Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. november 5. 08:31 Forrás: Szegedi Tükör

Egy a tábor az Európai Ügyészségért

Még a Fidesz-szavazók nagy többsége is támogatja, hogy hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Hirdetés

Az emberek hetvenkilenc százaléka támogatja, hogy az ország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Még a Fidesz-szavazók hatvankét százaléka is egyetért azzal, hogy szükséges ez a lépés – derült ki a Publicus Intézet Vasárnapi Híreknek készített felméréséből.

Hadházy Ákos volt LMP-s, ma független parlamenti képviselő a lapnak még az október 23-i fővárosi ellenzéki tüntetés kapcsán elmondta: „Mint minden forradalom, az október 23-i is a korrupt és teljes kontrollját vesztett hatalom elleni fellépésről szól. Az Európai Ügyészséghez csatlakozás kikényszerítése, az aláírásgyűjtés is annak a felismerése, hogy ezt a féktelen korrupciót a teljes kontroll nélküli hatalomgyakorlás okozza. Örülök, hogy a pártok és a civilek is látják, milyen súlyos a helyzet, és lehetőség van az együttműködésre akkor is, ha sok mindenben nem értünk egyet.”

Azt is hozzátette a politikus, hogy van a csatlakozás érdekében egymillió aláírásért folytatott kampányuknak egy szimbolikus mondanivalója is, éspedig az, hogy „minél többen kifejezzük, nem mi vagyunk a korruptak, hanem a magyar kormány. Egyébként az a fideszes is nyugodtan aláírhatná, aki meg van győződve arról, hogy a rendszerszintű lopásokról szóló hírek nem igazak. Ha így van, nincs mitől félnie a kormánynak az uniós ügyészség miatt. Mert jelenleg, ezt állítom, a magyar ügyészség lehet a magyar állam egyik legkorruptabb szervezete”.

Harangozó Tamás szocialista képviselő a Vasárnapi Híreknek azt nyilatkozta, hogy az Európai Ügyészség nemcsak egy uniós intézmény vagy közös európai érdek, hanem a velejéig korrupt Orbán-rendszer legnagyobb ellensége. Nem véletlenül nem hajlandók csatlakozni hozzá. Szerinte a kormány számára a korrupció nem kivétel, hanem főszabály. Úgy intézik az ügyeket, közte a magyar és uniós közpénzek elosztását is, hogy azok kizárólag a rendszer fennmaradását szolgálják, és nem a magyarok érdekeit.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: aláírásgyűjtés Európai Ügyészség Hadházy Ákos Harangozó Tamás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés