Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. október 15. 18:08 Forrás: MTI

Már lehet jelentkezni a keresztféléves képzésekre a felsőoktatásban

Erre egy hónapig van lehetőség, a képzések 2019 februárjában indulnak.

Hirdetés

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a jelentkezők november 15-ig dönthetik el, hogy mely egyetem vagy főiskola mely képzésén szeretnének továbbtanulni.

A keresztféléves eljárásban meghirdetett önköltséges alapszakokra és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akiknek legalább érettségi bizonyítványuk van; állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre pedig azok, akik már rendelkeznek a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettséggel, vagy legkésőbb 2019 januárjában megszerzik.

Jelentkezni kizárólag a felsőoktatási jelentkezés online felületén, a felvi.hu honlapról elérhető e-felvételi-rendszerben lehet, használatához regisztrálni kell az oldalon. 

A végleges jelentkezéseket legkésőbb november 15-én éjfélig rögzíteni, november 20-án éjfélig hitelesíteni kell, amit legegyszerűbben Ügyfélkapuval lehet megtenni.

A ponthatárokat várhatóan 2019. január 24-én hirdetik ki. Az eljárás tudnivalói, szabályai és a meghirdetett képzések a felvi.hu oldalon olvashatók – közölte a hivatal.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felsőoktatás felvételi oktatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés