Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Vajon elkaphatják a kékek a vörösöket? Telekom Veszprém–MOL-Pick Szeged az idei szezonban először
Ziccer 2018. október 21. 13:57

Vajon elkaphatják a kékek a vörösöket? Telekom Veszprém–MOL-Pick Szeged az idei szezonban először

Jó lenne igennel felelni! Az idei bajnoki szezonban először játszik egymással MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém kézilabdacsapata. Juan Carlos Pastor egykori játékosával meccsel.

Hirdetés

Délután kezdődik a magyar kézilabda El Clásicója, a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém összecsapása. A tavalyi szegedi bajnoki címnek köszönhetően idén változott a sorsolás, ezúttal a Veszprém otthonában feszül először egymásnak a két gigász. A találkozót egyértelműen a címvédő várja jobb formában, a Veszprém már két vereséget is elszenvedett a Bajnokok Ligájában, és nem is olyan rég vezetőedzőt is cserélt.

Ljubomir Vranjest és segítőjét, a segédedző Björn Sätherströmöt, valamint a klub sportigazgatóját, Eklemovics Nikolát is menesztették. Átmenetileg Gulyás Istvánt lett a megbízott vezetőedző, majd robbant a bomba: David Davis ült le a bakonyiak kispadjára! Ez azért is érdekes, mert a spanyol szakember korábban hat évig volt játékosa a BM Valladolid csapatának. A vezetőedzőt egy bizonyos Juan Carlos Pastornak hívták. Sőt, 2005-ben együtt ünnepelhettek világbajnoki aranyérmet a spanyol válogatottal Tunéziában.

Igen, az a hajasbaba bizony JCP, akinek a vb-győztes csapatában is benne volt Davis

Hogy ki ismeri jobban a másikat, jó kérdés – de kiderül ma a 17:45-kor kezdődő Telekom Veszprém–MOL-PICK Szeged bajnoki rangadón. Davisnek nem sikerült jól a bemutatkozása: egy korábbi szegedi legendától, Vladan Maticstól idegenben kikapott, a Tatabánya ugyanis 26–24-re legyőzte a Veszprémet – emberemlékezet óta nem fordult elő olyan, hogy a Szegeden kívül bármelyik másik csapat akár csak döntetlent is játsszon a Veszprémmel.

A rekordbajnok fölénye otthon nyomasztó, tavaly az alapszakaszban nyert a Szeged 32–31-re, de akkor az nem számított a helyezés szempontjából, ugyanis Szegeden Nagy Lászlóék kilenc góllal 30–21-re győztek. Most nyilván sokkal nagyobb a tét, épp ezért lenne még édesebb a győzelem...

Az egymás elleni veszprémi találkozók, a HUN jelzés kupameccset jelent

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda Juan Carlos Pastor kézilabda MOL-Pick Szeged
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés