Hirdetés
Szegeden 2018. október 23. 20:08

Megvan a helye Petőfitelep mindenkori karácsonyfájának

Képriport
A templom előtt, ha a bejárattal szemben állunk, bal oldalt, a lehető legközelebb a falhoz. A szabályos négyzet alakú gödröt helyiek ásták ki, politikusi segítséggel. És még a föld is hasznosult.

– Gyakoroltam, azért megy ilyen jól – mondta vigyorogva Szénási Róbert, Petőfitelep önkormányzati képviselője a körülbelül öt centi mély gödör mellett a Fő téren a katolikus templom előtt. Párttársa, Szabó Sándor országgyűlési képviselő ekkor még javában ásózott, és egészen jól tűrte a zrikálást is, bár amikor megkérdeztem, hogy ezt jobb csinálni, vagy azonnali kérdést írni, tudva azt, hogy pártunk és kormányunk kábé mit és hogyan válaszol, akkor azért egy kicsit már nem volt őszinte a mosolya. Mert hiszen mit csináljunk nemzeti ünnepünkön, amikor már túl voltunk Szeged ünnepségén, de még előttünk az egész délután? Elmehetnénk kirándulni, vagy egyszerűen csak otthon maradhatnánk, nem, voltak, akik Petőfitelepen úgy gondolták, ekkor kell gödröt ásni.

Egy 80×80×80 centiméteres kockát ástak ki a helybéliek a két politikus vezetésével. Mindezt azért, hogy a gödörbe egy betontömb kerülhessen, amelybe eztán gond nélkül beleállítható a városrész karácsonyfája.

Kattintson képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

– Nem lenne egyszerűbb egy Bobcattel? – kérdeztem a rockszendvicsek – lásd még lila hagymás zsíros kenyér – és a mézes sütemények fölött Szénásitól, aki egy pillanatra azért megingott.

– Szoktam kerti munkát végezni, ha nem is ilyen ásásokat, szóval tényleg benne vagyok az ilyesmiben. A Bobcattel villámgyorsan meglennénk, így viszont lett egy jó buli az egészből, amelyet a művelődési házzal közösen hoztunk össze. Jókat nevetünk, dumálunk ásás közben – mondta az önkormányzati képviselő.

Jarabekné Treplán Mariann, a művelődési ház vezetője azt mondta, nem nagyon kellett győzködni a politikusokat, egyből jöttek, nem kellett őket győzködni, egyébként is mindig mindenben benne vannak. – A kiásott föld is hasznosul: a templom előtti virágágyásokat töltjük föl vele, ott ugyanis elég rossz minőségű a föld, nagyon homokos, hátha úgy jobban megmaradnak a virágok. Ez az egész program egyébként része egy Cselekvő közösségek nevű programsorozatnak, amiben ilyen „őrültségeket” is lehet csinálni. A lényeg, hogy összehozzuk a lakosokat, beszélgessünk, jól érezzük magunkat, tegyünk a településünkért, a városrészünkért – tette hozzá a művelődési ház vezetője.

Garai Szakács László

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Petőfi-telepi Művelődési Ház Petőfitelep Szabó Sándor Szénási Róbert