Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Nem okoz csalódást a város a hosszú hétvégén. Itt a Szeged.hu programajánlója!
Művház 2018. október 19. 15:40

Nem okoz csalódást a város a hosszú hétvégén. Itt a Szeged.hu programajánlója!

Filmek, bulik, koncertek és egyéb időtöltési lehetőségek Szegeden péntektől csütörtökig.

Hirdetés

Itt a hosszú hétvége, négy napon át nem kell törődni a munkával, csak a pihenéssel, a kikapcsolódással és a szórakozással. Meg egy kis megemlékezéssel majd kedden. És mivel Szegeden, Magyarország egyértelműen legjobb helyén élünk, azzal sem kell vesződnünk, hogy hol pihenjünk, miként kapcsolódjunk ki és hogyan szórakozzunk, hiszen tele lesz a város a következő héten jobbnál-jobb bulikkal, koncertekkel, előadásokkal, mindenféle társasági eseménnyel, ahol jól érezhetjük magunkat. De hogy ne vesszünk el a rengetegben, ezen a héten is összeállítottuk, hogy szerintünk milyen programokkal érdemes tölteni a szabadidőt a következő napokban Szegeden.

Mozi, buli, koncert, színház, előadások, klubok és egyebek. Mindez egy csomó, a programok (általában) Facebook-eseményeire mutató link kíséretében. Ahogy szoktuk.

A programjavaslatokat az info@szeged.hu címen, vagy a Facebook-oldalunkon, üzenetben várjuk izgatottan.

10.19., Péntek

Mozi

Pelyhes – Kalandra fel!, Csillag születik, Patrick – Ebbel szebb az élet, Könnyű leckék, A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt, Húzós éjszaka az El Royale-ban, Nyitva, Izlandi amazon, Az első ember, A néma forradalom, A meztelen Juliet a Belvárosi Moziban.

A kém, aki dobott engem, Apróláb, Az a hülye szív, Az apáca, Egy kis szívesség, Horror Park, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Johnny English újra lecsap, Látlak, Peppermint – A bosszú angyala, Venom a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Hsin-Ni Liu zongoraművész koncertje – Chopin, Schumann és Muszorgszkij műveit játssza a taiwani művész az egyetem rektori épületében.

Blues Joy – Egy orosházi blues-zenekar koncertje a Nyugi Kertben.

Sun City Hip-Hop Fest 2018 – Külföldi és a magyar fellépőkkel itt az évi rendes szegedi hiphop fesztivál. Finoman szólva sincs túl gyakran ekkora hiphop-buli Szegeden, főleg nem a Jatéban. Fellépők és egyéb részletek az eseményen.

Észlelés + Berosszulás – Hardcore punk, noise rock és mindenféle egyéb őrületek a Grand Caféban két budapesti zenekartól. Aki bírja a tempót és a hangkáoszt, annak még after is lesz utánuk.

Sabbath Szombat – A Black Sabbath-emlékzenekar koncertje a Rock Klubban, stílszerűen szombat helyett pénteken.

Brazil Night – Brazil jazz-est a Kedves Presszóban. Ingyenes.

Salsa & Sensual Party – Ismét egy latintánc-buli a Number One-ban azoknak, akik élnek-halnak a lendületes csípőmozgásért.

A Casablanca bemutatja: dj Kő – A Belvárosi Moziban található kávézó új klubestjén a dj Kő válogat latin lemezei közül, elsősorban a táncot szem előtt tartva. Ingyenes.

Jégdisco Szeged – Szezonnyitó jeges, korcsolyás buli a jégpályán, meghosszabbított nyitvatartással. Tökéletes szórakozás lehet annak, aki nem csak esni-kelni tud korcsolyával a lábán, hanem akár táncolni is.

Hol Van Az A Lány Party by Rock The City – Az ember, aki sikert csinált magának egy húsz éves slágerből, amihez valójában semmi köze, ezen az estén a Hungiban. Tehát fellép DR. BRS, mellette pedig „R&B, Hip-Hop, Latin, Pop, magyar slágerek, minden lesz, amire vágytok!”, írja a Facebook-esemény.

Lipstick Party – Szokásos péntek este a Retróban, a nagyteremben házibuli Novákkal, a kicsiben meg rnb-t játszik WellDan.

Más program

Szellemírás - forgatókönyv egykor és ma – „Közös elmélkedés a közelmúltbeli és kortárs magyar forgatókönyvírás kérdéseiről. Beszélgetőtársak: Jeles András, Muhi András, Németh Gábor, Olasz Renátó” – írja az esemény, és még egy exkluzív bemutató is lesz a Grand Caféban. Részletek a linken.

Géczi János Sziget című kötetének bemutatója – A szerzővel Reményi József Tamás, a Tiszatáj Könyvek sorozatban megjelent kötet szerkesztője beszélget a Millenniumi Kávéházban.

Lippai Marianna est – "„Elfogadás. Szeretet. Tisztelet. Megértés."
Ez a négy szó, mely végig kíséri az igaz ember életét. Hogyan tudunk fejlődni, tanulni, megérteni, elfogadni? Erről beszélget az előadóval Major Zsuzsanna újságíró" – írja a Facebook-esemény. Jótékonysági rendezvény.

Orfeusz és Euridiké – A Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója, premier.

10.20., Szombat

Mozi

Pelyhes – Kalandra fel!, Csillag születik, Patrick – Ebbel szebb az élet, Ősember – Kicsi az ős, de hős!, A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt, Mindenki tudja, Izlandi amazon, Saint-Saens: Sámson és Delila – MET Live in HD, Az átkelés madarai, A meztelen Juliet a Belvárosi Moziban.

A kém, aki dobott engem, Alfa, Apróláb, Az a hülye szív, Az apáca, Egy kis szívesség, Horror Park, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Johnny English újra lecsap, Látlak, Peppermint – A bosszú angyala, Venom a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Rakonczai Piano Live – Rakonczei Imre zongorál és énekel azoknak, akiknek erre van szükségük egy októberi szombat estén ahhoz, hogy jól érezzék magukat. A Spirit szezonnyitó bulija.

Afronauta HangDrum koncert – Nagy János hangdrum-koncertje hegedű, dob és billentyűs kísérettel a Millenniumi Kávéházban.

Opia – Billy Prim és Szalvai Ádám Opia néven különleges jazz estével készül a Nyugi Közönségének ezen a szombat estén, és ez egyáltalán nem hangzik rosszul, sőt!

Eklektik Night – Új zenekar mutatkozik be a Kedves Presszóban. Az Eklektiknek azért ez a neve, mert kb. mindent játszanak, ami eszükbe jut. És azt állítják, hogy az ismert pop-rock-dalokat sokszor meglepő módon dolgozzák fel.

The Return of the Blackened Hands of Doom – „Viszonylag hosszú kihagyás után visszatér a modern jazz egyik legkompromisszummentesebb duója” – írják a Facebook-eseményen. Matthew Mitchell és Sárvári Kovács Zsolt koncertje a Jazz Kocsmában.

Éhenkórászok, vendég: Söralátét és Maradékgyár – Három vicces nevű punkzenekar koncertje a Gin Tonicban. 

Live Autumn: October – Ezek a zenekarok fognak fellépni: Sentio Ergo Sum, Agregator, Zivatar, az afterről a Carmine vs Cadavr formáció gondoskodik. Kemény lesz.

Smokey Monday – Szeged egyik legszerethetőbb zenés-táncos estje a Grand Caféban, szokás szerint Suhovval és Wowbaggerrel, Móczó Martin pedig dzsembén játszik közben a hangulat fokozása érdekében.

A Casablanca bemutatja: Adambreaks – „A Casablanca szombat esti felvonásában, visszatér hozzánk Adambreaks az A.D.E. sorozatával, újabb műfajokkal és élénk képzeletű zenékkel felvértezve, azaz a sorozatra jellemző változatos és figyelemfelkeltő house, deep&techhouse, indie dance stílusok mellett afro, hippie és leftfield house zenéket is hallhattok majd, Ádámtól megszokott harmonikus szettben." – írja a Facebook-esemény, és mi sem írhatnánk szebben. Vagyis persze dehogynem, de lusták vagyunk és ebben úgyis minden benne van, de tényleg. Jó zenék fognak szólni, erre mérget vennénk.

Dirty Dancing Night – Házibuli kifejezetten táncoslábúaknak a Number One-ban, ahol kimondva-kimondatlanul, de úgy tűnik, elsősorban a lányokra számítanak ezen az estén. Mert Babyt senki sem ültetheti a sarokba!

Szombat Esti Retro Láz – Mostanában a szombat esték a Jatéban a nosztalgiáról szólnak, főleg azoknak, akik a kilencvenes évek legpusztítóbb slágereire gerjednek. Ezen az estén például Csordás Tibi fog fellépni, uram irgalmazz! Előtte-utána Gergő Laci játssza a korszak szenéit.

Vodka+Szoda Party – Minden idők egyik legtökéletesebb buliitalából felfoghatatlan mennyiség, plusz Nacsa Norbi a Hungiban szombat este. Mi kell még?

MINIszoknya Party – Szombat este a Retróban, a nagyteremben mai slágerek Gabriel B-vel, a kicsiben házibuli WallDannel. Miniszoknyában jó esetben csak a csajok lesznek.

INSOMNIA All Stars – Létezik egy szubkultúra, ahol az egybites, pumpálós-csipogós, veretős-lépegetős tánczenéket valami megmagyarázhatatlan oknál fogva minimálnak nevezik, mégsem arról van szó, amit a művelt zenehallgató minimal technónak gondolna. A műfaj menő hazai neveinek, akik ezen az estén fellépnek a Sing-Singben, egyre komolyabb rajongótábora van, persze javarészt a 20 évesnél fiatalabbak körében. Ez a buli is 16+-os. Jó szórakozást!

Más program

Tájházi Kincskereső - Házi kedvenceink – „Házi kedvenceink sorozatunk következő állata a sündisznó. Sünis táskát, könyvjelzőt, csatot, bábot, telefontartót készítünk.” – mondja az esemény, és nekünk úgy tűnik, hogy ez egy remek kisgyerekes családi program szombaton délelőtt és kora délután az Alsóvárosi Tájházban.

Őszi Családi Matiné – „Színes őszi hangulatú foglalkozásokkal, mesével, termésekkel készülünk őszi családi matinénkra, mely október 20-án szombaton 10-13 óra között kerül megrendezésre ezúttal a Kass Galériában.”

Cserzy Mihály és a szegedi paraszti élet – „Cserzy Mihály irodalmi munkáin keresztül bepillantást nyerhetünk a 19. századi paraszti élet mindennapjaiba.” Az Alsóvárosi Tájházban.

Angol társalgás tanfolyam - MKKP Népfőiskola – „Elindul Szegeden is az MKKP Népfőiskola! Angol kommunikáció: Gyakoroljuk, hogy hogyan merjünk megszólalni angolul, s gyakoroljuk a beszélgetést. Ezen kívül hasznos tippekel is el lesznek látva a diákok, mind hétköznapra, mind pedig nyelvvizsgára.  Minimum jelentkezési szint: alapfok A program ingyenes. Tartja: Mayer Anna” Mindez a Grand Caféban. Hát nem tök jó?

Orfeusz és Euridiké – A Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója.

Tóték – Örkény klasszikus darabja, Gömöri Krisztián, Borovics Tamás és Szilágyi Annamária főszereplésével, Bezerédi Zoltán rendezésében, a Kisszínházban.

Logikai Társasjáték - Gyilkosság Vacsorára – „Előkelő környezettel, változatos 3 fogásos menüvel várunk rejtéllyel fűszerezett, szesztilalom korabeli vacsoránkra!” – írja az esemény. Nem olcsó, de szórakoztatónak tűnő program szombat estére a Piano Clubban.

10.21., Vasárnap

Mozi

Pelyhes – Kalandra fel!, Csillag születik, Patrick – Ebbel szebb az élet, Testről és lélekről, A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt, Húzós éjszaka az El Royale-ban, Napszállta, Izlandi amazon, Az első ember, A sértés, A meztelen Juliet a Belvárosi Moziban.

A kém, aki dobott engem, Alfa, Apróláb, Az a hülye szív, Az apáca, Egy kis szívesség, Horror Park, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Johnny English újra lecsap, Látlak, Peppermint – A bosszú angyala, Venom a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Wake up little Susie – Táncos buli a Kedves Presszóban a Wake up little Susie! nevű duóval, akik most mégis hárman lesznek. Ingyenes.

A Casablanca bemutatja: Suhov – A szombat esti Smokey Monday után egy kis levezetés Suhovval eggyel arrébb a Casablancában.

Badgirls pres. Hector – A szegedi Erro és a Badgirls-rezidensek, James Cole és Shabaam mellett a Hungiban a mexikói house egyre ismertebb felfedezettje, Hector. House- és techno-arcoknak valószínűleg a hétvége programja.

Coronita Classic – Időutazás a legkészebb afterpartyk fellegvárának hőskorába. Vagy legalábbis valami ilyesmit ígér Goldsound, Steve Judge, Deep Junior, és Andrewboy azoknak, akiknek ezek a nevek mondanak valamit. De akiknek nem, viszont szeretnek lépegetni az elmúlt 15 év közepesen gyenge house-zenéire, amiket ők valamiért klubhimnuszoknak neveznek, azok keresve sem találhatnak ennél jobb bulit ezen a hétvégén.

Más program

Szeged LEGJEI – A város legjei a paprikán, a papucson és a Szabadtérin túl. Mert sok más is van. Kétórás séta a városban.

Orfeusz és Euridiké – A Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója.

Tóték – Örkény klasszikus darabja, Gömöri Krisztián, Borovics Tamás és Szilágyi Annamária főszereplésével, Bezerédi Zoltán rendezésében, a Kisszínházban.

Veszedelmes viszonyok – A „18. századi Franciaországban játszódó szerelmi történet férfiak és nők cselszövéseiről, praktikáiról, szövevényes testi és lelki kapcsolatairól.” A Szegedi Pinceszínház előadása.

Papageno kordéja – Zenés bábjáték a Kövér Béla Bábszínházban.

10.22., Hétfő

Mozi

Pelyhes – Kalandra fel!, Csillag születik, Patrick – Ebbel szebb az élet, Saul fia, A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt, Húzós éjszaka az El Royale-ban, Silvio és a többiek, Izlandi amazon, Az első ember, Bikanyak, A meztelen Juliet a Belvárosi Moziban.

A kém, aki dobott engem, Alfa, Apróláb, Az a hülye szív, Az apáca, Egy kis szívesség, Horror Park, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Johnny English újra lecsap, Látlak, Peppermint – A bosszú angyala, Venom a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Smafu reunió + Krumpliczukor Szegeden – Nem tudunk mást tenni, mint idézni a tökéletes leírást a Facebook-eseményről: „A 20 éve fogant Smafura mindenki emlékszik, hiszen szegedi legenda: a göndör hajú, szörnyű humorú és homlokhangú, hamis énekes, a nála jobban éneklő, multiinstrumentalista, híres nevű, Lovasi-klón basszgitáros és a dobos. Feloszlásuk után 5 évvel összeálltak egy koncertre, majd még 5 év múlva még kettőre, és most 15 évvel a feloszlás után ismét itt az alkalom, hogy megünnepeljük e jeles eseményt, és "OSZOLJATOK FEL VÉGRE VÉGLEG" transzparenseket lóbáljunk.” A Smafu előtt a Szegeden szintén legendás Keserű Giliszta utódzenekara, a Krumpliczukor fog zenélni, úgyhogy minden adott egy jó estéhez.

Odense Jazz Study Guide 2.0 – Egy nagyon nemzetközi hétfős jazz-formáció koncertje, természetesen a Jazz Kocsmában.

Leander Kills, Poison Alley – A Leander Kills zenekar őszi turnéjának szegedi állomása az IH-ban, előzenekar a Poison Alley.

Metzker Viktória x Nikita – Két nő a Jate pultjában, Viki és Niki, előbbi a sztárfellépő, utóbbi a rezidens, és ha valakinek a zene (csapatás, veretés, mi más?) annyira nem is jön be, kárpótolhatja, hogy a vizuális élmény a dj-pult felé fordulva jóval erősebb, mint egy átlagos jatés estén. Ez is valami. A korhatár 16+, úgyhogy erős tinibulira tessék készülni.

Shaker Party-Összerázzuk a Szegedi Vendéglátósokat – Vendéglátós buli a Hungiban Big Billel, aki ritkán hibázik.

Más program

Zsidó emlékhelyek séta – A szegedi zsidóság emblematikus helyeit, tereit, épületeit és ezek által magát a szegedi zsidóságot bemutató séta a belvárosban.

10.23., Kedd

Mozi

Napszállta, Pelyhes – Kalandra fel!, Patrick – Ebbel szebb az élet, Szeretet nélkül, A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt, Húzós éjszaka az El Royale-ban, Hidegháború, Izlandi amazon, Az első ember, Philomena – Határtalan szeretet, A meztelen Juliet a Belvárosi Moziban.

A kém, aki dobott engem, Alfa, Apróláb, Az a hülye szív, Az apáca, Egy kis szívesség, Horror Park, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Johnny English újra lecsap, Látlak, Venom a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Hát az előző négy nap nem volt elég?! Tessék szépen lenyugodni és elgondolkodni 1956-ról, kisétálni valamelyik megemlékezésre, vagy pihenni egy kicsit otthon, szerdán már úgyis dolgozni kell menni! Egyébként, nem is lesz említésre érdemes buli vagy koncert ezen a napon Szegeden! (De ha úgy érzi, hogy mégis, azért szóljon nekünk a fent említett elérhetőségeken! Köszönjük!)

Más program

Városi megemlékezés az 1956-os forradalom 62., és a Magyar Köztársaság kikiáltásának
29. évfordulója alkalmából
– Az Országzászló ünnepélyes felvonása a Széchenyi téren, aztán díszünnepség és koszorúzás a Nagy Imre szobránál a Rákóczi téren. Az ünnepi beszédet Botka László polgármester mondja. Részletek a linken.

Világítson '56! Szeged – „A Szegedi Civil Háló és a Főnix Mozgalom civil megemlékezése Szegeden a szabadság hőseiről - irodalommal, történelmi és társadalmi üzenetekkel, fáklyákkal és tűzidomárral” Részletek a Facebook-linken.

Megemlékezés // 1956-os forradalom és szabadságharc – „Csongrád Megye Önkormányzata, a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Professzorok Batthyány Köre tisztelettel hívja Önt az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésekre.” Részletek a linken.

56 lépés Szegeden - Forradalmi Emlékséta – „Állomásonként mutatjuk be nagy történelmi eseményünk szegedi történéseit, míg végül kirajzolódik előttünk a forradalom teljes képe.” Ingyenes.

Ünnepi Játszóház – Gyertyamártás, mécses készítés, levélfestés, címeres pénztárcák az varrása az Alsóvárosi Tájházban.

Ingyenes tárlatvezetések a Mihályfi gyűjtemény alkotásai között – „A XX. századi magyar festészet gyöngyszemeit gyűjtötte össze Mihályfi Ernő, aki nemcsak művészetkritikusként, hanem magángyűjtőként is rendkívüli munkát végzett - a hatalmas kollekcióból izgalmas válogatást láthat közönség a Reök-palotában.” Ezt lehet megnézni az ingyenes tárlatvezetéseken.

10.24., Szerda 

Mozi

Pelyhes – Kalandra fel!, Az első ember, Patrick – Ebbel szebb az élet, Könnyű leckék, A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt, Húzós éjszaka az El Royale-ban, Nyitva, Izlandi amazon, A néma forradalom, Csillag születik a Belvárosi Moziban.

A kém, aki dobott engem, Apróláb, Az a hülye szív, Az apáca, Egy kis szívesség, Horror Park, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Johnny English újra lecsap, Látlak, Venom a Cinema Cityben.

Kinedok filmklub 2018: ULTRA – Magyar, német, francia dokumentumfilm a Millenniumi Kávéházban. A film öt ember zsigeri gondolatait mutatja be a 246 km-es futás során.

Buli / Koncert

Kalungu Ütőegyüttes – „A Kalungu egyedülálló módon ötvözi az ősi tradicionális afrikai dobolást a könnyűzenével (rock, jazz, dnb), így egyszerre van jelen a törzsi hangulat és a modern hangzás.” A koncert az IH-ban lesz.

Moldvai Táncház – Moldvai csángó táncház a Rock Klubban, zenél a Suflare Kollektíva. Tánctanítás is lesz. Ingyenes.

Más program

Mit tehetünk a lakhatási válság ellen Szegeden és országosan? – Az AKUT Egyesület és a Political Capital közös kerekasztal-beszélgetése a Grand Caféban.

Zöldellő – Baczkó Andrea keramikustanár kiállításának megnyitója a Somogyi-könyvtárban.

Itt van az ősz, itt van újra… – Verses zenés összeállítás a Somogyi-könyvtár Szőregi Fiókkönyvtára és a Tömörkény István Művelődési Ház szervezésében. Verset mondanak: Fabulya Andrea és Antal Anikó, zenél: Páli Tibor.

Nyitva - vetítés és közönségtalálkozó – A Belvárosi Moziban ott lesz Nagypál Orsi rendező, Kovács Lehel és Lénárdt Laura a film szereplői. Beszélgetőtársuk Szilárdi Réka egyetemi oktató lesz.

Temesi Ferenc 49/49 című új regényének bemutatója – A szerzővel Bene Zoltán beszélget, közreműködik: Huckleberry Guys az egyetem rektori épületének dísztermében a Dugonics téren.

Tök jó nap tökfaragás és tökös ételek – Tökös családi program Petőfitelepen, a művelődési házban.

Amiről egy vlogger nem beszél – A népszerű youtuber, Dezső Bence előadása a Campusban, a Pro Jure szervezésében. „Kíváncsi vagy az influencer-lét jogi hátterére? Hogy mit mondhat vagy mutathat meg a videóiban? Hogy hogyan működik a szponzoráció jogi oldala a Youtube-on? Vagy csak simán találkozni szeretnél Bencével és a menedzserével, Németh Bálinttal?” – teszi fel a kérdéseket a Facebook-esemény. Aki akár csak egyre is igennel válaszol, reméljük, tudja, mit kell tennie.

Startupok befektetői szemmel – „Tudod, hogy milyen startupok jelentkezését várják Magyarországon különböző befektetők? Mi szükséges a jelentkezéshez? Kik ne jelentkezzenek? Hogyan történik az ötletek értékelése? Mik a veszélyforrások? Milyen a jó befektetői együttműködés?” – ilyen kérdések merülnek fel és talán válaszok is elhangzanak a GYEEK Club és a JumpStart kerekasztal-beszélgetésén az Agórában.

Divatfotó kiállítás megnyitó – Az Alliance Française Alapítvány 7. nemzetközi fotópályázatának kiállítása a Tiszavirágban. A fotók a világ minden tájáról érkeztek: Magyarországról, Törökországból, Argentínából, Belgiumból. Szegedi résztvevő is volt. Ingyenesen megnézhető november 20-ig.

Szabad ötletek után szabadon – „Majdnem monodráma József Attila műveinek és egyéb szépirodalmi szövegek felhasználásával.” Ingyenes előadás a Reök-palotában. Előadják: Mácsai Endre, Gerendás Beáta. Részletek a linken.

AudMax esték 2. (Sajti Enikő és Vukman Péter) – „Történetek a Balkánról. Szerbia és Trianon. A ,,láncos kutya" és Magyarország Sajti Enikő és Vukman Péter közös előadása az AudMax esték Mesterek és tanítványok c. rendezvénysorozatán”

Ingyenes tárlatvezetések a Mihályfi gyűjtemény alkotásai között – „A XX. századi magyar festészet gyöngyszemeit gyűjtötte össze Mihályfi Ernő, aki nemcsak művészetkritikusként, hanem magángyűjtőként is rendkívüli munkát végzett - a hatalmas kollekcióból izgalmas válogatást láthat közönség a Reök-palotában.” Ezt lehet megnézni az ingyenes tárlatvezetéseken.

Sanzon Izé – A Genéziusz Színház zenés kabaréestje két részben a Hungiban, nem csak a klasszikus, hanem modern szerzők jeleneteiből is.

Színvak – Drámajátszóház felnőtteknek a Képzerdőben.

Amikor eljön Godot! – Rendhagyó előadás, különleges körülmények között a szegedi színházban. „Egy elvont és abszurd világ most konkréttá és személyessé válhat a saját élményeid által. A lehetőség itt van. Godot eljön! Az előadás különlegessége, hogy a nézők a történet gondolatiságát és cselekményét befolyásoló résztvevőivé válnak a programnak.” Rendezte: Barnák László.

10.25., Csütörtök

Mozi

Nevem: Thomas, A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt, Patrick – Ebbel szebb az élet, Az első ember, Kszi, Simon, 22 mérföld, Nyitva, Halloween, Defekt a Belvárosi Moziban.

Buli / Koncert

Hangverseny – Muszorgszkijt, Rahmanyinovot, Wagnert és Strausst játszik a Szegedi Szimfonikus Zenekar a színhzában. Szólista Szabó Marcell (zongora), vezényel Pál Tamás.

Qua Tett Jazz night – Horváth Andor bőgős és barátainak koncertje a Kedves Presszóban.

Fatal Error / Kies / Dystopia – Ez a három rockzenekar fog játszani csütörtök este a Jatéban, a Dystopia ráadásul az új lemezét mutatja be.

Dalinda lemezbemutató koncert – A Dalinda énekegyüttes közös zenei anyanyelve a magyar autentikus népdaléneklés hagyományain alapszik. 2018-ban jelent meg az első lemezük. Ezt mutatják be a Millenniumi Kávéházban.

Tökfaragás a HUNGIban & Rambling koncert – Egy csomó tök és egy blues-zenekar a Hungiban, egy koraesti buliban. Ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ami kb. annyit jelent, hogy rá kell nyomni az eseményen az „ott leszek”-gombra.

Más program

Havas Judit: Csodaváró hangszer - könyvbemutató – A szerzővel Erdély Eszter magyartanár beszélget a REÖK-ben.

Bátyi Zoltán: Csókolj meg, Júdás! című kötetének bemutatója – A szerzővel Bene Zoltán és Szekeres Sándor Gábor beszélgetnek a Somogyi-könyvtárban.

Homo Ludens Project: Önspirál – „Egy előadás, ahol minden úgy történik, ahogy nem számítasz rá. Humor, összeművészet, játék. És az ember.” A Homo Ludens Project előadásba a ZUG művészeti tetthelyen.

Veszedelmes viszonyok – A „18. századi Franciaországban játszódó szerelmi történet férfiak és nők cselszövéseiről, praktikáiról, szövevényes testi és lelki kapcsolatairól.” A Szegedi Pinceszínház előadása.

Just Dance 2019 ✘ Ladies Night – „Most a Tietek a színpad LÁNYOK, a Just Dance legújabb, 2019-es kiadásával!!” – Táncos-koktélos szórakozás a LvL Upban, elsősorban csajoknak.

Szüreti sör bemutató a Kapcában – „Két kiváló sörfőzde és egy különleges főzet, hiszen friss komlóval készült (wet hop) sör évente csak egy alkalommal készülhet. Elsőként kóstolhatjátok meg Szegeden, milyen az, amikor 1 év munkája beérik.” Részletek a linken.

Sushi készítés titka, tekerjünk újra együtt! – „Gyertek el hozzánk és megtanulhatjátok milyen a jó ízű és megfelelő állagú sushi rizs, megmutatjuk, hogyan tudjátok elkészíteni saját konyhátokban könnyen elérhető alapanyagokból ezeket a japán nemzeti ételeket.” Mindez a Bulikonyhában. Részletek a linken.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: 1956 nemzeti ünnep program programajánló programok
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés