Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. november 7. 13:02

Céges beszámolókról és pályázatokról döntöttek két bizottságban is

Öt pontban módosul az önkormányzati lakásrendelet, december 12-én pedig közmeghallgatást tartanak a városházán. Többek között ezekről döntöttek a pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság, valamint a szociális és sportbizottság tagjai.

Hirdetés

Nem nőnek a lakbérek, a pályáztatás feltételei viszont több pontban módosulnak az előterjesztett változat szerint. Az önkormányzati lakbérek nem lesznek magasabbak, ám a pályázati pontrendszer például kiegészül azzal, hogy aki a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény Családok Átmeneti Otthonában, vagy a Gyermekek Átmeneti Otthonában él legalább hat hónapja, és az intézmény vezetője a pályázó elhelyezését javasolja, az négy pluszpontot jelentene az illetőnek.

Mindkét bizottság tárgyalta a 100 százalékos önkormányzati cégek egy részének beszámolóit. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester szóbeli kiegészítéséből kiderült, hogy a pénteki közgyűlés elé egyelőre csak a Szegedi Távfűtő Kft., Szegedi Sport és Fürdők Kft., a Szegedi Városkép és Piac Kft., Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft., a Szegedi Víziközmű Működtető és Fejlesztő Zrt., valamint a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. beszámolói kerülnek. A többi cég beszámolóinak feldolgozása folyamatban van, a decemberi közgyűlésen tárgyalják meg a képviselők.

A Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft. részéről bruttó 50 millió forintot meghaladó szerződéses kötelezettségvállalások jóváhagyása címszó alatt két előadás költségeiről döntöttek a bizottsági tagok. A We will rock you című musical, valamint a Szerelmes Shakespeare című színmű bemutatása lesz ugyanis az a két produkció, amelyek jelentős költséggel járnak, ám e két előadás esetében várható a legnagyobb érdeklődés is a közönség részéről.

Hét önkormányzati pályázat benyújtásáról is döntöttek a bizottságok. Ezzel kapcsolatban hangzott el, hogy a város soron következő uniós fejlesztései közül kiemelkedő jelentőségű beruházás lesz jövőre a „Zöld város kialakítása a szegedi Belvárosban” című projekt.

A szakiroda azt javasolja, hogy a város lakossága közmeghallgatáson kapjon tájékoztatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozott projekt mellett az adott területen tervezett szintén TOP forrásból induló másik beruházásról, a „Móra Ferenc Múzeum turisztikai fejlesztéséről és a szegedi Vár és Várkert” tervezett rekonstrukciójáról is. Szentgyörgyi Pál elmondta, december 12. a közmeghallgatás javasolt időpontja.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés