Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Nehéz sorsot megélt kilencvenéveseket köszöntöttek az Acél utcai idősek otthonában
Szegeden 2018. október 29. 07:45 Forrás: Szegedi Tükör

Nehéz sorsot megélt kilencvenéveseket köszöntöttek az Acél utcai idősek otthonában

Kilencvenedik születésnapja alkalmából Savanya Józsefné Varga Irént és Gyuris Imréné Juhász Juliannát köszöntötte a napokban Szeged nevében Szénási Róbert önkormányzati képviselő az Egyesített Szociális Otthon Acél utcai részlegében.

Hirdetés

Savanya Józsefné Varga Irén 1928. október 7-én született Szegeden. Ásotthalmon, egy tanyán éltek három testvérével együtt. Nem voltak gazdagok, de szeretetben nőttek fel. Édesanyját nagyon korán elvesztette, így édesapja újranősült, és az új feleségnek is volt két gyermeke, akikkel együtt éltek tovább. A család mezőgazdasággal foglalkozott.

Irénke férjhez ment, három gyermeke született, de sajnos a férje elhagyta őket. Ekkor már a tsz-ben dolgozott. Újra férjhez ment, ebből a házasságából született két lánya. Nehéz sorsú asszony volt, mert a második férje is elhagyta őket, de Irénke szívós asszony lévén helytállt a sűrű hétköznapokban, szépen felnevelte a gyermekeit. Tsz-ben dolgozott először, majd a Szegedi Paprikafeldolgozóban helyezkedett el a csomagolóosztályon, és innen ment nyugdíjba.

Szegeden egy kis lakásban éltek, majd a gyerekek kirepültek, és Irénke 2004 júliusában beköltözött az SZKTT-ESZI Acél Utcai Idősek Otthonába. Akkor még sokat segített az otthon életébe, részt vett a foglalkozásokon, rendezvényeken. Jelenleg már csak a rendezvényeken van jelen gyengülő fizikai és egészségi állapota miatt. Az ünnepelt három unokával és egy dédunokával büszkélkedhet. A családja szeretettel veszi körül, rendszeresen látogatják.

Gyuris Imréné Juhász Julianna 1928. október 22-én született Kiskundorozsmán. Négyen voltak testvérek, jelenleg már csak egy húga él. Szerény körülmények között éltek, de szeretetteljes volt a családi légkör. A nyolc osztály elvégzése után mezőgazdasági munkát végzett, segített szüleinek a háztáji munkában. Később el tudott helyezkedni a tsz-ben. Szülei halála után férjhez ment. Sajnos férjét korán elvesztette, így egyedül nevelte két fiát és egy lányát. Ekkor már konyhai dolgozó volt.

2014 májusában Julika beköltözött az SZKTT-ESZI Acél Utcai Idősek Otthonába, ahol nagy szeretettel fogadták. Azóta is jól érzi itt magát, az otthon rendezvényein részt vesz. A két fia jelenleg külföldön dolgozik, a lánya Magyarországon. Családja nagy szeretettel veszi körül. Jelenleg hat unokával és négy dédunokával büszkélkedhet.

Képünkön az ünnepeltek: Savanya Józsefné (balról) és Gyuris Imréné. Szénási Róbert önkormányzati képviselő és Farkas Katalin, a humán közszolgáltatási iroda munkatársa köszöntötte a 90 éves Irénkét és Julikát

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyugdíjas Szénási Róbert szépkorú SZKTT-ESZI Acél Utcai Idősek Otthona Szegedi Tükör
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés