Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. október 21. 11:50 Forrás: MTI

Rezsiszilárd „győzelme”: 73 milliárdról 33 milliárd forintra csökkent a lakossági közműtartozás

Az elmúlt öt évben kevesebb mint felére csökkent a lakossági fogyasztók közműtartozásainak összege – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.

Hirdetés

A közlemény szerint a lakossági villamosenergia-hátralékok negyvenöt, a földgáz-szolgáltatási hátralékok hetvenöt, míg a távhő-szolgáltatási hátralékok harmincöt százalékkal csökkentek a rezsicsökkentés bevezetése óta. Azaz a különbözetet máshonnan, máshogyan szedik be tőlünk.

  • A teljes lakossági villamosenergia-hátralék 28,6 milliárd forint volt 2013 júniusában, idén júniusra ez az összeg 15,8 milliárd forintra esett vissza.
  • Földgáz esetében a lakossági tartozás öt évvel ezelőtt 28,7 milliárd forint volt, míg 2018 júniusában már csak 7,3 milliárd forint.
  • A távfűtéssel rendelkező háztartások teljes adóssága 2013 júniusában meghaladta a 15,5 milliárd forintot, idén júniusban viszont alig volt több 10,2 milliárdnál.

A tartozások összegének csökkenésén túl a kikapcsolt lakossági fogyasztók száma is jelentősen csökkent, öt év alatt hatvan százalékkal.

Képünk Rezsiszilárd éppen egy másik szakterületen szakért: a Magyar Birkózó Szövetség elnökeként Mihail Mamiasvili olimpiai bajnok birkózóval cimbizik a birkózó-világbajnokság nyitógáláján a Budapesti Kongresszusi Központban október 20-án (fotó: MTI/Illyés Tibor)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: rezsi rezsicsökkentés tartozás közműtartozás Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Németh Szilárd
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés