Hirdetés
Ziccer 2018. november 2. 13:14 Forrás: mti

Rangadó vár a MOL-Pick Szegedre

A MOL-Pick Szeged a francia Paris Saint-Germainnel játszik rangadót a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hétvégi, hatodik fordulójában.

A csoportkörben öt forduló után már csak két csapat rendelkezik százszázalékos mutatóval: a vasárnapi, párizsi rangadó két résztvevője, a Paris Saint-Germain és a MOL-Pick Szeged. Eddig négyszer találkoztak egymással: 1997-ben az azóta megszűnt City Kupában a nyolcaddöntő első meccsét a PSG nyerte 24-19-re, a visszavágót viszont a Szeged 26-19-re. Tavaly áprilisban a BL negyeddöntőjében a PSG három góllal győzött Szegeden, így a döntetlennel zárult hazai visszavágó után továbbjutást ünnepelhetett.

"Kemény csatát várok, és ezt a taktikára értem, mert a francia együttesnek kiváló edzője van, évekig dolgoztam én is Raul Gonzálezzel. Biztos vagyok benne, hogy Juan Carlos Pastorhoz hasonlóan ő is alaposan felkészíti majd a csapatát, de mi is mindent tudunk majd a PSG-ről" - nyilatkozta Joan Canellas, a magyar bajnok szegediek spanyol irányítója.

A párizsiaknál a lábműtét után gyógyuló Nikola Karabatic biztosan nem játszhat, de Mikkel Hansen, Sander Sagosen és Kim Ekdahl du Rietz személyében minőségi helyettesek állnak a szakmai stáb rendelkezésére.

Az európai szövetség rendszeresen közzéteszi erősorrendjét, amelyben a Löwen a második, a PSG a harmadik, a Szeged a nyolcadik, a Veszprém pedig a kilencedik volt az idény rajtja előtt. Öt fordulót követően a PSG a második, a Szeged a harmadik, a Löwen a hatodik, a Veszprém a hetedik.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged