Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. október 26. 18:41 Forrás: MTI

Orbán Viktor: Budapest egy globális sportfőváros

A Budapesten zajló birkózó világbajnokságról, az új generációs városi világjátékokról és a magyar fővárosban tervezett további világszintű sporteseményekről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Nenad Lalovic, a Nemzetközi Birkózószövetség elnöke péntek délután az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Hirdetés

A megbeszélésen, amin részt vett Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos, valamint Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke is, elhangzott: a magyar főváros immár hetedik alkalommal ad otthont a birkózó vb-nek. Ezzel kapcsolatban a nemzetközi szövetség elnöke megismételte: minden idők legnagyobb birkózó eseménye zajlik Budapesten, ami Magyarországot és a sportágat is nagyobbá teszi. 

Orbán Viktor leszögezte, Budapest egy globális sportfőváros, ehhez minden körülmény és képesség adott: elhelyezkedése, szépsége, gazdasági fejlődése, az itt élők vendégszeretete, kulturális pezsgése, erős szolgáltatási szektora, de mindenekelőtt a város biztonsága. Hozzátette: folytatódik Budapest sportinfrastruktúrájának fejlesztése.

A tárgyaláson elhangzott: jövőre négy világbajnokságot – asztalitenisz, vívó, öttusa és gyorsasági kajak-kenu – rendezünk meg, ráadásul 2019-ben Budapest viselheti az Európai Unió által adományozott Európa Sportfővárosa címet – ismertette Havasi Bertalan. Kiemelte: a miniszterelnök elkötelezett a 2019. évi World Urban Games, egy új generációs multisport-esemény budapesti megrendezése mellett, amely egyfajta fiatalos sportfesztivál a város szívében, és olyan sportágak tartoznak ide, mint például a BMX, görkorcsolya, gördeszka, 3x3 kosárlabda, teqball vagy a break tánc.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Orbán Viktor Orbán-kormány sport
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés