Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. november 5. 21:28 Forrás: MTI

Az MSZP támogatja a béren kívüli juttatások megadóztatása elleni demonstrációt

A párt vezetői ott lesznek a keddi szakszervezeti tüntetésen. A szocialisták a parlamentben kezdeményezni fogják a jelenlegi szabályozás megtartását.

Hirdetés

Tóth Bertalan, az ellenzéki párt elnöke, frakcióvezetője hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, ha ezeknek a juttatásoknak a kedvezményes adózása megszűnik, akkor a munkaadók nem fogják azokat biztosítani.

Szerinte a Fidesz-kormány megfosztja a munkavállalókat a lakhatási, az iskolakezdési, a munkába járási támogatástól, és havonta mintegy tízezer forintot húz ki egy munkavállaló zsebéből ezzel az intézkedéssel.

Elmondta, a kabinet meg sem hallgatta a szakszervezetek vezetőit a döntés előtt, ezért szerveznek az érdekképviseletek keddre demonstrációt.

A pártelnök azt mondta, szeretnék, ha a kormány visszakozna ettől az intézkedésekről, kezdeményezni fogják a jelenlegi adózási szabályok megtartását.

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke szerint a kormány gyáva, mert nem mer érdemi egyeztetést összehívni a szakszervezetekkel. Rendkívül hiteltelennek nevezte a kormány azon érvelését, hogy költségvetési megtakarítás érdekében van szükség a béren kívüli juttatások adózási szabályainak megváltoztatására.

Hozzátette:

azt a dolgozói réteg nagyon jól látja, hogy miközben az ő zsebükben turkál a kormány, addig luxusberuházásokra, urizálásra van pénz. Ma Magyarországon arra van pénz, amire Orbán Viktor akarja, hogy legyen, például arra, hogy gazdagítsa vele a saját családtagjait, a fideszes országbáróit.

A szocialista politikus közölte, arra kérnek minden munkavállalót, mindenkit, aki érdekelt abban, hogy megváltoztassák a kormány „melósnyúzó törvényhozását”, menjen el a kedd délután a Magyar Nemzeti Bank előtt kezdődő tüntetésre. Az MSZP országos elnökségének tagjai ott lesznek – mondta.

Ezzel a témával foglalkozott a Szeged Televízió Szemközt című műsora is a múlt héten, ha kíváncsi rá, erre tovább.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adó cafeteria fizetés kormány MSZP munkaerőpiac munkahely munkavállaló Orbán-kormány szakszervezet tüntetés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés