Hirdetés
Művház 2018. október 13. 09:37

Kertész Imre-kamarakiállítás nyílik a kulturális fesztiválon

Az ismeretlen Kertész Imre címmel nyílik kettős kamarakiállítás hétfőn 18 órakor az Őszi Kulturális Fesztivál keretében a Rektori Épület Átriumában.

Hirdetés

Az összegzés szerint a tárlat a helyszínhez igazodóan két tematikus részből áll: a Tanulóévek, 1935-1955 és a Szegedi találkozó, 2007.

Az első rész Kertész Imre tanulóéveiből mutat be eddig főként még kiadatlan képeket és azokhoz választott, javarészt szintén publikálatlan vallomásrészleteket.

A kiállítás második fele többségében ismeretlen fényképek segítségével egyetlen eseményre; Kertész Imre 2007-es szegedi látogatására koncentrál.

A Nobel-díjas szerzőnek ez volt az egyetlen alkalma, amikor hazai egyetemista olvasóival találkozhatott: se előtte, se utána ilyen felkérést nem kapott. Ugyanakkor a Nobel-díjas írót több személyes kapcsolat is a városhoz fűzte, így nem véletlen, hogy a kettős kamarakiállítást is Szegeden rendezik meg.

A tárlat, amely a Kertész Imre Intézet és a Szegedi Tudományegyetem NKI Kulturális Iroda együttműködésével valósul meg, október 31-ig tekinthető meg a Szegedi Tudomány Egyetem Rektori Épület Átriumában.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kiállítás Őszi Kulturális Fesztivál SZTE Kertész Imre