Ziccer 2018. október 20. 13:45 Forrás: pickhandball.hu

Jonas Källman: Felkészültünk a rangadóra

Óriási csatára van kilátás vasárnap a Veszprém ellen. Hiába gyengélkedik a házigazda együttes, ellenük soha nem mehet biztosra a MOL-Pick Szeged. A csapatkapitány, Jonas Källman is kemény mérkőzésre számít.

A Veszprém új edzője, David Davis Spanyolországban még szobatársa volt Källman, aki a csapat honlapjának nyilatkozva beszélt a trénerhez fűződő kapcsolatáról és a vasárnapi rangadóról.

– Milyen érzés lesz vasárnap immár magyar bajnokként játszani a Veszprém Arénában?

– Ebben az esetben már mindegy, hogy az előző idény végén ki nyerte a bajnokságot. Ugyanúgy kell odamennünk, ahogy tavasszal, mert nyerni szeretnék. Tudjuk, hogy a Veszprém egy jó csapat, de mivel néhány napja edzőt váltottak, mindenre fel kell készülnünk.

– Az új tréner, David Davis sokáig csapattársad volt a Ciudad Realban.

– Igen, hat évig voltunk csapattársak és ő volt a szobatársam is, így rengeteg időt töltöttünk együtt. Jó barátom lett, de jó edzőnek is tartom.

– Mostanság is tartjátok a kapcsolatot?

– Igen, szoktunk néha egy kicsit beszélgetni.

– Mit vársz a Veszprém elleni mérkőzéstől?

– Szoros lesz nagyon, pláne, hogy szerdán pontokat veszítettek Tatabányán. Nekik most nagyon fontos lenne nyerni, hogy megérezze a csapat a győzelem ízét és megmutassák a szurkolóiknak, hogy jól kézilabdáznak. De biztos vagyok benne, hogy nagyon szoros lesz, mert nálunk is nagyon jó a hangulat a csapaton belül, felkészültünk a találkozóra.

– Lehet az edzőváltás az erőssége a Veszprémnek a rangadón?

– Ezt így nem tudom megmondani, hogy jó vagy rossz lesz, nekünk saját magunkra kell koncentrálnunk, hogy úgy támadjunk és védekezzünk végig a meccsen, ahogy elterveztük, illetve koncentráltak legyünk.

– Az elmúlt időszakban tizenkét győzelmünk van, hét a bajnokságban, öt a Bajnokok Ligájában. Könnyebb lesz így Veszprémben játszani?

– Nem, ugyanolyan, mintha ennek a sorozatnak az első állomása következne most, vagy éppen már a huszonkettediknél tartanánk. Nem szabad erre gondolnunk, vagy arra, hogy mi vagyunk a címvédő. Nekünk arra kell koncentrálnunk, hogy játszunk egy kiváló mérkőzést, ne legyen sok hibánk, és amikor csak lehetőségünk adódik a gólszerzésre, használjuk ki. A szezon legjobb formáját kell produkálnunk vasárnap, ha nyerni szeretnénk Veszprémben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bajnokság kézilabda MOL-Pick Szeged Jonas Källman rangadó Veszprém