Hirdetés
Szegeden 2018. október 17. 11:25

Háromnapos szakmamustra segíti a pályaválasztást

Találd ki magad! címmel Pályaválasztási Vásárt rendeznek holnaptól az IH Rendezvényközpontban. Szombaton családostul várják a továbbtanulás előtt álló fiatalokat a Szent-Györgyi Albert Agórában.
Hirdetés

A megye legnagyobb pályaorientációs börzéjét idén október 18. és 20. között rendezi meg a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

Az első két napon az IH Rendezvényközpontban, 20-án, szombaton pedig a Családi napon a Szent-Györgyi Albert Agórában várják az érdeklődőket.

A rendezvénysorozat már 19. alkalommal látja vendégül a diákokat, szüleiket és a pedagógusokat, hogy minél szélesebb körből összegyűjtse és közzétegye a sikeres pályaválasztáshoz szükséges információkat.

Ebben a tanévben csaknem 3 és félezer nyolcadik osztályos dönt a továbbtanulásról, de sokéves tapasztalat, hogy a rendezvényen ötezernél is több a látogatók száma, hiszen a felsőoktatásba vagy OKJ-s képzésre jelentkezők között is sok az érdeklődő.

A programon résztvevők egy helyen és egy időben kapnak bőséges információt a szakképzési és továbbtanulási lehetőségekről, és egyénre szabott segítséget a szakemberektől – mindezt érdekes, lendületes, emberközeli formában.

A legnagyobb érdeklődés minden évben az IH Rendezvényközpontban szervezett Pályaválasztási Vásárt kíséri: idén több mint 60 standnál bemutatkoznak be a megyei szakgimnáziumok, szakközépiskolák és gimnáziumok, de a Szegedi Tudományegyetem különféle karai is kitelepülnek.

A két nap alatt számtalan képzési kínálatot vonultatnak fel, illetve a diákok megismerhetik azokat a hiányszakmákat, amelyekre most is keresik a munkavállalókat.

A kiállítók szakmabemutatót tartanak, ahol lehetőség lesz a munkafolyamatok és a munkaeszközök megismerésére, kipróbálására, tájékoztatást adnak a gyakorlati képzési helyekről, a várható elhelyezkedési és kereseti és lehetőségekről. Lesznek interaktív foglalkozások és munkáltatói fórumot is tartanak.

Szombaton, október 20-án pedig a családokat várják a Szent-Györgyi Albert Agórába. Itt a bemutatkozó intézmények szakmabemutatókat tartanak, lehetőség lesz önismereti kérdőívek kitöltésére, aki pedig nyelvi képességeiről szeretne világosabb képet kapni, több nyelvből is ingyenes szintfelmérőt tehet.

Képeink illusztrációk, korábbi bemutatókon készültek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: IH Rendezvényközpont kiállítás pályaválasztás vásár Szent-Györgyi Albert Agóra