Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. október 16. 10:15

Újabb kukák kerültek a rakpartra

Képriport
Az Árvízi emlékmű és a Belvárosi híd közötti szakaszra nyolc kukát helyezett ki a napokban a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. Ez a rész – elsősorban a lépcsőkön szórakozó fiataloknak köszönhetően – sokszor nagyon piszkos, éppen ezért a cég bízik abban, hogy a kukáknak köszönhetően kevesebb szemetet dobálnak majd el az emberek.

Hirdetés

Nagyon sokan – elsősorban párok, baráti társaságok – töltenek el pár órát a rakpart lépcsőin üldögélve. Sajnos azonban ottlétüket legtöbbször eldobált szemetek jelzik. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. folyamatosan küzd a lehetetlen állapotokkal. A helyzetet az sem könnyíti meg, hogy a rakpart lépcsőjét a városi cég tartja rendben, azonban a víz melletti terület már az Ativizig tulajdona, és neki is kell takarítani.

Makrai László, a kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a kihelyezett kukákat a hét öt napján, hétfőn, szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap ürítik. Emellett a rakpart további részén még tizennyolc kuka várja, hogy a szemét oda kerüljön és ne a lépcsőkre. Az igazgató hozzátette, a tapasztalatok azt mutatják, a hétvégén megtelnek a kukák, hétköznap azonban kevesebb szemét gyűlik össze, de egyelőre marad a heti öt ürítés.

Makrai László kiemelte, a cég munkatársai a lépcsőket minden nap, a vízparti részt az Ativizig emberei pedig heti három alkalommal takarítják. A vízügy által összeszedett és nylonzsákokba rakott szemetet is az SZKHT szállítja el.

„Nagyon sok munkát adnak nekünk a szemetelők, az emberek nagy részét nem érdekli a környezete, hogy mit hagy maga után és eldobál mindent. Sajnos nem tudunk mindenki mellé embert állítani, hogy ne szemeteljen” – mondta az igazgató, aki szerint odafigyeléssel tisztán lehetne tartani a rakpartot.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: rakpart Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szemét szemetelés Ativizig
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés