Szegeden 2018. október 18. 08:02

Nagy Imre szobránál Botka László emlékezik a forradalom hőseire

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc évfordulójára Szeged számos ünnepi programmal emlékezik. A Nagy Imre Rákóczi téri szobránál tartott városi megemlékezésen Botka László polgármester mond ünnepi beszédet. A városrészi megemlékezések már ma elkezdődnek.

A város központi ünnepsége kedden délelőtt háromnegyed 11-kor az országzászló ünnepélyes felvonásával kezdődik a Széchenyi téren.

A városháza előtti programban a Pavane Táncegyüttes és a Fricsay Ferenc Városi Koncertfúvószenekar működik közre.

Délelőtt 11 órakor díszünnepséget és koszorúzást rendeznek a Rákóczi téri Nagy Imre szobornál, ahol Botka László, Szeged polgármestere mond ünnepi beszédet.

Az ünnepségen közreműködik Rácz Tibor és Rétfalvi Tamás színművész, az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola gyermekkórusai Diamant Ágnes karnagy vezényletével, a Pavane Táncegyüttes, valamint a Fricsay Ferenc Városi Koncertfúvószenekar Gyimóthi Zoltán vezényletével.

Az ünnepség végén az önkormányzat képviselői, valamint a pártok és civilszervezetek megkoszorúzzák a mártír miniszterelnök szobrát.

Szeged településrészein is a mártírokra emlékeznek

A város központi ünnepsége mellett Szeged településrészein is ünnepségekkel, koszorúzással emlékeznek 1956 hőseire.

Október 18-án, csütörtökön 13 órakor megemlékezést rendeznek Szőregen, a Tömörkény István Művelődési Házban. Az ünnepi műsorban közreműködnek a Kossuth Lajos Általános Iskola 8. osztályos diákjai. Ezt követően megkoszorúzzák Földes Tibor emléktábláját a Hősök terén.

Október 19-én, pénteken délelőtt 10 órakor a Petőfi-telepi Művelődési Házban tartanak ünnepi megemlékezést. Közreműködnek a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói.

Ugyancsak pénteken délután fél 2-kor ünnepi emlékműsorral idézik fel az 1956-os eseményeket a tápéi Heller Ödön Művelődési Házban. Közreműködnek a Bálint Sándor Tagiskola 8. osztályos diákjai.  Ezt követően megkoszorúzzák a tápéi Országzászló Emlékművet, ahol beszédet mond Szécsényi Rózsa önkormányzati képviselő. Közreműködnek a Tápai Hagyományőrző Egyesület tagjai.

Október 23-án, kedden délelőtt 10 órakor megemlékezést tartanak Kiskundorozsmán, a Petőfi Sándor Művelődési Házban, ahol Lauer István önkormányzati képviselő mond ünnepi beszédet. A műsorban közreműködnek a Jerney János Általános Iskola diákjai. A megemlékezést követően a Hősök Ligetében megkoszorúzzák az ’56-os hősök szobrát.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: 1956 Botka László forradalom és szabadságharc megemlékezés