Szegeden 2018. október 30. 19:08

Teljesen megújult a város legnagyobb bölcsődéje

Képriport
A 8 milliárdos intézmény-korszerűsítési program részeként, közel 8 hónap alatt újult meg az Agyagos utcai bölcsőde. A 310 millió forintos felújítást uniós és önkormányzati forrásból valósították meg.

A város legnagyobb bölcsődéje az Agyagos utcai, ahová 72 kisgyermek jár. A több mint 30 éves épület megérett már a felújításra, a munkálatok márciusban indultak. A 310 millió forintos beruházás költségeiből 262 millió forintot pályázati támogatás fedezett, ezt az önkormányzat 49 millió forint saját forrással egészítette ki. Az elkészült épületet egy családi nap keretében, kedden délután vették át a gyerekek és szüleik.

„Mától már nem csak az itt zajló szakmai munka miatt népszerű az intézmény, hanem 21. századi feltételeket is tudunk már a családoknak biztosítani” – mondta Botka László polgármester az ünnepélyes átadó ünnepségen, ahol azt is elmesélte, a bölcsőde kapcsán személyesen is érintett, mivel jó néhány évvel ezelőtt, fiatal édesapaként, ő is ide hozta lányát, és már akkor egy nagyon jó intézmény volt.

A polgármester az is bejelentette, hogy a felújítási program folytatódik, a következő megújuló intézmény a szentmihályi bölcsőde lesz.

„Nagyon modern és jól felszerelt lett a bölcsőde, minden igényt kielégít. Örülök, hogy ide jár majd a kislányunk” – mondta Veres Gábor, akinek Hanna lánya türelmetlenül várta, hogy bemehessen a játszószobába egy kicsit játszani. A kicsi egy hónapja jár ide, és hétfőtől pedig már igazi bölcsis lesz.

A márciusban elkezdődött beruházás során az 1980-as években elkészült épületen kisebb szerkezeti változtatásokat hajtottak végre, valamint kicserélték a burkolatokat és nyílászárókat, szigetelték a homlokzatokat és a tetőt. Az elektromos hálózatot korszerűsítették, új napelemes rendszert kapott az épület. Felújították a vizesblokkokat, megújult az épület csapadékvíz-elvezetési rendszere, valamint akadálymentes illemhelyet és mosdót alakítottak ki. A főbejáratot rámpa építésével akadálymentessé tették, az intézmény előtt pedig egy betonozott, akadálymentes parkoló és egy új fedett kerékpártároló is épült.

A bölcsőde vezetője Rácz Andrásné büszkén vezette körbe az érdeklődőket a megújult intézményben. Elmondta, nagyon várták már, hogy elkészüljön a munka, ami egy minőségi változást hoz az intézmény életében. Az elmúlt 30 évben nem volt nagyobb felújítás az épületen, mára korszerűtlenné vált, sok helyen beázott, így már nagy szükség volt erre a beruházásra.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: avatás bölcsőde Botka László Agyagos utcai bölcsőde