Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Gondolná, hogy egy rossz helyre felszerelt rács akár az életébe is kerülhet? Kérdezze a tűzoltókat!
Szegeden 2018. november 6. 21:57 Forrás: Szeged Televízió

Gondolná, hogy egy rossz helyre felszerelt rács akár az életébe is kerülhet? Kérdezze a tűzoltókat!

A társasházak tűzvédelmére hívja fel a figyelmet három napon át a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Sok helyen még mindig nem figyelnek arra, hogy szabad járást biztosítsanak a tűzoltóknak, ami végzetes is lehet.

Hirdetés

Egy szabályoknak megfelelő társasházban van tűzvédelmi házirend. Nem mindenütt van ez így, pedig ezt is ellenőrzik a tűzoltók, akik egy előre megszabott menetrend szerint a lakók biztonsága érdekében rendszeresen végigjárják a társasházakat. A háromszintesnél magasabb és tíznél több lakásos épületekben például mindig szabadon kell hagyni az úgynevezett tűzoltási felvonulási területet, hogy mentéskor semmi se akadályozza a tűzoltókat.

„Tűzeset kapcsán fontos, hogy ezek az útvonalak szabadak maradjanak, hiszen pl. egy füsttel telítődött lakásban nagyon nehéz tájékozódni, még a tűzoltóknak is, nemhogy a lakosoknak. Ezért is fontos, hogy ezeket az útvonalakat, szabadon, tisztán tartsuk.” – nyilatkozta a Szeged Televíziónak Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Így ezeken a menekülési utakon rácsok például csak úgy helyezhetők el, ha az nem akadályozza a tűzvédelmi eszközök megközelítését. A katasztrófavédelem a következő napokban erről is felvilágosítást is tart a közösképviselőknek vagy a társasházak lakóinak. 

„Ezen a három napon kollégáim várják a társasházak képviselőit, valamint a lakókat, és minden kérdésükre választ kaphatnak. Például a tárolási szabályokkal vagy a rácskihelyezéssel kapcsolatban. De természetesen nem csak ezen a három napon, hanem az év minden napján, amikor nyitva tart a kirendeltség, várjuk a lakókat. Fontos, hogy inkább tájékozódjanak, mint hogy az ellenőrzés során derüljön ki a hiányosság” – mondta Molnár Krisztina.

A konzultáción a közös helyiségek tárolási kihasználásról, a homlokzati szigetelés kialakításáról, valamint a nyílt láng használatáról is kérdezni lehet a katasztrófavédőket.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának riportjában is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: katasztrófavédelem tűz tűzoltóság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés