Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Csak egy mostanában szokásos, sima győzelem: Telekom Veszprém–MOL-Pick Szeged 27–32 (14–13)
Ziccer 2018. október 21. 19:21

Csak egy mostanában szokásos, sima győzelem: Telekom Veszprém–MOL-Pick Szeged 27–32 (14–13)

Ami a Bajnokok Ligájában ötből öt, az a bajnokságban nyolcból nyolc: hazai pályán őrölte föl a MOL-Pick Szeged a Telekom Veszprémet.

Telekom Veszprém–MOL-Pick Szeged 27–32 (14–13)
K&H férfi kézilabda liga, 8. forduló, Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Bíró, Kiss.
Veszprém: Sterbik – Gajic 1, Nagy L. 1, Mahé 3, Nilsson 5, Mackovsek 3, Strlek 5/1. Csere: Mikler (kapus), Blagotinsek, Terzic, Ilics 3, Lékai 1, Tonnesen 2, Nenadics 3. Vezetőedző: David Davis.
MOL-Pick Szeged: Šego 1 – Sostaric 2, Maqueda 5, Blaževic 1, Bánhidi 2, Källman 6, Bombac 4. Csere: Zsitnyikov, Balogh 3, Gaber 1, Cañellas 1/1, Bodó 4, Sigurmannsson 2/1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, illetve 6 perc.
Hétméteres: 2/1, illetve 3/2.

A haver dobta az első gólt: Šego indította Källmant, aki bepattintotta az első szegedi gólt Sterbik kapujába. Ekkor vezetett először a MOL-Pick Szeged. Ám innen nem ment túl jól a folytatás, a hetedik percben 4–1-es hátránynál kért időt Pastor – ilyen biztos nem volt még a szezonban:

  • hogy hajnalban rendet kell valahogy rakni a pályán
  • és hogy három gólos hátrányban vannak a kékek.

Az első félidő közepe továbbra is a két egykori szobatársról szólt: Davis jól forgatta csapatát, amelyet Källman nem engedett messzire, ám rajta is múlt, hogy nem volt egyenlő az állás ekkor: négyszer egymás után indították a társai, az első kettőt simán berakta, a harmadikat és negyediket viszont – nincs rá szebb, jobb szó – elidétlenkedte. Reagált is Pastor, cserélt, jött Bodó és Sigurmannsson ez jót tett a csapatnak, hiszen egyenlítettek 8–8. Hogy aztán azonnal 10–8 legyen. Majd ugyanilyen gyorsan lett 10–10, végül a 24. percben Balogh vette vissza a vezetést, 10–11, ehhez nagyon kellett Marin Šego Marin is, meg az ekkor véget nem érőnek tűnő rohanó kapkodás. Először úgy tűnt, ez a kékeknek áll jobban, ám kiderült, a Veszprém is érzi ezt, a félidő végére újra náluk volt az előny, 14–13.

Három príma kék góllal kezdődött a második félidő, Bodó is beb... az első gólját, vártuk már nagyon. Majd gyorsan még kettőt, így lett 17–18, ez van, ha rövid oldalra cserélhetjük be. És lett 18–20, majd 19–21 is. Ekkor jött be először Mikler – ki dobta neki az első gólt? Igen, Källman. Három gól lett hirtelen a második játékrész közepére, illetve dehogy:

BLAŽEVIC ROHANTA LE A VESZPRÉMET, ŠEGO VÉDÉSE UTÁN, 19–23.

Ekkor még az sem zavarta a Szegedet, hogy minden sportolók Jászai Marija – és akkor itt nem is soroljuk továbbra színésznőket – Nenadics előadja üde kis színházi magánszámát, kiállíttatva vele Maquedát. Šego is gólt lőtt, ekkor éreztük „halkan” először, itt baj nem lehet. A hajrába négy gólos előnnyel ment be a MOL-Pick Szeged. Köszönhetően annak, hogy Bodó meglőtte a maga góljait, Maqueda is kivirágzott, Šego pedig nem csinált semmi különöset: ziccert fogott, ziccer után, mint máskor.

A vége öt lett. Megyünk tovább, csak előre! Történt mindez Gajdosné Pataki Zsuzsanna, Sándorfalva polgármestere szeme láttára.

Juan Carlos Pastor: – Nagyon jól játszottunk a második félidőben, ennek köszönhetően nyertünk. Meccsben maradtunk az elején, nem lépett el a Veszprém, ez is kellett a sikerhez. Mindenki hozzátette a magáét ehhez a győzelemhez, minden játékosomnak gratulálok!

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged