Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. november 6. 08:12

A Fekete kutyát is elhozzák a fiatal táncosok a Kisszínházba

A szegedi koreográfusról, Imre Zoltánról elnevezett program keretében ma este újabb fiatal koreográfusok és táncosok mutatkoznak be a Kisszínházban. Gulyás Anna Fekete kutya című koreográfiáját a Ziggurat Project Légszükséglet című darabjával párban tűzik műsorra.

Hirdetés

A program keretében a szegediek öt alkalommal összesen tíz különböző produkcióval találkozhatnak a Kisszínházban. Az elmúlt héten Gera Anita társulata, a DanceLab mutatta be az Image című darabját, amely a média által sugallt nőideáloknak és a társadalmi konvencióknak való megfelelés kényszerével foglalkozott, ekkor láthatták a nézők Ujszászi Dorottya I hear you című koreográfiáját is.

Ma, kedden este 7 órától Gulyás Anna a mindenkiben megbúvó pusztító agresszió működéséről gondolkodó Fekete kutya című koreográfiáját tűzik műsorra.

2015 óta több sikeres előadás létrehozásán keresztül alakult ki az az előadói-alkotói együttműködés, melynek fejlesztésére Gulyás Anna koreográfus 2017-től Compagnie interContemporain néven projekt-társulatot hívott életre.

A C.iC. a már korábban is közreműködő művészekkel, valamint újabb tagokkal, a társművészetek és a tudomány iránti nyitottsággal keresi az utat a klasszikus színházi előadásoktól a kísérleti műfajig, az önálló hang megtalálásán át a szélesebb közönség eléréséig.

Az együttes előadásait a magas szintű technikai igényesség, ugyanakkor a markáns fizikalitás, az érzékenység, de a karakánság is jellemzi.

Az est második részében egy nemzetközi alkotócsapat, a Ziggurat Project Légszükséglet című darabját mutatják be.

Sarlós Flóra Eszter koreográfiájában a búvárkodás által inspirált darab nemzetközi alkotócsapata egy olyan térbe invitálja belépőit, amelyben mozgás, interaktív technológia, vizualitás és hang épít fel egy szinte már folyékonynak tűnő érzékeny világot.

A Ziggurat Project fókuszában a kortárs tánc és más művészeti ágak összefonódásából létrejövő térérzékeny és interdiszciplináris alkotások állnak.

Fotó: compagnieic.com

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Imre Zoltán Program Kisszínház tánc
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés