Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. október 17. 12:33

Ötvenedik születésnapjára megújul Tarján

Képriport
1,1 milliárd forintból teljesen megújulnak az idén ötvenedik születésnapját ünneplő tarjáni városrész közterületei és zöldfelületei. A munka elindult és a tervek szerint a kivitelező cégek 2019 júniusára végeznek.

Hirdetés

Pittner Jánosné tizenhat éve lakik Tarjánban és pontosan látja, érzi, nagy szükség van erre a felújításra. – Azt várom, hogy végre szép lesz a környék, örülök, hogy végre elkezdődött a munka. Sajnos már nagyon lepusztultak a terek, a parkok, bízom benne, hogy nagyon szép lesz minden jövő nyárra – mondta. Hozzátette, nagy szükség van a parkolókra is, hisz ötven év alatt sokkal több autó lett a családoknál, amelyekkel egyre nehezebb volt már parkolni.

–Csinálunk egy kis felfordulást Tarjánban! – kezdte beszédét Botka László polgármester, aki elmondta 1968-ban költözhettek az első lakók az itt megépült lakásokba, így az idén ötvenéves a tarjáni városrész. Születésnapi ajándékként pedig jövő év júniusára 1,1 milliárd forintból megújul Tarján összes közterülete és zöldfelülete, így sokkal élhetőbb lesz a városrész. A lakossági véleményeket figyelembe véve kilencvenegy új parkolóhelyet is kialakítanak – tette hozzá a polgármester. A munkát két szegedi cég konzorciuma végzi.

– A Zöld Város program keretében Szeged legrégebbi lakótelepének, az Odessza városrésznek a felújítása a végéhez közeledik, most pedig a második legrégebbi, Tarján felújítása indul el. Tavasszal pedig elkezdődik a Stefánia és a Móra park, valamint a Vértó környékének megújítása is – mondta Botka László.

A polgármester hozzátette, a városrészben 200 millió forintból több helyen is megújulnak az utak és a járdák is. Ezek a fejlesztések teljes egészében önkormányzati forrásból valósulnak meg.

Mészáros Tamás, a körzet egyik képviselője hangsúlyozta, nagy szükség van Tarjánban a közterületek felújítására, hiszen ötven éve épült ki ez a városrész. Kiemelte, az előkészítés során képviselőtársaival fogadóórákon és lakossági fórumokon kérték ki a környék lakóinak véleményét, hogyan is újuljon meg a városrész. Az ott elhangzottakat pedig igyekeztek beépíteni a tervezés során.

Szabó János, a kivitelezést végző Alapközmű Kft. vezetője elmondta, a munkát a Szamos utcai barakk elbontásával elkezdték, itt egy parkolót alakítanak ki. A cég emberei több helyszínen dolgoznak majd egyszerre, annak érdekében, hogy a határidőt tartani tudják. A nagyobb munka a közművek cseréje, kiépítése lesz. Az igazgató kiemelte, odafigyelnek majd a munkavégzés során, hogy minél kevésbé zavarják a környék lakót, reggel 7 órakor kezdik a munkát és 5 óráig dolgoznak. Az ünnepnapokon pedig nem végeznek majd munkát.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László felújítás Tarján Zöld város program Mészáros Tamás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés