Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. október 29. 23:26 Forrás: MTI

Nagyot ment az októberi nyár: az országos és a fővárosi napi melegrekord is megdőlt hétfőn

Kübekházán a 27 fokot is meghaladta a hőmérséklet, és több mint 10 fokkal melegebb volt az egész országban az ilyenkor szokásosnál – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hirdetés

Eddig október 29-én Szerepen volt a legmelegebb, ahol 1923-ban 25,9 Celsius-fokot mértek. Most több mint egy fokkal melegebb volt, 

Kübekházán 27,1 fokra melegedett a levegő.

A fővárosban 90 éves rekord dőlt meg. 1928 óta 23,5 fok volt a napi fővárosi rekord. Most Budapesten két mérőhelyen – a II. kerületben és Újpesten – is 

24,3 fokig emelkedett a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat kitért arra is, hogy hétfőn az országos átlagos maximum 24 fok körül alakult, ami 11 fokkal magasabb az ilyenkor szokásos 13 foknál. 

A mostani maximumok június első felére, illetve szeptember elejére jellemzőek Magyarországon – jegyezték meg.

Egy korábbi Facebook-bejegyzésében a meteorológiai szolgálat viszont arról írt, hogy éjjel délnyugat felől hidegfront érkezik erős, viharos széllel, esővel, záporral néhol zivatarral. Ugyanakkor azt írták: a front mögött sem esik vissza jelentősen a hőmérséklet.

Az átlagos maximum október végén általában 13 fok körül alakul, de a következő napokban is jóval ezen értékek fölött marad a hőmérséklet. Kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet 17-23 fok között várható.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: időjárás klímaváltozás melegrekord
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés