Hirdetés
Túl a városon 2018. november 6. 06:10 Forrás: MTI

Még a végén megtanulunk inni: a Dreher szerint jelentősen nőtt az igény a prémium sörök iránt

Csak az elmúlt egy évben 23 százalékkal nőtt a prémium és szuperprémium  kategóriába tartozó sörök forgalma, 2018 első felében pedig 27 százalék volt a növekedés, közölte a sörgyár.
Hirdetés
Hirdetés

A Dreher Sörgyárak Zrt., ami tavaly március óta a japán Asahi Csoport részeként működik, hosszú távú stratégiájának középpontjában a prémium portfólió kialakítása áll, egyrészt prémium és szuperprémium termékek hazai gyártásával, másrészt nemzetközi márkák importálásával. Ennek egyik lépéseként vezették be a magyar piacra a több mint 70 országban forgalmazott Peroni Nastro Azzurot is, ami Olaszország egyik legnépszerűbb sörmárkája, és világszerte az egyik legkeresettebb olasz sör. 

Az MTI kérdésére a cég közölte, hogy a Peroni Nastro Azzuro gyártását nem tervezik Magyarországra hozni, az továbbra is Padovában készül. A Peroni fogadtatása az eddigiek alapján a magyar piacon pozitív, ám mivel egyelőre a márkaépítés szakaszában vannak, a tervezett értékesítési számokat a cég nem közölte.

A cég 2017-ben 2,3 millió hektoliter sört értékesített belföldön, piaci részesedése 34,7 százalék volt.

Az Asahi Breweries Europe Ltd. öt régióbeli országban (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Románia) van jelen, 11 sörgyárral, 7800 embert foglalkoztat és a világ több mint 50 országába exportál sört. Az Asahi Csoportot 1889-ben alapították, a sörgyártáson és értékesítésen túl más alkoholos italokat, üdítőket és élelmiszert is árul.

Most már ezt is tudjuk.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: sör sörfogyasztás