Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2018. október 29. 08:08 Forrás: Szegedi Tükör

Világbajnoki kaland Kínában

A szegedi Jáhni Zsófia Kínában járt az U23-as 3×3-as kosárlabda-világbajnokságon. A 18 éves sportolóval a soraiban felálló magyar válogatott a nyolcadik helyen végzett.

Hirdetés

Nem volt egyszerű sorsolása a magyar 3×3-as női kosárlabda-válogatottnak, mivel a csoportmérkőzések egyből a házigazda Kína ellen kezdődtek. A szegedi Jáhni Zsófia két találatával indult a magyarok vb-kalandja. A végig szoros találkozó csak az utolsó másodpercekben dőlt el, a mi javunkra: 16–15-ös, bravúros győzelemmel kezdtek a mieink Kína ellen. Ez akkora lendületet adott, hogy a következő két csoportmérkőzést is behúzták a lányok, előbb Ugandát verték 14–8-ra, majd Romániát 13–10-re.

Még csak tizennyolc éves, de már az U23-asok között is letette névjegyét Jáhni Zsófia

Németország sajnos már túl nagy falatnak bizonyult, 14–11-re nyertek a németek. Következhetett a negyeddöntő egy másik ázsiai nemzet ellen, de a japánok is jobbak voltak a magyaroknál, így a nyolcadik helyen végzett a csapat a világbajnokságon. Zsófi mindössze tizennyolc évesen szerepelt az U23-asok mezőnyében, és még mindig van öt éve ebben a korosztályban, rengeteg tud még fejlődni a játékban. Zsófi az öt meccsen, amin pályára lépett, összesen 21 pontot jegyzett. A szegedi születési kosaras idén Pécsre tette át székhelyét, ahol az NB I/A csoportban játszhat hétről hétre.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kína kosárlabda Szegedi Tükör világbajnokság Jáhni Zsófia utánpótlás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés