Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szegedre jön a hosszú hétvégén, de még nem foglalt szállást? Van egy rossz hírünk!
Szegeden 2018. október 20. 17:15

Szegedre jön a hosszú hétvégén, de még nem foglalt szállást? Van egy rossz hírünk!

A rossz hír persze egyben jó is: tele vannak a szegedi hotelek, panziók, kisebb-nagyobb szálláshelyek a hosszú hétvégén. Beszéltünk egy csomó recepcióval, és ebből úgy tűnik, Szeged ősszel is rendkívül népszerű a turisták körében.

Hirdetés
Hirdetés

Amikor a hosszú hétvégék kapcsán most már jó ideje rendszeresen arról szólnak a hírek, hogy az egyre népszerűbb belföldi turizmusnak köszönhetően tele vannak az ország szállodái, nyilván nem túl életszerű, hogy valakinek szombat délelőtt jusson eszébe egy keddig tartó hosszú hétvége során szállást foglalnia a városban, ahová utazik. Mi most mégis eljátszottuk a lúzer turistát, és felhívtunk egy rakás szegedi hotelt azzal, hogy szobát szeretnénk szombat éjszakára, és ha már ott vagyunk, akkor a következő napokra is, hiszen ha lehet, Szegeden szeretnénk megemlékezni a forradalom nagyjairól.

Röviden összegezve: nem jártunk túl sok sikerrel, pedig mindenféle kisebb-nagyobb szálláshelyet felhívtunk.

Egy főnek, egy éjszakára még csak-csak akad szoba, a jó vendéglátós megoldja valahogy, de arra, hogy több éjszakára, több főnek rendes szállást találjunk, lehetőleg a belvárosban, ilyenkor már szinte semmi esély.

És ha már szobát nem nagyon sikerült kapnunk, információkat azért gyűjtöttünk a recepciósoktól, arra voltunk kíváncsiak, összességében mennyire erős ez a hosszú hétvége az ősz többi napjaihoz képest. A továbbiakban olvasható a végeredmény.

A nagyok

A Hotel Forrás teljes telt házzal megy, a 196 szobájuk mind tele van, leghamarabb 23-ára tudtunk volna foglalni. Azt mondják, náluk majdnem összeér a mostani és a két hét múlva esedékes hosszú hétvége: október 27-től november 3-áig 97 százalékos a kihasználtságuk, ami nyilván nem független attól, hogy őszi szünet lesz az iskolákban. Talán ez náluk az ősz legerősebb egybefüggő időszaka. 

Nagyobb a forgalom a 136 szobás Novotelben is, mint általában, a szombat telt házas, vasárnapra is alig van már szoba, a legtöbb foglalás itt is két-három éjszakás. A következő hosszú hétvégére is nagy már az érdeklődés, de úgy érzik, a mostani lesz az erősebb.

A 116 szobás, őszi-téli időszakban nagyjából 100 szobát kínáló Tisza Sport Hotel csoportos foglalásokkal van tele, a legtöbb foglalásuk három éjszakára szól. Jelentősen nagyobb a forgalom, mint általában az őszi időszakban szokott lenni. Szombat éjszaka lényegében telt házasak.

A 71 szobás Art Hotelben szombatra már nem tudtak szobát adni, és nagyjából tele vannak a következő napokban is, valamint hasonló helyzetet várnak a következő hosszú hétvégén is. Az Art alapvetően üzleti hotel, de ilyenkor az úgynevezett szabadidős vendégek is megtalálják őket, ami nekik jót is tesz, hiszen az üzleti foglalások, rendezvénycsoportok kevésbé érkeznek ilyenkor hozzájuk. A családok által kedvelt hosszú hétvégéken tehát akár könnyebben találhatunk szobát náluk, mint máshol. Persze, az utolsó pillanatokban már itt sem egyszerű foglalni.

Az 51 szobás Tisza Hotel is szinte telt házas végig a következő négy napban, már csak keddre van szobájuk, a legtöbb foglalásuk nekik is 2-3 éjszakás. Náluk a hétvégék máskor is erősek, de most a hétfő-kedd is kiugró. Ők is úgy érzik, hogy a két hosszú hétvégéből a mostanin lesznek többen, náluk nem annyira érződik az őszi szünet hatása. Szerintük olyankor inkább a wellness-szállók mennek jobban.

A kisebbek

(fotó: sciencehotel.hu)

Nem túl meglepő ezek után, hogy a 43 szobás Science Hotel is tele van, egy-két szabad szoba van csak, javarészt egyágyasak. Nekik főleg kétéjszakás foglalásaik vannak a hosszú hétvégén. Kifejezetten erős időszak ez náluk az ősszel. Biztosak benne, hogy a következő hosszú hétvégén is telt házasak lesznek.

Természetesen a 25 szobás Família Vendégház is szinte teljesen tele van. Szombatra csak egy, vasárnapra pedig 2-3 szobájuk volt, mikor beszéltünk velük, náluk viszont hétfő-keddre jelentősen csökken már a foglalások száma. Azt mondják, mindig erősek a hétvégék, most viszont vasárnap is erős. 

A 14 szoba mellett két lakosztállyal rendelkező Dóm Hotelben a hosszú hétvégén a foglalások 50 százaléka kétéjszakás, a többi pedig három, teljes teltház van náluk, leghamarabb 22-én éjszakára tudnának szállást adni. Határozottan erősebb ez a hétvége, mint egy átlagos, de azt mondják, minden hosszú hétvégén sokan vannak náluk. Javarészt családok érkeznek hozzájuk, ezért az őszi szünetet ők is nagyon érzik: október 29-ével kezdődő hét szinte végig telt házas lesz náluk is.

A Mozart Hotelnek 15 szobája van, és az persze mind tele is van, csak 22-ére akad egy-két szoba. Hétvégenként nem ritka náluk a telt ház, de egy kicsivel azért ők is erősebbnek érzik ezeket a napokat az átlagosnál.

A 12 szobás Tiszavirágban is majdnem telt ház van mind a négy napon, ők viszont nem sokkal érzik erősebbnek ezt a hosszú hétvégét, mint egy átlagosat, a hétfő és a kedd is csak kicsit erősebb a szokásosnál. A híresen jó éttermükbe sem érkezett sokkal több asztalfoglás mint szokott, merthogy máskor is sokan vannak.

És akkor itt hagytuk abba a telefonálgatást!

Az már alapos kutatásunkból pénteken kiderült, hogy Szegednek nincs miért szégyenkeznie a hosszú hétvégén, ami a különböző programokat, szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeket illeti, ezek után viszont az is világosan látszik, hogy a napfény városa olyankor is vonzza a turistákat, amikor pont a napfényből azért már itt is kezd kevesebb lenni.

Aki tehát Szegeden akar szállást foglalni egy hosszú hétvégére, az jobb, ha ezt az ötlet megszületését követően minél előbb megteszi. Mi szóltunk!

kmn

(borítókép: szallodak.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: hosszú hétvége szállás szálloda turizmus ősz vendéglátás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés