Hirdetés
Túl a városon 2018. október 16. 00:02 Forrás: MTI

Először adták át az Arany Bot Díjat

A díj a látássérültek életkörülményeinek javításához hozzájárulókat ismeri el. Hétfőn,  a fehér bot nemzetközi napján adták át Budapesten.

A Bízz Vakon! Közhasznú Egyesület által létrehozott díjjal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a vak vagy látássérült embereknek akár egy apró gesztus is lehet hatalmas segítség – írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A négy kategóriában odaítélt díjra májustól augusztus végéig várták az ajánlásokat, olyan magánszemélyeket, civil szervezeteket és cégeket, lehetett jelölni, akik vagy amelyek az utóbbi időben valamilyen módon hozzájárultak a látássérültek életkörülményeinek javításához. 

A civil szervezetek közül a zsűri döntése alapján a Mozdulj! Közhasznú Egyesület részesült az elismerésben. Az egyesület fő missziója a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, különösen a fogyatékkal élők és nem fogyatékkal élők részére közös megmozdulások, kulturális és sportrendezvények, túrák szervezésén keresztül. Nyolcadik éve szervezik meg látássérülteknek a Balaton-kerülő kerékpáros tandemtúrát. 

A jelölt magánszemélyek közül Kovácsné Tornai Andrea vehette át a díjat, aki hosszú évek óta segíti látássérült kolleganője munkáját és mindennapjait. A vállalati díj nyertese a Láthatatlan Futást szervező Decathlon lett. A különdíjat pedig a közönség szavazata alapján Nagy Vendel író kapta.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: díj vakok