Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. október 30. 08:31

Fiatal koreográfusok mutatkoznak be a Kisszínházban

A magyarországi vidéki helyszínek közül elsőként Szegeden mutatják be fiatal koreográfusok a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával készült produkcióikat. Az első kettőt ma este a Kisszínházban láthatják az érdeklődők.

Hirdetés

Imre Zoltán, a program névadója Szegeden élt és alkotott 1962-től 1967-ig, majd 1987-től 1994-ig mint balettigazgató tért vissza a városba, ahol vezetésével szerveződött önálló tagozattá a Szegedi Balett.

A szegediek öt alkalommal összesen tíz különböző, a program által támogatott produkcióval találkozhatnak a következő hónapokban.

A Kisszínházban elsőként ma, kedden este 7 órától Gera Anita társulata, a DanceLab mutatja be a 14 éven felülieknek ajánlott Image című darabját, amely a média által sugallt nőideáloknak és a társadalmi konvencióknak való megfelelés kényszerével foglalkozik.

Ugyanezen az estén Ujszászi Dorottya I hear you című koreográfiáját is láthatják a nézők. A Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint zenéjére született mű a consla improvizációs formanyelvén szól a közönséghez, amely ötvözi a salsa mozgásanyagát, a kortárs tánc kreatív önkifejezését és a kontakt tánc játékát.

Ujszászi Dorottya I hear you című koreográfiáját is láthatják a nézők

Egy héttel később Gulyás Anna a mindenkiben megbúvó pusztító agresszió minőségeiről és működéséről gondolkodó Fekete kutya című koreográfiáját tűzik műsorra, amely egy nemzetközi alkotócsapat, a Ziggurat Project Légszükséglet című darabjával párban látható.

Sarlós Flóra Eszter búvárkodás által inspirált művének fókuszában a kortárs tánc és más művészeti ágak összefonódása áll.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Nemzeti Színház koreográfia koreográfus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés