Hirdetés
Ziccer 2018. október 13. 17:22 Forrás: pickhandball.hu

Pastor: Mindig erőt adnak a szurkolók!

A Mol-Pick Szeged vasárnap délután 5 órakor a Bajnokok Ligájának 5. fordulóban a német SG Flensburg-Handewitt együttesét fogadja az újszegedi sportcsarnokban. A BL-ben eddig 4 ből 4 a szegedi mérleg.

Juan Carlos Pastor vezetőedző a mérkőzés előtt a csapat honlapjának nyilatkozva elmondta, történelmi sikerre hajt a csapat, mivel eddig kétszer találkozott a Szeged a német együttessel, de eddig még nem sikerült legyőzni.

Pastor szerint a csapatnak óriási erőt és motivációt ad a szurkolótábor és az, hogy egyre többen járnak ki a meccsekre: „Egészen más úgy melegíteni, játszani, hogy sokan vannak a lelátón. Ez pörget fel bennünket, többek között engem is. Most is nagy szükségünk lesz rájuk, mert egy remek csapat az ellenfelünk.”. Hozzátette, a Flensburg kiváló együttes és komoly játékerőt képvisel, így szükség lesz a buzdításra.

A vezetőedző kiemelte a mérkőzést elsősorban a védekezés dönti majd el. Amennyiben jól működik, akkor meglehet a győzelem. „Több variációt is gyakoroltunk, remélem, hogy hatékony lesz. Ha meg tudjuk akadályozni a gyors német támadásokat, akkor nem lehet gond. Ebben erős a Flensburg.” – mondta, és arra is felhívta a figyelmet, abból nem lehet messzemenő következtetést levonni, hogy a BL-ben kétszer is vereséget szenvedtek a németek.

Eddig négy meccséből mind a négyet megnyerte a Bajnokok Ligájában a Szeged. Pastor szerint az ötödik győzelemért nagyon sokat kell majd tenni vasárnap a pályán. „Itt lehet, hogy nem lesz elég 30 perc jó játék, mert eddig több ilyen is akadt, és ez elég volt a két pont megszerzéséhez. Jó lenne még több ideig jól és eredményesen játszani. Ebben kell előrelépnünk, és akkor meglesz a győzelem!” – hangsúlyozta a vezetőedző.

A mérkőzést a Sport1 Tv 17 órától élőben közvetíti.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája kézilabda MOL-Pick Szeged SG Flensburg-Handewitt