Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Túl vagyunk a szezon első vereségén: Paris Saint-Germain–MOL-Pick Szeged 33–31 (15–14)
Ziccer 2018. november 4. 18:43

Túl vagyunk a szezon első vereségén: Paris Saint-Germain–MOL-Pick Szeged 33–31 (15–14)

Szoros volt, végig, de a második félidőben a nagy rohanás azt jelentette, rendre futott a házigazda után a MOL-Pick Szeged.

Paris Saint-Germain–MOL-PICK Szeged 33–31 (15–14)
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 6. forduló. Párizs, Stade Pierre de Coubertin, 3500 néző. Vezette: Geipel, Helbig (németek).
Paris SG: Corrales –Abalo 1, Remili 3, Moros, L. Karabatic, Sagosen 8, Gensheimer 9/3. Csere: Omeyer (kapus), Hansen 5, H. Toft 2, de Riezt 1, Stepancic 2, Konkoud 2. Vezetőedző: Raúl González.
MOL-Pick Szeged: Šego –Sostaric 5, Maqueda 3, Bánhidi 2, Cañellas 1, Zsitnyikov 1, Källman 2. Csere: Alilovic (kapus), Blazevič, Bombac 2, Bodó 7, Sigurmannsson 3/3, Kaspárek, Gaber, Balogh 4. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, illetve 4 perc.
Hétméteres: 3/3, illetve 3/3.

Kezdjük a két érdekes adattal:

  • Raúl Gonzalez, a Paris Saint-Germain edzője a Valladolidban játékosa volt JCP-nek,
  • a MOL-Pick Szeged még nem nyert Gonzalez ellen.

És akkor a meccsről:

  • Sostaric három góljával nyitott a MOL-Pick,
  • Sagosen tartotta vele a lépést, két góllal felelt neki,
  • 5–5-nél lett újra döntetlen.

Majd átvette a vezetést a PSG 7–6-nál, emberelőnyben. Ez még nem lett volna baj, pláne azért, mert Maqueda emberhátrányban egyenlített, hanem innen lett 11–7, öt percnyi szegedi gólcsöndet tört meg Bodó, neki volt köszönhető ekkor, hogy úgy ahogy látótávolságon belül voltak a kékek. Aki elsősorban amiatt voltak hátrányban ekkor, hogy a PSG rendre beverte az emberelőnyeit, viszonylag gyorsan és ami nagyobb baj, könnyen. A hajrára föltámadt a MOL-Pick, Bodó kínaira adta föl Sostaricnak: jó volt ez, nah, 14–12. Gaber harcolt ki hetest körülbelül tizenhat másodpercnyi játékkal, Sigurmannsson be is pattintotta, majd a félidő utolsó szegedi gólja Bánhidi első találata lett, 15–14, ezzel és egy időntúli hazai szabaddobással zárult az első félidő.

A második félidő Bodó ágyúzásával indult, 15–15, majd Sostaric volt a következő egyenlítő, 16–16. Šego ezúttal is mindent védett, amit csak bírt. Balogh is egyenlített, utána Sigurmannsson is, Brinszky Adrián hasonmásának, Omereyernek pattintotta be, de a tempohandballal ekkor nem tudtunk mit kezdeni, 18–18. A következő etap 19–19 lett, majd Bombac két viszonylag egyszerűnek tűnő csel után visszavette a vezetést, és lett 20–19, 6–5 vezetett újra a MOL-Pick, körülbelül tizenegy másodpercig. Rohantak hát a csapatok, ekkor rohant az idő is. Ha megjegyeztük a PSG-nél, jegyezzük meg a kékeknél is: pompásan használták ki az emberelőnyöket, mondjuk ehhez az is kellett, hogy befújják az előnyöket a bírók. Ekkor is felváltva estek a gólok, az átlövők vitték elsősorban a prímet, majd egy eladott labdának köszönhetően hirtelen két gól lett, nem ide, 25–23, de Balogh Zsolt a szélről, igen, onnan, hamar betalált, 25–24. Két gól, egy gól, két gól, egy gól volt ekkor a hátrány, mindig majdnem utolértük a PSG-t, de aztán valahogy sosem sikerült: a nagy gólpárbajt ekkor Bodó és Sagosen vívta. Ekkor cserélt kapust JCP, de Alilovic elsőre nem segített, jött hát a szegedi időkérés, 29–26-nál. Mald Gensheimer tovább szomorított minket, Källman zárt le ezután nem sokkal egy több mint négy perces szegedi gólcsendet, 30–27. Az utolsó öt percre öt gólos hátránnyal mentek be Bombacék, 32–27. Majd hirtelen lőttünk hármat 32–30, de már nem volt csak alig két perc. Alilovic első védése után sem tudtunk közelebb jönni, Bombac belement Sagosenbe... Zsitnyikov első góljával 32–31 lett, de az utolsó gól Remilil volt, 33–31.

Hatalmas meccs volt, a Szeged első vereségét szenvedte el ebben a szezonban tétmeccsen. Majd visszavágunk nekik Újszegeden, hárommal.

Bodó Richárd: – Arra készültünk, hogy legalább egy pontot elcsípünk, de nem sikerült könnyű gólokat lőnünk. A Párizs könyörtelenül jött hatvan percen át. Sajnos csak arra volt erőnk, hogy visszajöjjünk a meccsbe, egy kicsit csalódottak is vagyunk...

Nyitóképünkön Zsitnyikovot még a Zágráb ellen meccsen gyötörték. Ma is hasonló ápolásban volt része...

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió rövid összefoglalóját is a mérkőzésről!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged