Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. október 28. 07:53

Pályázatból és társadalmi munkával újul meg a Béketelepi óvoda teteje

Képriport
Pályázaton nyerte el az NGSZ az óvoda tetejére szükséges cserepeket, azok felrakását pedig az ország minden részéből érkező szakemberek ingyen vállalták. Így egy nap alatt új tető került az intézményre.

Hirdetés

A Build-Communication Kft. 2010. óta hirdeti meg a Várépítő Pályázat, amely keretében összegyűjti az építőipari cégek felajánlásait és eljuttatja rászoruló gyermekintézményeknek és műemlékeknek. Az elmúlt nyolc évben már több mint 100 millió forint értékű építőanyag került 147 nyertes intézményhez. Idén a Béketelepi óvoda is a győztesek között volt, az intézmény tetejét a hétvégén ki is cserélték a szakemberek.

Az Épületszigetelők, Bádogosok és Tetőfedők Magyarországi Szövetsége ebben az évben is felajánlotta egy nyertes gyermekintézmény tetejének felújítását – idén a szegedi Béketelepi óvoda tetőcseréjét végzik el térítésmentesen. Filus Róbert, a szervezet vezetőségének tagja elmondta, a szakmai kérdések mellett nagyon fontosnak tartják a jótékonykodást. A felajánlott munka értéke több százezer forint. A tetőfedő csapat a szegedi szakemberek mellett az ország több pontjáról, például Debrecenből, Győrből, Túrkevéről érkező emberekből áll és előreláthatóan egy nap alatt végeznek a munkával.

A pályázatot az NGSZ nyújtotta be, igazgatója, Ruzsity Krisztina a helyszínen kísérte figyelemmel a munkálatokat. Elmesélte, két intézménnyel is pályáztak, a Honfoglalás utcai, illetve a Béketelepi óvodával. Ez utóbbi pályázattal nyertek, több mint 600 ezer forint értékű tetőcserepet, melyet a gyártó cég, a Bramac ingyenesen szállított le Szegedre. Az NGSZ saját költségéből finanszírozta a régi palatető elbontását, valamint a cseréplécek, és a szigetelőfólia felhelyezését.

Ruzsity Krisztina hozzátette, az épületre már nagyon ráfért a tetőcsere, hisz több mint negyven éves, szögelt pala teteje volt, amely már több helyen beázott.

„Nagyon boldog vagyok, hogy az ország számos pontjáról jöttek emberek, szabadidejüket feláldozva, ingyen megcsinálják a munkát” – mondta Lauer István, a körzet önkormányzati képviselője. Legutóbb több mint tíz éve volt nagyobb felújítás az intézményben, akkor a vizesblokkot újították fel, így nagy szükség volt már erre a munkára – tette hozzá.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Béketelep felújítás Lauer István óvoda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés