Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. november 4. 11:47 Forrás: Szegedi Tükör

Több hajléktalan fér el mostantól a Moszkvai körúti szállón

Megnövelték a hajléktalanok számára fenntartott férőhelyek számát Szegeden. November elsejétől a krízisidőszakban már százhetven utcán élőnek tudnak menedéket biztosítani. A Moszkvai körúti hajléktalanszállót most bővítették és felújították.

Hirdetés

Az október 15-én hatályba lépett szabálysértési törvény rendelkezése szerint tilos az utcán életvitelszerűen élni. Azokat a hajléktalanokat, akik így tesznek, háromszor szólítja fel a rendőrség, negyedik alkalommal eljárást indítanak ellene. Szegeden egyelőre erre még nem került sor, de a rendelkezés következtében vélhetően megszaporodik a menedékhelyre érkezők száma. A szegedi városvezetés ezért megnöveli a férőhelyek számát. A Moszkvai körúton korábban csak krízisidőszakban működtetett ötven férőhelyes férfi éjjeli menedékhelyet bővítik ki.

– Két szárnyat felújítottak számunkra, ami nem csak minőségében jelent nagy változást az ellátórendszer szempontjából. Vadonatúj szárnyakról beszélünk, amelyek nagyon szépen helyre lettek állítva, és ezeket felszerelték korszerű berendezésekkel, mindenféle tárgyi eszközökkel. Ezenkívül nagyon fontos: a férőhelyek száma is bővül – mondta a Szeged TV-nek Zsótér Ágnes, a kistérségi Egyesített Szociális Intézmény főigazgatója. Az udvaron szintén új, XXI. századi követelményeknek megfelelő fertőtlenítőkonténert helyeznek el.

A Moszkvai körúti épületben működött korábban a Máltai Szeretetszolgálat egészségbázisa, amely november 1-jétől a női részlegnek ad helyet. Az Indóház téri átmeneti szálló, amely ideiglenes engedéllyel működött, megszűnik. A leromlott épületet ugyanis nem lehet felújítani hajléktalanszállónak a mostani előírásoknak megfelelően. Az ingatlant a város veszi vissza. Még e férőhelyek nélkül is nő a hajléktalanellátó helyek száma: százhetven utcán élőnek tudnak helyet adni, köztük huszonnégy nőnek.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió két híradós riportját is a témában!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: híradó Szeged Televízió Szegedi Hírek Szegedi Tükör hajléktalan hajléktalanszálló Moszkvai körút
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés