Hirdetés
Ziccer 2018. október 14. 18:36

Ötös, csillagos: MOL-Pick Szeged–SG Flensurg 30–28 (15–14)

Száz százalék, száz százalékos teljesítménnyel: Šegóra már nincsenek jelzők, de az előtte lévő falra se nagyon. Elől pedig minden sikerült, nem is lehetett kérdés az újabb győzelem.

MOL-Pick Szeged–SG Flensurg 30–28 (15–14)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 5. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Nikolov, Nacsevszki (macedónok).
MOL-Pick Szeged: Šego 1 – Sostaric 6, Maqueda 4, Cañellas 1, Bánhidi 4, Zsitnyikov 1, Källman 2. Csere: Blazevic 1, Bodó 1, Bombac 4, Sigurmannsson 3/2, Gaber, Balogh 2, Kaspárek. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
SG Flensburg: Buric – Svan 1, Glandorf 5, Karlsson, Hald 1, Gottfridsson 2, Wanne 3/1. Csere: Bergerud (kapus), Jeppsson 1, Golla 1, Jöndal 1, Röd 5, Johannessen 3, Zachariassen 4. Vezetőedző: Maik Machulla.
Hétméteres: 3/2, illetve 2/1
Kiállítás: 4, illetve 4 perc.

5. perc: Csak a szokásos rigmus: „Marin Šego, Marin!” Fogott két ziccert egymás után, majd megfogta a hetest is, amit Cañellas miatt kapott a csapat. Az ellentámadásból visszavette a vezetést a MOL-Pick Szeged, és lett 3–2, majd 5–2. A németek meg elővették a tempohandballt, ami Veszprémben nem ment, és így lőttek két gyors gólt, mert még örült, illetve rendezetlen volt a Szeged. Ez a jojózás – ahogy Vadkerti Körte Attila mondta, és ahogy Méhes Zümi Gábor nem vette magára – a félidő végéig kitartott: négy-öt góllal is elmentek rendre a Kékek, és mindig visszajöttek a németek, köszönhetően kapusuknak, Buricnak is. A félidő végére Balogh is betalált, Šego meg védett, ahogy szokott a félidő végén az utolsó támadásnál. Bánhidi Bence egy hete a Celje ellen azt mondta, „nem szabad ennyire vezetnünk a szünetben” – most minimális volt az előny: 15–14.

A második félidő első góljára majdnem négy percet vártunk, de mivel Sigurmannsson lőtte, így nem panaszkodtunk. Ezután elkezdtünk jojózni – fölfelé, köszönhetően Šegónak. Mellette Maqueda mindenhonnan betalált, Sostaric pedig nem tudott elég szemtelen lenni, a cunderével sem. A Flensurg továbbra is a tempohandballal próbált lépést tartani ekkor, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Látszott a meccsen, ez volt eddig a legmegterhelőbb mérkőzése a szezonban Bodóéknak. Bombac a legjobbkor támadt föl, a gólok is összejöttek neki, különösen ekkor, a második félidőben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged