Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2018. november 5. 22:57 Forrás: Szeged Televízió

Munkába állt az új megyei rendőrfőkapitány

November elsejétől új vezetője van a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak. Dakos József hétfőn vette át a kinevezéséről szóló belügyminisztériumi határozatot az országos rendőrfőkapitánytól, majd az első eligazítást is megtartotta.

Hirdetés

A zászlók bevonulásával kezdődött meg hétfőn délelőtt a rendkívüli állománygyűlés a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. Az új megyei főkapitány kinevezésén részt vettek a megye rendőri vezetői, a társ- és együttműködő szervek, az önkormányzatok képviselői, valamint a megyei önkormányzat és a kormányhivatal vezetői. Dakó József rendőr dandártábornok az országos rendőrfőkapitánytól, Balogh János vezérőrnagytól vette át a miniszteri határozatot.
 
„Magyarország belügyminisztere az országos rendőr-főkapitányság vezetőjének javaslatára 2018. november 1-i hatállyal kinevezte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének Dakos József rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos urat. A határozatot aláírta: dr. Pintér Sándor, belügyminiszter” – ismertette a kinevezést Veprik Zita, rendőr alezredes.

Hazámat szolgálom – mondta Dakos, és átvette a kinevezéséről szóló határozatot.

Az állománygyűlés további része a sajtó kizárásával folytatódott. 

Dakos József eredetileg határőr volt, közgazdász végzettsége is van, tizenegy évig volt Baranya megye főkapitánya. Az 58 éves új Csongrád megyei főkapitány a megyei közgyűlés előtti korábbi meghallgatásán azt mondta, nem hoz magával embereket Baranyából, szeretné megtalálni a hangot az itteni kollégákkal. Arról, hogy elődjének, Piros Attilának miért kellett alig tíz hónappal kinevezése után távoznia, továbbra sem lehet tudni semmit.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának riportjában is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Dakos József kinevezés rendőrség
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés