Hirdetés
Szegeden 2018. október 20. 16:37 Forrás: MTI

Tele vannak az ország szállodái a hosszú hétvégén

Egyre népszerűbbek a belföldi utazások a magyarok körében a Szállás.hu adatai szerint.

Hirdetés
Hirdetés

Keresztes Nóra, a Szállás.hu marketing menedzsere az M1-en pénteken arról beszélt: a hosszú hétvégén a magyarok átlagosan 2-3 éjszakára foglaltak szállást, erre pedig átlagban 50 ezer forintot költenek. A foglalók ötöde SZÉP-kártyával fizet, és ők többet, körülbelül 80 ezer forintot fordítanak az utazásra. A Szállás.hu ügyfeleinek több mint fele mobilról, és átlagosan három-négy hónappal az utazás előtt foglal szállást – tette hozzá.

A szállásközvetítő portál elemzése szerint az előfoglalási adatok alapján a hotel kategória a legnépszerűbb, azon belül is a wellness-szolgáltatást nyújtó szálláshelyek. Az idei október 23-i hétvégén Eger, Gyula és Hajdúszoboszló a legkedveltebb belföldi szálláshely.

A leggyakoribb külföldi úti célok a lengyelországi Zakopane, a csehországi Prága és az erdélyi Szováta, azonban Keresztes szerint, talán az idő rövidsége miatt, a szállásfoglalók 80 százaléka belföldi úti célokat választott az ünnepi hétvégére.

A héten erős forgalmat jelzett előre a szállodákban a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke is. Könnyid László MTI-nek elmondta: jelentős az érdeklődés az október 23-i és a november elsejei, mindenszentekhez kapcsolódó hosszú hétvége iránt is. Szerinte a forgalom megoszlik a hosszú hétvégék között, emiatt nem lesz teljes teltház a szállodákban, a belföldi utazni vágyók vagy az egyiket, vagy a másikat választják.

A Danubius Hotels szállodáiban is 80 százalék feletti volt már a héten a foglaltság – mondta néhány napja az MTI érdeklődésére Fodor-Kassai Mónika, a Danubius Hotels PR-igazgatója. A margitszigeti szállodák is már 80 százalékon álltak néhány napja, a büki szállodákban pedig már várólistát kellett bevezetni a telt ház miatt mindkét, az október 23-i, és november elsejei hosszú hétvégére is. Sárváron a foglaltság 90 százalék körüli a hosszú hétvégékre, Hévízen pedig mindkét szállodában 80 százalék feletti a foglaltság.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: hosszú hétvége szállás szálloda turizmus

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés