Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. október 26. 15:45

Bérletet vett a város a Halloween-vonatra – Itt a Szeged.hu programajánlója!

Filmek, bulik, koncertek és egyéb időtöltési lehetőségek Szegeden péntektől csütörtökig.

Hirdetés

Október utolsó napjai jönnek, óraátállítós hétvége, aztán néhány munkanap, majd mindenszentek, de még inkább a sokkal divatosabb Halloween. Hétvégén mindig erős Szeged buli- és programkínálata, most viszont a hétköznapok is nagyon masszívak, október utolsó két napja mintha péntek és szombat lenne, annyi szórakozási lehetőséget kínál. Halloween-bulik Halloween-bulik hátán. Már a hétvégén is akadnak az ijesztgetős, beöltözős tömeghóbortot meglovagoló programok, aztán ahogy közeledünk október utolsó éjszakájához, úgy lesz belőlük egyre több. Szerdán kis túlzással minden sarkon lesz egy Halloween-buli a városban. Na, de persze azért akad más is a bulik mellett, egy csomó tökös és nem-tökös program, úgyhogy ezen a héten is összeállítottuk, hogy szerintünk mivel érdemes tölteni a szabadidőt a következő napokban Szegeden.

Mozi, buli, koncert, színház, előadások, klubok és egyebek. Mindez egy csomó, a programok (általában) Facebook-eseményeire mutató link kíséretében. Ahogy szoktuk.

A programjavaslatokat az info@szeged.hu címen, vagy a Facebook-oldalunkon, üzenetben várjuk izgatottan.

10.26., Péntek

Mozi

Patrick – Ebbel szebb az élet, 40 éves A kockásfülű nyúl I., Nevem: Thomas, A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt, A magyar animáció aranykora a Mézga családdal és Dr. Bubóval, Az első ember, A bűnös, 22 mérföld, Nyitva, Defekt, Halloween a Belvárosi Moziban.

Apróláb, Az a hülye szív, Bohém Rapszódia, Csillag születik, Egy kis szívesség, Horror Park, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Húzós éjszaka az El Royale-ban, Johnny English újra lecsap, Libabőr 2: Hullajó Halloween, Pelyhes – Kalandra fel!, Peppermint – A bosszú angyala, Venom, X – A rendszerből törölve a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Trillion - Like Water lemezbemutató – Metálkoncert az IH-ban! A Trillion mellett fellép még a Handout és a Colmena is.

JaMese@Szeged – „A nagysikerü Fűvészkert beli koncert után újra Szegeden lépfel a JaMese!” És hogy milyen zenét játszanak, azért ide és ide érdemes kattintani. A koncert a Millenniumi Kávéházban lesz.

Csenki Zalán lemezbemutató & Korinda táncház – „Csenki Zalán, Junior Príma Díjas népzenész, a Korinda Zenekar, a Pengetős Trió és a KobzArt Folkműhely kobzosa új, saját projektjével látogat el szülővárosába, Szegedre, hogy különleges hangszere és zenész barátai segítségével egy határokon és nemzeteken átívelő zenei utazásra invitálja a közönségét.” Mindez az Átrium Caféban, bármilyen meglepő is legyen ez.

Sickpicnic – „A Sickpicnic a Dunakanyar elpusztíthatatlan zenekara, már akkor is felléptek nálunk, amikor az egyik lánytagjuk még nem is fogyaszthatott alkoholt. Azóta kipróbáltak egy rakás műfajt, meg már nincs köztük lány. Most éppen népzenei motívumokat ötvöznek dzsesszes elemekkel, mindezt nyakon öntve egy kis elektronikával. Vagány, izgalmas, megunhatatlan.” Természetesen a Jazz Kocsmában.

TOM WHITE & the MAD CIRCUS Rockabilly Party – Az ismert fővárosi rockabilly-formáció a Tisza Riveren ad koncertet, a szünetekben DJ Boki játszik odaillő zenéket.

MI3 koncert a Nyugi Kertben – Egy klasszikus felállású, háromtagú zenekar koncertje a Nyugiban. A Facebook-linken olvasható bemutatkozó szövegből ember nincs, aki megmondaná, valójában milyen zenét játszanak, úgyhogy aki kíváncsi rájuk, az kénytelen meghallgati őket ott, helyben.

Zenés est Várkonyi Tibivel – Launge és bárzenék, az est alatt sör, bor és pálinka akció a Famousben. Mulatós talán nem lesz.

Jégdisco Szeged – Szezonnyitó jeges, korcsolyás buli a jégpályán, meghosszabbított nyitvatartással. Tökéletes szórakozás lehet annak, aki nem csak esni-kelni tud korcsolyával a lábán, hanem akár táncolni is.

Pixel KaraOKÉ? - Halloweeni kiadás – „Mivel itthon egyre nagyobb divat a Halloween, mi sem szeretnénk lemaradni!” – írják a Facebook-eseményen, és úgy tűnik, hogy komolyan gondolják, mert még kedvezményt is adnak azoknak, akik beöltözve danolásznak majd ezen az estén a Pixelben.

Szeged Soul – „Soul, funk, gospel, rock 'n' roll és surf gyöngyszemek és ritkaságok csak vinylről a Szeged Soul klasszikus dj-párosától.” Tehát Kő és Wowbagger a lemezjátszók mögött a Grand Caféban. Ezzel a bulival szinte soha nem lehet mellélőni.

Marko Nastic and friends – A híres szerb techno dj és barátai a Jate Klubban. Vagyis Nastic mellett Nemanja Vanovic és DJ Newl, utóbbira nem is emlékszünk, hogy lemezlovasként mikor lépett fel utoljára a Jatéban.

Underground Dance Music Night – House, minimal és techno a Gin Tonicban. Zenéket játszik le Mad Bros, Mirror, NorBee és Szemmarly.

Karaoke Est Magdival! – Éneklős buli Bozóki Magdival a Hungi emeletén, ahová a Dózsa György utca felől lehet bejutni. Néhány pohár után bárki elénekli a Bohemian Rhapsody-t, nem? Nem! És éppen ezért szórakoztatók az ilyenek.

Luxfunk Party – „Ha szereted a ’70-es, ’80-as évek Funky zenéit és a ’90-es évek Hip-Hop csemegéit, ha fűződnek kedves emlékeid ezekhez az előadókhoz: Earth, Wind & Fire, Kool And The Gang, Prince, People’ Choice, Chic, Quincy Jones, Michael Jackosn, Jocelyn Brown, Gap Band, Montana Sextet, De La Soul, Soul II Soul, Grandmaster Flash és hasonló nagyságok, akkor ez a buli Neked való.” – írja a Facebook-esemény. A buliban DJ Sampler fog lemezjátszókról lemezeket játszani, ami nem gyakran történik meg a Hungiban manapság, úgyhogy aki az ilyesmire (is) gerjed, annak ez tényleg erősen ajánlott buli.

Tűsarkú Party – Péntek éjszaka a Retróban, a nagyteremben házibuli Gabriel B-vel, a kisteremben rnb WellDannel. Tűsarkúban valószínűleg elsősorban a lányok lesznek.

Club Friday – DJ Krizs játszik egész éjszaka a Number One-ban, a belépés ingyenes.

Más program

XVII. Forum Humanum - Szegedi Pszichológiai Napok 2018 – Politikai álhírek, gasztropszichológia, gyászfeldolgozás a mindennapokban, boxterápia, a menekült helyzet pszichológiája. Sok más mellett ezek a témák is előkerülnek a Szepszi - Szegedi Pszichológus Hallgatók Egyesületének hagyományos rendezvényén. Részletek a linken.

Logikai Szobák Éjszakája Szegeden – „Élő logikai társasjáték! Ötvözi a közkedvelt szabadulószobák logikai feladatait a krimi játékaink vérbeli nyomozási élményével!” – mondja a Facebook-esemény, ráadásul mindez három teljes napon át tart, a jelek szerint a Virág Cukrászdában. A linken a részletek.

XV. Petőfi-telepi Amatőr Alkotók Kiállítása – A városrész képző- és iparművészettel illetve kézművességgel, kézimunkázással foglalkozó alkotói mutatják be alkotásaikat, és ezeket természetesen bárki megnézheti. Kiállításmegnyitó pénteken, majd egészen a hónap végéig láthatók a művek.

Játékkavalkád – „Mindenkit izgalmas kalandokkal, játékokkal várunk pénteken 18 és 21 óra között a Könyvkirály Birodalmába!” – írja a Facebook-esemény a Somogyi-könyvtár Agóra Gyermekkuckójába szervezett programról.

Utánképzés (ittas vezetőknek) – „Akiktől ittas vezetésért elvették a jogosítványt, háromnapos csoportterápián kell részt venniük. Különböző lelki alkatú és eltérő társadalmi hátterű alakokat, ijesztő és nevettető történeteket, meghökkentő életeket ismerünk meg a darab során, amelynek nyelvezete pergő és lendületes, tele humorral, komikummal, s persze az emberi kiszolgáltatottság örök tragikumával.” – Háy János darabja Szőcs Artúr rendezésében a Kisszínházban.

10.27., Szombat

Mozi

Patrick – Ebbel szebb az élet, 40 éves A kockásfülű nyúl II., Az első ember, A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt, Új nemzedék a magyar animációban – MOME, A bűnös, 22 mérföld, Puccini: A nyugat lánya – MET Live in HD, Nyitva, Defekt a Belvárosi Moziban.

Apróláb, Az a hülye szív, Bohém Rapszódia, Csillag születik, Egy kis szívesség, Horror Park, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Húzós éjszaka az El Royale-ban, Johnny English újra lecsap, Libabőr 2: Hullajó Halloween, Pelyhes – Kalandra fel!, Peppermint – A bosszú angyala, Venom, X – A rendszerből törölve a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Frissítő koncertek – ős-Sardinelli, Sabbath Szombat, Shit gyülekezete, Kravairar és mások az IH-ban, este nyolctól egészej hajnalig.

Szondi Péter koncertje – Szondi Péter a Szegedi Nemzeti Színház énekkari művésze és a Give Me Five acappella együttes tagja. Önálló koncertje a Millenniumi Kávéházban.

Take Three jazz night – A Take Three egy trió két énekessel és egy gitárossal. Szombat este a Kedves Presszóban zenélnek.

Flash // Rákosi – „A legendás szocio-szatíra punkban utazó Flash elvonós négyes (vagyis most már ötös) zenekar a nem kevésbé legendás szocio-mezőtúri Rákosival osztja meg ezt a fantasztikus estét!” – írja a Facebook-esemény, és ha van, ahol a legendás jelző nem túlzás, akkor az ez. Nem ott lenni a Grand Caféban ezen a szombat estén talán a legnagyobb hiba, amit el lehet követni Szegeden ezen a szombat estén.

Jam Session – A megszokott örömzenélés a Jazz Kocsmában, „a szokásos feltételekkel (hangszeres tudás, zenekari tapasztalat, no begyakorolt feldolgozás). Hangszert hozz, a backline-t és a hideg italokat mi adjuk.” Ingyenes.

A Casablanca bemutatja: Jazzszigor&Schimanski – A két lemezlovas house-, nujazz- és jazz-lemezeket játszik a Casablancában, közben pedig Fényszigor gondoskodik a vetítésről.

Carbon presents The Advent – Egy valóban eseményszámba menő technobuli Szegeden! A műfajban minden túlzás nélkül legendának számító brit The Advent mellett a hazai technoszcéna egyik legfontosabb alakja, a Deadcode- és Hyperspace-főnök Hot X a Sing Singben. Mellettük a Robin Futaki és Massive Moloko. Ez a buli 15 éve is nagyot szólt volna Szegeden, és most sem ígérkezik gyenge eresztésnek.

LN.est – Szeged ritkán jelentkező, de annál jobb zenékkel operáló bulisorozata újra itt van, most a Nyugiban fognak figyelemreméltó elektronikát játszani a srácok, akik közül az egyik magas, a másik meg össze-vissza bringázik a világban, de ez mellékszál. Ott lesz most velük Plunk is, akinek még nem dőlt el, hogy az olló, vagy a potméterek állnak jobban a kezében, de minden esetre arra lehet számítani, hogy jó zenéket fog előhúzni a virtuális lemeztáskájából. Az Advent singes fellépése előtt kifejezetten okos bemelegítésnek tűnhet ezen részt venni. Szívből ajánljuk!

DANCE & DECAY - electronic halloween edition – Az osztrák DJ Terrorissmo játszik szombat este a Rock Klubban, főleg dark elektrót, és EBM-zenéket. Carmine vs Cadavr, az est házigazdái pedig a gothic / dark műfaj elektronikusabb zenéiből válogatnak.

Salsa buli – „Ismét a legjobb latin ritmusokkal, sokszínű salsa és bachata zenékkel várunk Titeket a megújult JATE salsa bulikon! Nem az számít, hogy hol és mennyit tanultál, gyere és élvezd a tánc világát, amit mindannyian szeretünk!” – olvasható a Facebook-eseményen. Ez a buli 20 órától 23:30-ig tart.

Szombat Esti Retro Láz – Ismét nosztalgiabuli a kilencvenes évek zenéivel a Jatéban. Ezen az estén a rezidens lemezlovas Flash mellett a TNT együttes büntet majd. Titkos üzenet. Bakancsdal. Jézusisten.

Széplányok éjszakája – Szombat esti buli a Hungiban, a házigazda DJ Afus. A széplányok garantáltak, részletek a linken.

Sex in the City – Szombat éjszaka a Retróban. A nagyteremben mai slágerek WellDannel, a kisteremben házibuli MolnárBével.

Ladies Night – Szombat este a Number One-ban DJ Nacsa Tomival. Lányoknak, hölgyeknek koktélakciók. A belépés ingyenes.

Más program

XVII. Forum Humanum - Szegedi Pszichológiai Napok 2018 – Politikai álhírek, gasztropszichológia, gyászfeldolgozás a mindennapokban, boxterápia, a menekült helyzet pszichológiája. Sok más mellett ezek a témák is előkerülnek a Szepszi - Szegedi Pszichológus Hallgatók Egyesületének hagyományos rendezvényén. Részletek a linken.

TÖKéletes Szombat 2018 – Családi nap a Szent István téren a Csiga Duóval, a Grimm-Busz Színházzal és Pasenkó bohóccal.

Tájházi Kincskereső – „Ezen a szombaton a kukoricafosztás világát elevenítjük fel. Kukoricacsuhéból csigát, madarat, babát, virágokat készítünk.” Mindezt az Alsóvárosi Napsugaras Tájházban.

Ingyenes tárlatvezetések a Mihályfi gyűjtemény alkotásai között – „A XX. századi magyar festészet gyöngyszemeit gyűjtötte össze Mihályfi Ernő, aki nemcsak művészetkritikusként, hanem magángyűjtőként is rendkívüli munkát végzett - a hatalmas kollekcióból izgalmas válogatást láthat közönség a Reök-palotában.” Ezt lehet megnézni az ingyenes tárlatvezetéseken.

Túl a Palánkon – Város(rész)néző séta Szeged legrégebbi magjában.

A varázsecset - közönségtalálkozó és dedikálás – Kitty Bich Thuy Ta, vietnámi-magyar írónővel első családi-gyermek fantasy regénye kapcsán beszélget Tímár Kriszta, újságíró.

Angol társalgás tanfolyam - MKKP Népfőiskola – „Elindul Szegeden is az MKKP Népfőiskola! Angol kommunikáció: Gyakoroljuk, hogy hogyan merjünk megszólalni angolul, s gyakoroljuk a beszélgetést. Ezen kívül hasznos tippekel is el lesznek látva a diákok, mind hétköznapra, mind pedig nyelvvizsgára.  Minimum jelentkezési szint: alapfok A program ingyenes. Tartja: Mayer Anna” Mindez a Grand Caféban. Hát nem tök jó?

Este a Szegedi Székesegyház kulisszái mögött – Különleges séta a dómban, amikor úgy látható a templom, ahogyan máskor nem.

Múzeumok Őszi Éjszakája – Kora estétől késő estig mindenféle program és különlegesség a Móra Ferenc Múzeumban és kiállítóhelyein.

BULFEST – Bolgár Néptánc és Népzenei Fesztivál – „A fesztiválon a Jantra és a Roszica néptáncegyüttes mellett fellép a Balkán Táncegyüttes Békéscsabáról, Hadzsikosztova Gabriella színművésznő, Varga Veronika és Tijana Stankovic népdalénekesnők, valamint a Pravo és a Selo zenekar. A műsor után táncház hajnalig.” Mindez a Szegedi Nemzeti Színházban.

Molnár Gábor: San Agustíntól a Maracaibói-öbölig – Utazások Dél-Amerikában II. – Az előadás korábbi dél-amerikai utazások képes beszámolóinak folytatása a Nyugi Kertben.

Gyerek Palotaséta a REÖK-ben – „Ebben a hónapban is megrendezzük a népszerű programot, melynek keretében látogatóink megismerkedhetnek a Reök-palota történetével, építészeti sajátosságaival, valamint 111 éve őrzött titkaival.”

Felnőtt Palotaséta – A gyerek palotaséta párja, csak felnőtteknek a Reök-ben.

Kézműves Kuckó – Kézműves foglalkozás felnőtteknek az Alsóvárosi Napsugaras Tájházban.

10.28., Vasárnap

Mozi

Patrick – Ebbel szebb az élet, Leo és Fred, avagy igaz történetek két jó barátról, Az ember tragédiája, Nevem: Thomas, A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt, Az első ember, A bűnös, 22 mérföld, Nyitva, Defekt, Halloween a Belvárosi Moziban.

Apróláb, Az a hülye szív, Csillag születik, Egy kis szívesség, Egy nap, Horror Park, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Húzós éjszaka az El Royale-ban, Johnny English újra lecsap, Libabőr 2: Hullajó Halloween, Pelyhes – Kalandra fel!, Peppermint – A bosszú angyala, Venom, X – A rendszerből törölve a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Jiddis Soul - Zsidó lélek – Kántorkoncert Nógrádi Gergellyel, a Frankel Leó úti zsinagóga főkántorával. Közreműködik Fekete László a Dohány utcai zsinagóga főkántora, Fellegi Balázs operaénekes, valamint a főkántor állandó közreműködője, Teszter Nelli zongoraművész.

Más program

Halloween családi délután és workshop – „Minden alkotni vágyó gyermeket és felnőttet szeretettel várunk egy kerámia tárgy (pl. Agyagtök) ill. egy üvegmozaik mécsestartó elkészítésére, valamint az ünnep szokásaihoz köthető játékos vetélkedőre!” – írják, és mindez az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban lesz, viszont részvételi díjas.

A két kicsi pingvin – A Kövér Béla Bábszínház előadása Pingről és Pongról, akik az ötödik születésnapjára készülnek.

Őszi zsinagóga látogatás – A világ mindenki másképp tudja hányadik legnagyobb zsinagógáját lehet megnézni kívül-belül ezen a regisztrációhoz kötött látogatáson. Részletek a linken.

Utánképzés (ittas vezetőknek) – „Akiktől ittas vezetésért elvették a jogosítványt, háromnapos csoportterápián kell részt venniük. Különböző lelki alkatú és eltérő társadalmi hátterű alakokat, ijesztő és nevettető történeteket, meghökkentő életeket ismerünk meg a darab során, amelynek nyelvezete pergő és lendületes, tele humorral, komikummal, s persze az emberi kiszolgáltatottság örök tragikumával.” – Háy János darabja Szőcs Artúr rendezésében a Kisszínházban.

10.29., Hétfő

Mozi

Nevem: Thomas, A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt, Patrick – Ebbel szebb az élet, A bűnös, 22 mérföld, Nyitva, Halloween, Defekt a Belvárosi Moziban.

Apróláb, Az a hülye szív, Csillag születik, Egy kis szívesség, Horror Park, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Húzós éjszaka az El Royale-ban, Johnny English újra lecsap, Libabőr 2: Hullajó Halloween, Pelyhes – Kalandra fel!, Peppermint – A bosszú angyala, Venom a Cinema Cityben.

A nagyváros mostohái (1928) - Fejős Pál némafilmje – „Fejős Pál színes és hangos jelenetekkel tarkított, Hollywoodban készült némafilmje a nagyváros magányáról és a társra találás öröméről. A belépés díjtalan.” Különleges filmélmény az Agórában.

Buli / Koncert

Erre a napra nem találtunk semmilyen koncertet, amit ajánlani tudnánk, így marad a pihenés, vagy az egyéb programok. De lehet, nem is baj, ha rápihen a következő napokra!

Más program

Tökfaragó verseny – Tökfaragás egyetemistáknak a Jatéban. Nyeremények is lesznek.

Csunkingi Kulturális Nap – Szegedre érkezik a Csunkingi Művészegyesület, amelynek tagjai az SZTE Zeneművészeti Karon tartanak bemutatót.

Duda Éva Társulata: Labirintus + Mesh – Két tánc, egy este, hirdeti a Facebook-esemény Duda Éva társulatának előadásáról, miről mi leginkább azt emelnénk ki, hogy zenéjéről a nagyszerű Kunert Péter gondoskodott, tehát már csak amiatt biztosan érdemes megnézni. A Kisszínházban lesz.

Baktériumok és antibiotikumok – Pál Csaba Bolyai-díjas biológus előadása a Pedagógiai esték programjában az IH-ban.

Kollár-Klemencz László: A műanyag kerti székek élete – Kötetbemutató beszélgetés a szerzővel, akit a legtöbben talán a Kistehén zenekar dalszerző-frontembereként ismerhetnek.

10.30., Kedd

Mozi

Csillag születik, Nevem: Thomas, A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt, Patrick – Ebbel szebb az élet, Halloween, A bűnös, 22 mérföld, Nyitva, Defekt, Venom a Belvárosi Moziban.

Apróláb, Az a hülye szív, Csillag születik, Egy kis szívesség, Horror Park, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Húzós éjszaka az El Royale-ban, Johnny English újra lecsap, Libabőr 2: Hullajó Halloween, Pelyhes – Kalandra fel!, Peppermint – A bosszú angyala, Venom a Cinema Cityben.

Dreyer // von Trier filmklub 5.: Az ige (Ordet, 1955) – „A dán mester 1955-ös díjnyertes alkotása a vallásosság határvidékein.” Hol máshol, mint a Grand Caféban.

Buli / Koncert

Csanádi László orgonahangversenye – Bach-, Albinoni-, Vivaldi-, Lisz-művek és zsidó liturgikus énekek a szegedi zsinagógában.

The Unknown Trio – Az állítólag ambient experimentalt játszó zenekar Billy Prim egyik új formációja. A Kedves Presszóban fognak fellépni. Igen, lehet ízlelgetni: ambient experimental a Kedvesben. Őrület!

BIOL BULI Halloween edition – A szokásos árakhoz képest jelentős italakciók, hajnal egyig ingyenes belépés, valamint DJ Krizs és DJ Emix a Hungiban.

TESIS BULI – „Szeged legnagyobb hétköznapi bulija.” – írja a Facebook-esemény, és valószínűleg nem is túloznak. DJ Lennard és JoerJunior tartja majd a tornaórát ezen az estén a Retróban.

BTK - ZMK buli // Jampec Party – „Éld át újra velünk az 50-es 70-es és 80-as évek legjobb Rockabilly bulijait Szeged LEGJOBB beöltözős bulisorozatán, a Jampec Party-n! Retró slágerekkel tengeren innen és tengeren túlról.” A lemezlovasok Boki és Xandro lesznek, bölcsész- és zenészhallgatóknak ingyenes.

Más program

Ingyenes tárlatvezetések a Mihályfi gyűjtemény alkotásai között – „A XX. századi magyar festészet gyöngyszemeit gyűjtötte össze Mihályfi Ernő, aki nemcsak művészetkritikusként, hanem magángyűjtőként is rendkívüli munkát végzett - a hatalmas kollekcióból izgalmas válogatást láthat közönség a Reök-palotában.” Ezt lehet megnézni az ingyenes tárlatvezetéseken.

Kabaré Est a Szegedi Nemzeti Színház művészeivel! – Századfordulós kabaréjelenetek, kuplék a Hungiban. Szilágyi Annamária, Gömöri Krisztián és Borovics Tamás közreműködésével, de lesz bárzongorista is!

Benk Dénes, Felméri Péter és Csenki Attila Szegeden! – Ismert, népszerű stand-up komikusok Szex és más tabuk című műsora az IH Rendezvényközpontban. Van rá esély, hogy mondanak majd vicceseket is.

Kisgyermek Halloween Buli – „Fergeteges finomságok, izgalmas jelmezek, gyerekeknek kézműves elfoglaltság, zene és móka várható” a Dugonics András Piarista Gimnáziumba szervezett gyerek halloweenen.

Ördög Szilveszter-emléknap és -kiállítás – „A boldog embör unokája kamarakiállítás november 22-ig tekinthető meg a Bálint Sándor Művelődési Ház Kisgalériájában.”

Gombakiállítás 2018. – A kiállítást megnyitja Tajti László, helyszíne az Agóra első emeleti kiállítótére. A kiállítás az Agóra nyitvatartási idejében ingyenesen látogatható.

Beszélő sírkövek: a sírfeliratok művészete – A Szőregi Teadélután programsorozat ismeretterjesztő előadása a Tömörkény István Művelődési Házban, előadó: Dr. Fogarasi György PhD, egyetemi docens, SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék.

Géczi János – Csányi Vilmos: Őszi kék – Élet történet konstrukció – kötetbemutató – „Két homo sapiens próbál átlépni az emberi megismerés korlátain. Csányi Vilmos etológus és Géczi János író párbeszéde nem mindennapi intellektuális utazásra csalja el az olvasót.” A bölcsészkaron, az Aud.Maxban.

Bene Zoltán Áramszünet című regényének bemutatója – A szerzővel és Horváth Bencével, a Kortárs Kiadó szerkesztőjével Molnár Dávid (SZTE BTK) beszélget a Somogyi-könyvtárban.

Image / I hear you – Gera Anita és Ujszászi Dorottya egy-egy tánckoreográfiája, utóbbi Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint zenéjére, a Kisszínházban. Részletek a linken.

10.31., Szerda 

Mozi

Nevem: Thomas, A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt, Patrick – Ebbel szebb az élet, Halloween, A bűnös, 22 mérföld, Nyitva, Defekt, Az első ember, Halloween – A rémület éjszakája a Belvárosi Moziban.

Apróláb, Az a hülye szív, Csillag születik, Egy kis szívesség, Horror Park, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Húzós éjszaka az El Royale-ban, Johnny English újra lecsap, Libabőr 2: Hullajó Halloween, Pelyhes – Kalandra fel!, Peppermint – A bosszú angyala, Venom a Cinema Cityben.

Szegedoku - Kinedok filmklub 2018: Köszönet az esőért – „A norvég dokumentumfilm egy kenyai kisbirtokos történetén keresztül mesél napjaink egyik legégetőbb kérdéséről, az éghajlat változásáról.” A Millenniumi Kávéházban.

Buli / Koncert

Velez Alekszandra gordonkaművész, Császár Zsuzsanna zongoraművész és Ludányi Endre nagybőgőművész hangversenye – Mindez az egyetem rektori épületében. A részletek program a linken.

Zombi DISCO – Halloween-buli gyerekeknek az Agórában, arcfestéssel.

SuperStars presents Horváth Tamás, AK26, Burai, GwM, Mario – „A hazai #pop, #rap műfaj legmeghatározóbb karakterei egy estére összegyűlnek Szeged városában” – írja a Facebook-esemény, és bár ez (finoman fogunk fogalmazni) brutális túlzás, tény, hogy a felsorolt nevek tényleg rendkívül népszerek, főleg azok körében, akik már óvodás korukban is a YouTube-playlisteket hallgattak. Az egyetlen buli ezen az estén a városban, ami (legalábbis úgy tűnik) nem foglalkozik a halloweennel. Ez is valami.

Sipos Zoltán-emlékest – Emlékkoncert és emlékidézés a kiváló szegedi zenész és zenésztámogató halálának évfordulóján. Közreműködik az Old Rocker Team, a Crossroads Band, a Dollár Boys, a Szeged Rock Allstars és mások. Ingyenes.

IV. Grand Café & Casablanca Halloween // The Dark Side of Berlin – „Újra megnyitja közös ajtaját Halloween alkalmából a Grand Café és a Casablanca, ezúttal 40 évet repülve az időben, Berlin underground bugyraiba.” – írják az eseménynél. Lesz egy csomó minden: dj-k, live act, lemezbörze, filmvetítések, „autókázás mercedessel az underground berlinben”, és ez még nem minden. Részletek a linken.

Hungi Halloween Night –  Ha már DJ Jason nincs, legalább Freddyboy lesz a házigazda ezen az ijesztgetős estén, amin minden bizonnyal sokan rettentő kreatív jelmezekben fognak megjelenni.

Halloween Party – A város legnagyobb halloween-buliját és vérfagyasztó slágereket ígér a Retró, jelentsen ez bármit is. A lemezlovas Gabriel B lesz, teljes jelmezben pedig hajnal egyig ingyen lehet bemenni.

Halloweeni GTK-s buli – Ez pontosan az lesz, amit a cím üzen. Az egész városban halloween-bulik lesznek, miért pont a Jate maradna ki?

Nyugi Halloween – „Vérrel írjuk a falra, hogy a Nyugi a legjobb hely ilyenkor is.” – ezt írják az eseményen, de persze nem gondolják komolyan. Mármint a vért. Részletek a linken.

III. Halloween Party – A Rock Klub is felül a Halloween-vonatra, lesz minden, mint a búcsúban, részletek a linken.

International Halloween Party – Nemzetközi Halloween-buli a Spiritben, nemcsak külföldi diákoknak. Aki tetőtől talpig jelmezben érkezik, az ingyen mehet be.

Pool Night Halloween – Éjszakai fürdőzés az Anna-fürdőben, naná, hogy Halloween-hangulatban. A zenét JoerJunior fogja játszani. Részletek a linken.

Halloweeni Salsa & Sensual Party – „Rémisztően jó salsa & sensual party a Halloween hangulatában!” – írják a Number One bulijáról, mert természetesen mindenhol Halloween-bulinak kell lennie ezen a napon. Elképzelni sem tudjuk, hová menekülhet az, aki nem szereti ezt az "ünnepet".

Más program

Ősz, ősz, ősz… – Tájházi Kincskereső – „Egész napos kézműves foglalkozásra várjuk a gyerekeket aminek a középpontjában az ősz áll” az Alsóvárosi Napsugaras Tájházban.

II. HalloWin Run Szeged – Aki szerint Halloween alkalmából jelmezben futni Szeged belvárosában jó buli, annak valószínűleg ez lesz a nap programja.

Novotel Szeged közösségi futás #novorun – Délutáni futás, kezdő és haladó csoportokban a szálloda dolgozóinak szervezésében.

Halloween a Vadasparkban – „Boszorkányos hangulat, izgalmas találkozások félelmet keltő állatokkal, tökös látványetetések, különleges állatsimogatók.” Mi mást mondhatnánk?

Stephen King - A mumus – Horrordráma egy részben a Genéziusz Színház előadásában a Szegedi Pinceszínházban.

Ingyenes tárlatvezetések a Mihályfi gyűjtemény alkotásai között – „A XX. századi magyar festészet gyöngyszemeit gyűjtötte össze Mihályfi Ernő, aki nemcsak művészetkritikusként, hanem magángyűjtőként is rendkívüli munkát végzett - a hatalmas kollekcióból izgalmas válogatást láthat közönség a Reök-palotában.” Ezt lehet megnézni az ingyenes tárlatvezetéseken.

Geek Quiz Halloween – Halloween-témájú kvízest a BarCraftben, a beöltözőket megjutalmazzák, és lesz nagyjából minden, amire ilyenkor számítani lehet. Részletek a linken.

Színvak – Drámajátszóház felnőtteknek a Képzerdőben.

11.01., Csütörtök

Mozi

Bohém Rapszódia a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Koncert? Buli? Tessék az elhunytakra emlékezni ezen a napon, vagy ha nem, akkor rápihenni a hosszú hétvége következő napjaira!

Más program

Halottak napi megemlékezés, katonasírok és emlékművek megkoszorúzása – Megemlékezés a háborús hősök emlékszobránál a Szegedi Bajtársi Klub Közhasznú Szervezet szervezésésben.

Ingyenes tárlatvezetések a Mihályfi gyűjtemény alkotásai között – „A XX. századi magyar festészet gyöngyszemeit gyűjtötte össze Mihályfi Ernő, aki nemcsak művészetkritikusként, hanem magángyűjtőként is rendkívüli munkát végzett - a hatalmas kollekcióból izgalmas válogatást láthat közönség a Reök-palotában.” Ezt lehet megnézni az ingyenes tárlatvezetéseken.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: program programajánló programok
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés