Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szegedi parkolóügy – 6. rész: B. Nagy László (Fidesz–KDNP) a Gyulai Járásbíróságon is azt vallotta, nem követtek el szabálytalanságot a parkolóbérletek kapcsán a szegedi városháza munkatársai
Szegeden 2018. november 6. 19:07

Szegedi parkolóügy – 6. rész: B. Nagy László (Fidesz–KDNP) a Gyulai Járásbíróságon is azt vallotta, nem követtek el szabálytalanságot a parkolóbérletek kapcsán a szegedi városháza munkatársai

Három vidéki embert mutatunk be ebben az epizódban, akik a főváros legszebb és legfontosabb épületében képviselték(?) Szeged érdekeit, ezért kapták cserébe a parkolóbérleteiket az önkormányzattól. Illetve nem elsősorban ők: az első fokon megvádoltak ugyanis velük kapcsán „még arra is vetemedtek, hogy az államnak és Mórahalomnak is adjanak csak úgy, a saját szakállukra” parkolóbérleteket. Ezt a mestertervet hogyan tudja földolgozni Fideszmagyarország?

Hirdetés

Értünk dolgoztak, dolgoznak a nagy házban odafönn, hogy nekünk itt Szegeden minél könnyebb legyen. Két egykori és egy most is hivatalban lévő országgyűlési képviselő parkolóbérletezési szokásait néztük meg ezúttal. Mindháromra igaz azt a szegedi körzetet nyerték meg a választókerületek átrajzolása előtt és után is, amelynek kimenetelét sokkal több vidéki szavazó voksa határozta meg.

B. Nagy László (Fidesz–KDNP)

Üstökösszerűségként, a szegedi Fidesz folyamatos megmentőjeként robbant be nyolc éve a közéletbe az átlagember előtt addig jobbára ismeretlen vállalkozó, aki ezt az ismeretlenséget az elmúlt nyolc évre is igazából átmentette. Nem biztos, hogy a fényképét mutogatva sokan egyből megmondanák a nevét, és azt, hogy mit csinál, pontosabban, hogy foglalkozásként mi van a neve mögé írva. Az viszont biztos, hogy Szeged az államot is támogatta a Fidesz és Kohári Nándor állítólagos feljelentő szerint csalárd és gaz módon, hiszen B. Nagy László 2012-ben már nem a saját gépkocsiját koptatta: mi vettünk neki egyet a Kormányhivatalon keresztül, azaz a mi ajándékunk mellé kapott egyet Szegedtől is. Az más kérdés, hogy valójában senki nem kérdezett meg minket erről az ajándékautóról, nem volt választásunk, hogy adjuk-e vagy sem. Kifizettük az adónkból. Nyilván a képviselő úrnak sem volt választása, az ilyesmi elől tényleg nem lehet elugorni, szabadon idézve az egyik legnagyobb, sajnos nemrég elhunyt kortárs magyar írót, egy bizonyos szint fölött nem lehet egy bizonyos szint alá menni, ebben az értelemben sem.

Azt se feledjük el, B. Nagy László Gyulán a Szeged Televízió kamerái előtt is állította, sőt aztán a bíróságon is azt vallotta:

  • minden rendben volt a parkolóbérletekkel,
  • a városháza munkatársai semmilyen szabálytalanságot nem követtek el.

A kormányhivatal vezetőjeként vizsgálatot kezdeményezett annó, és semmilyen törvénysértést nem talált.

Bodó Imre (Fidesz)

Bodó Imrének akkor lett peche, mint Kac Gizának egykoron, hogy Lázár János azt mondta neki, márpedig ezt így nem lehet csinálni, Imrém, légy oly kedves. És ő volt, mert lennie kellett. Ám ez, a 2015-ös felmentés a szegedi járás hivatal éléről nem számít bele a parkolóbérletes történetünk időszakába. Bodó Imre is országgyűlési képviselőként vette át a városházán a Szeged egész területére érvényes kombinált parkolóbérletet.

A saját autójának a rendszámát adta meg. Nem gondolta úgy sosem, hogy ezzel megvesztegették volna, biztosak vagyunk abban, természetesnek tűnt neki, hogy országgyűlési képviselői munkájának hatékony végzéséhez szükséges bérlet pont úgy járt neki is, mint mindenki másnak, aki kapott.

Nógrádi Zoltán (Fidesz–KDNP)

Mórahalom polgármestere 2002-től 2014-ig benn ült a parlamentben is Szegedért, a Homokhátságért. A parkolóbérletet a mórahalmi önkormányzat tulajdonában lévő gépkocsira kérte, amelyet persze ő használt, de a fideszes narratíva szerint ez legalább akkor gyalázat, mint amikor valaki kormányhivatali gépkocsira, vagy a felesége nevén lévő családi autó rendszámát mondja be a parkolóbérlethez.

Nyilván ő sem kérte a parkolóbérletet, de köszönte szépen, és odaadta városán keresztül magának. Nem baj ez, persze, nem is ütközünk meg ezen, kivéve a gyulai bírót! Meg az állítólagos feljelentőt, Kohári Nándort.

„VIP” parkolóbérletek Szegeden: amiről valamiért nem beszél a Fidesz–KDNP

Lássunk tisztán a parkolóbérletek ügyében! Szerkesztőségünk arra vállalkozik, hogy utánajár, kik, hogyan kaptak „VIP” parkolóbérleteket a városházától. Ez az egész ugyanis egyáltalán nem arról és úgy szól, ahogy azt a Fidesz–KDNP és hozzá hű médiája sulykolja. Cikksorozatunkból kiderül, kik kaptak, kik kértek, kiknek kértek, miért kértek. Ők is érintettek: több mint húsz fideszes képviselő kapott ingyenes parkolóbérletet hosszú éveken át. Az ő történetünket dolgozzuk fel sorozatunkban.

* * *

Sorozatunk korábbi írásai

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: B. Nagy László Csongrád Megyei Kormányhivatal Fidesz KDNP Mórahalom parkolás parkolóbérlet Bodó Imre Nógrádi Zoltán
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés