Szegeden 2018. november 5. 13:27

Három orrszarvúnak építenek házat a Vadasparkban

A Szegedi Vadaspark jövőre ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját. A jubileumi év alkalmából a vadaspark egy új Indiaiorrszarvú-bemutatót szeretne megvalósítani és átadni a látogatóknak. A városi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának hétfő reggeli ülésén többek között arról döntöttek, hogy a város támogatja a beruházást.

A tervek szerint egy körülbelül 250 négyzetméteres ház épülne, mely három indiai orrszarvú tartására lesz alkalmas, továbbá egy állatgondozói folyosó, illetve két külső kifutó. A kivitelezés becsült értéke várható nettó 100 millió forint. A teljes beruházást a társaság saját erőből nem tudja megvalósítani, ezért a beruházáshoz az önkormányzatnak várhatóan 80 millió forint összegű önkormányzati forrást szükséges biztosítania. A közbeszerzési eljárás előreláthatólag 2018. év végével indulhat meg, a várható befejezés, átadás 2019 szeptembere. Számos pályázatot nyújt be az önkormányzat a következő időszakban. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében például a Cső utcai óvoda, és a Siha közi bölcsőde felújításához biztosít önerőt 88, illetve 146 millió forint értékben.

Az önkormányzat soron következő uniós fejlesztései közül kiemelkedő jelentőségű beruházás lesz 2019-ben a „Zöld város kialakítása a szegedi Belvárosban” című projekt. A szakiroda javasolja, hogy Szeged lakossága közmeghallgatás keretében kapjon tájékoztatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból finanszírozott felújítási projekt mellett a területen tervezett szintén TOP forrásból finanszírozott másik átalakításról, így a „Móra Ferenc Múzeum turisztikai fejlesztéséről és a szegedi Vár és Várkert” tervezett rekonstrukciójáról. A közmeghallgatás időpontját később teszik közzé.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300
Cimkék: Jogi Bizottság közgyűlés Szegedi Vadaspark