra vállalkozik, hogy utánajár, kik, hogyan kaptak „VIP” parkolóbérleteket a városházától. Ez az egész ugyanis egyáltalán nem arról és úgy szól, ahogy azt a Fidesz–KDNP és hozzá hű médiája sulykolja. Cikksorozatunkból kiderül, kik kaptak, kik kértek, kiknek kértek, miért kértek. Ők is érintettek: több mint húsz fideszes képviselő kapott ingyenes parkolóbérletet hosszú éveken át. Az ő történetünket dolgozzuk fel sorozatunkban.

* * *

Sorozatunk korábbi írásai

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Hüvös László KDNP Nógrádi Tibor parkolás parkolóbérlet Rózsavölgyi József
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés