Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. november 6. 01:58 Forrás: MTI

Tíz év után ismét turnézik jövőre a Spice Girls, de Posh Spice nem lesz ott

Az angliai koncerteket már bejelentették, de nem lesz teljes az eredeti létszám: Victoria Beckham (akkoriban még Adams) közölte, hogy nem vesz részt a buliban. Túl elfoglalt üzletasszony ő ehhez.

Hirdetés

Az 1990-es évek brit popzenéjének példátlan sikerű lányegyüttese hétfő délután jelentette be hivatalosan, hogy 2019-ben hat stadionkoncertet ad Nagy-Britanniában. 

A kéthetes turné Manchesterben kezdődik június elsején, majd Coventry, Sunderland, Edinburgh és Bristol következik, és a koncertsorozat végállomása a londoni Wembley Stadion lesz június 15-én.

A jegyárusítás szombaton, brit idő szerint délelőtt fél 11-kor – közép-európai idő szerint fél 12-kor – kezdődik.

Az egykori tagok közül egyelőre Melanie Brown, Emma Bunton, Geri Horner és Melanie Chisholm részvétele biztos. Ők jelentették be a turnét is hétfőn délután az alábbi, viccesnek szánt videón.

Melanie Brown azonban még a turné hivatalos bejelentése előtt, részletek nélkül közölte, hogy a nagy-britanniai koncerteket külföldi fellépések is követik, és reményei szerint a turné valamely pontján Victoria Beckham – David Beckhamnek, az angol futball egykori világsztárjának felesége – is csatlakozik hozzájuk.

Nem sokkal a koncertkörút bejelentése után azonban Victoria Beckham – aki az elmúlt években nemzetközileg elismert divattervezővé vált – külön közleményben tudatta, hogy minden jót kíván az együttes többi tagjának, de ő üzleti elkötelezettségei miatt nem tud részt venni a koncerteken.

Az 1994-ben alakult Spice Girls fénykora 2000-ig tartott, de 2007-2008-ban is turnézott, és legutóbb teljes létszámban a 2012-es londoni nyári olimpiai játékok záróünnepségén, az olimpiai stadionban lépett fel.

Az együttes lemezeiből világszerte több mint 85 millió példány fogyott. A Spice Girls ezzel minden idők legnagyobb sikerű női együttese lett, egyben a brit pop legsikeresebb együttese a Beatles óta.

Ha létezik ember a bolygón, akinek be kellene mutatni a Spice Girlst, annak itt az együttes legnagyobb, debütáló slágere, ami szinte a világ összes számottevő slágerlistáját vezette hosszú heteken át 1996-ban és '97 elején. Lányzenekar soha a történelemben nem adott el annyi kislemezt világszerte, mint ők ebből. A kilencvenes évek egyik emblematikus popslágere.

(Fotó: nme.com. A képen Victoria Beckham nincs rajta.)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: koncert pop popsztár zene Spice Girls
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés